Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustale v kolobehu problemu a deprese

Od: dara* odpovědí: 6 změna:

I kdyz me nejake veci trapi tak se s nima zaobiram a vymyslim moznost jak by se dal v urcitych pripadech problem vyresit. Zdálo by se, ze kdyz vymylsite apson malinkou moznost vyreseni problemu, ulevi se vam, ale ne. Dokud se problem realne nevyresi problemnezmizi.

¨Chvili jsme stastna pohoda zenska a chvilema mam zas starosti. Teed mi dava dost zabrat moje batole, ktey je neposlusne urvane a pora dho musim sundavaz z nejake skrine nebo stolu a nemam cas na sebe. Partner mi taky nerozumi, ale to uz je vec jina.

Cely zivot mam nej kamaradku. Apson sem si to myslela, od 3 let sme psolu a uz nam bude 30. e vzdy byli svetle chvilky, ale vzdy mi ji treba rodice predhazovali za priklad. Lip se ucila, byla hubenejsi, byla oblibenejsi, byla lepsi ve sportu. a ja asi od te doby mam cely ziviot pocit ze se s ni musim srovnat a snazit se byt lepsi. Dodelala si Bc,ja si dodelala Bc. Dostala misto v kancelari, i ja se snazila abych mela misto v kancelari (jine skoly, jina pracovni mista). Nikdy to nikomu nedoslo, az v psolendi dobe sem nad tim premyslela. Vtipne je ze mame obe i skoro stejne stare deti. To fakt nebylo planovane. Ja s tehotenstvi radost nemela ale dcera je to nej co mam. Byla prvni komu sem rekla ze sem tehotna a at to nikomu nerika, hned jak dojela domu to vsemdoma vytroubila. Ostatni to vedeli driv nej moji rodice nebo pritel oc mel teprve v patek dojet domu. Na me svatbe delala sou ze se vsuchni mohli zblaznit smichy jak byla opila, ale byla vic hvezda jak ja na sve svatbe.

Bydlim v byte bez zahrady a ona v dome se zahradou. Uz nekolikrat mi irkala, ze sem dobra ze takhle dokazu zit ze ona by do bytu uz nechtela naznacila ze predstava miho zivota je pro ni horor. Neustale ma co deat, a nema cas na pratele.

Asi sem jen zarliva trapna mrcha. Mame jeste jendu kamaradku. Kdyz se sejdeme bavi se spis spolu a ja sme tam jen ais do poctu. Necitim se tam uz moc dobre ale porad lepsi nez byt sama doma. Kdzy uz i shledanim pratel mam problemy a kdyz uz mam jit s nekym novym a detmi nechce se mi a po mnohym zklamanich uz se mi do dlasiho seznamovani ani nechce.

Kdyz uz to vypada, ze se mi zacnou plnit sny a vypada to ze konecne se azcne neoc dit a bude apson nejaky krok k lepsimu hned je to zas o dva kroky zpet. V zivote snad nemam an nci stesti. Snad jen na svou dceru kvuli ni se musim porat pretvarovat a usmivat se i kdyz sem porad jakoby napnuta a v neklidu.

Ale mala je podle vsech pry vesele hrave stastne spolecenske dite, tak na ni do dopady zatim nema,

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1. Buďte sama sebou. To, že kamarádka je chytřejší, či hubenější než já, Vám určitě žádnou úlevu nepřinese. Nesrovnávejte. Vy jste prostě Vy a kamrádka je kamarádka. Každá jste jiná. Tak proč porovnávat?

2. Chovejte se jako slušný člověk, který od ostatních něco chce - v tomto případě radu. Rádce bych oslovila, pokud Vám to stále nedochází, tedy Ahoj, nebo Dobrý den. Na závěr svého dotazu bych poděkovala. Někdo se bude Vašimi dotazy zabývat, ztrácet svůj čas. Zaslouží si tedy poděkování. To Vás nikdo nenaučil? Dokonce ani při studiu na Bc? *ee*

A ta hrůza překlepů: lidí na Poradně si vážím a když už něco napíšu, přečtu si po sobě a opravím. I já dělám překlepy, nemyslete si. Ale dám to do pořádku,. Vy hodíte nějakou prapodivnou směs písmen na Poradnu /jako když pejsek s kočičkou vařili dort/ a rádče, ty se tím prokousej a poraď si. I tohle hodně ukazuje o Vaší osobnosti. Připadá mi, že chcete, aby se všechno jen točilo tak, jak si přejete Vy. Což, samozřejmě, nejde.

Takže - naučit se chovat a jednat s ostatními lidmi, jako normální člověk, ne jako by mě sundali v pralese přímo z větve. A neporovnávat. Každý z nás je nějaký, má své klady a své zápory, svého v životě dosáhne Vaše kamarádka a Vy jistě také, jen chtít a jít si za tím. *placni* Jaga.

tiffany*
hodnocení

1x

Řekla bych, že jste velmi, velmi chaotická. Místo, abyste se soustředila na svůj život a řešení svých problémů, ztrácíte spousty času přemýšlením o kamarádce a víceméně nesmyslech. Prostě se příliš necháváte ovlivnit okolím na úkor Vás a Vaší rodiny, je to zřejmě forma závislosti. Naštěstí ale máte jasno, pokud jde o dceru, soustředění na ni a její prospěch je v pořádku, jenže do toho patří i vztah k partnerovi a také pracovní uplatnění. To se snažte řešit, pracujte také na sobě, hlouposti vyhoďte z hlavy a uvidíte, bude Vám líp :). A ještě poznámka, věřte, že problémy má každý člověk a každý den se musí s něčím poprat. Zkuste to taky tak.

hodnocení

0x

Přestaňte se srovnávat s ostatními. *mala* Z toho nikdy nic dobrého není. Žijete svůj život, ne kamarádčin a když ji budete stále napodobovat, nikdy nebudete tak šťastná, užitečná a úspěšná, jak byste mohla být. Učte se využívat svůj vlastní potenciál (je to dost práce na celý život) a ničím jiným si nemusíte lámat hlavu.

Život je mnohem záludnější, než tušíte. Taky jsem měla takovou kamarádku, taky mi ji dávali za vzor, navíc se občas projevila dost bezcharakterně, třeba když šlo o mýho kluka, byla schopna ho svádět před mýma očima, i když mohla mít, kterého chtěla. Nikdy jsem jí to nevyčetla, jen jsem to o ní věděla a s postupem let to už k ní prostě patřilo. To už jsme se ale vídaly jen 2x ročně, vdala jsem se daleko. A přesto mi před pár lety řekla, že ona záviděla mně, že jsem byla sportovkyně, že jsem měla vždycky lepšího a hezčího kluka, že jsem se brzy vdávala a kdovíco ještě. Nic z toho jsem netušila. Vystudovala medicínu, mně znemožnil režim dostudovat, no a dnes? Já jsem šťastná a 2x ročně jí přivezu kytičku na hrob...

hjvxc
hodnocení

0x
Taky jsem mela podobnou kamarádku a nejlíp mi bylo, když jsem se ji zbavila. Teď se vídáme párkrát do roka a stačí.

hodnocení

0x

Kamarádku třeba najdete, ale ve chváli, kdy se na ni začnete "věšet", uteče vám. Prospěšnost kamarádského vztahu, jako ostatně každého vztahu, musí být vzájemná. I toto si ohlídejte v případě, že kamarádku najdete.

doplněno 18.10.16 16:34:

omlovám se, to jsem sem poslala omylem *bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]