Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kokosový olej a atopický ekzem

Od: lidus* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den vážení rádcové. Používáte kokosový olej? Jaká je vaše zkušenost? Je olej vhodný i pro dítě s atopickým ekzemem? Používáme (vnučka s atopem) vepřové sádlo ale nechala jsem se zlákat a hledám informace. Děkuji Lída.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já myslím, že vhodný je. Může být i olivový, také jsem četla dobré ohlasy na bambucké máslo od Hádka. Tohle je těžké, každé dítě to má jinak. Syn je taky atopik, dělali jsem taky psí kusy, ale pokud jel k moři, měl půl roku klid.

Vynechali jsme citrusy, čokolády, kakao, kořeněná jídla, mléčné výrobky, stejně jsme nakonec skončili na Elocomu, ten mu vždy pomohl.

doplněno 11.10.16 15:00:

Já hodně promazávala Indulonou a jako malému jsem dělala koupel v podmáslí. 2 litry podmáslí, dotočit teplou vodou, nechat ho v tom ležet. Ale syn to měl hodně.

Možná by stačila Indulona, hlavně ať nemá vnučka suché struhadlo, aby to neškrábala :)

doplněno 11.10.16 15:35:

Jj, Indulonou se musí stále mazat, kokosový olej vyzkoušíte a uvidíte? ;)

lidus*
hodnocení

Andy, díky. Vnučka je celkem v pohodě, jen má kůži totálně suchou a tak hledám něco na promázávání, sádlem se do školy odmítá mazat, že smrdí.

doplněno 11.10.16 15:13:

Indulona, Nivea, Bioderma, vše nám příjde málo mastné. Zkusím ten kokosák, doufám, že se neosype.

doplněno 13.10.16 18:00:

Andy, tak mažem kokosákem a zatím se vnučka neosypala a je spokojená, že to krásně voní. Dokonce si vzala krém i do školy a maže si ruce po každém umytí.

Tak to je super, lidus! To se už neosype a bude to pro ni motivace ;)

nikdo*
hodnocení

0x

Na promaštění kůže, je nejlepší toaletní vazelína z lékárny. Není ničím parfémovaná, je hustší a netaje tolik v teple jako sádlo. Zkuste a uvidíte.

hodnocení

0x

Kokosový olej mi kdysi pomohl se záděrami na pravém prostředníčku - mívala jsem tam vysušenou kůži od používání křídy. Nosila jsem si maličký krém v penále a mazala si ruce každou hodinu, ale pomohl až kokosový olej. Ani bambucké máslo nepomohlo (jak to obyčejné, tak to určené přímo na suché ruce) a vazelína byla děs. Indulona byla fajn v momentě nanešení, ale dlouhodobě nic taky neřešila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]