Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na rozdíl od frflajícího manžela mám velice ráda patizony. Lze je upravit jako řízky, minutky, do polévky, zapékané, do nákypů, prostě mají využití, takřka jako cuketa. Jak už to ale bývá, nikdo z naší rodiny je nechce. Jím je jen sama.
Každý rok jsem si patizony koupila v obchodě. Nebyla to levná záležitost, kus okolo 30 Kč. A jednou mi i začal hnít. Proto jsem si letos poprvé 2 rostliny sama vypěstovala ze semínek.
Povedlo se mi - sklidila jsem asi 12 pěkných patizonů. 3 jsem už snědla. Uvažovala jsem, zda je mohu uskladnit přes zimu. Na wikipedii jsem se dočetla, že patizon se nechá uskladnit na měsíc. To se mi zdá velice krátká doba.
Jaké máte zkušenosti vy? Patizony bych uskladnila v plastových bedýnkách ve sklípku, nebo v chladném špajzu. Chtěla bych je využít třeba ještě v březnu. Myslíte, že mi tak dlouho vydrží? Jaké máte zkušenosti s uchováním patizonů? Děkuji předem za rady. Jaga.
A když někdo přidá nějaký svůj pěkný osvědčený recept z patizonů, určitě se zlobit nebudu.
Zkuste kouknout sem potravinovezahrady.cz/... možná, že by ty patizony, zavešené jednotlivě v síťce, také vydržely dlouho? Dole jsou nějaké recepty z tykví na pyré a noky. Osobní zkušenost nemám.
Dobrý den jaga, já sice osobní zkušenost nemám, ale můj kamarád- velký zahradník skladuje patizony( se šťopkou)í tak,že je po sklizni nechá delší dobu na sluníčku ,aby jim ztvrdla a zatáhla se slupka. Skladuje je pak v nevytápěné chodbě. Prý vydrží ,pokud je do té doby nesní,v pohodě až do jara. A z receptů? Zaujal mě tento recept labuznik.cz/... nevím jak u vás, ale u nás se po houbách letos slehla zem.
Hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.