Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte,skoro při každém pečení bábovky mi na povrchu praskne.Zkoušela jsem dát bábovku do málo předehřáté trouby i do rozpálené,ale nevidím v tom žádný rozdíl.Pouze u jednoho receptu mi bábovka nepraská,ale péct stáje jednu a tu samou dokola nechci,ani by nám už potom nechutnala.Poradíte mi někdo nějaký fígl,jak na to?Moc děkuju
Pokud to nedělá rychlé vykynutí těsta, tak tedy opravdu nevím. Slyšela jsem i radu zapíchnout makaron, aby unikal přebytečný vzduch. Ale já tohle neřeším. Když mi bábovka popraská a nebo středem víc vyboulí, nic to nemění na kvalitě výsledného výtvoru. Vyklopím ji do hlubokého talíře a je hotovo! :D A když se mi to stane u dortového korpusu, i když těsto nahrnu od středu do stran, tak to udělám stejně. Vyklopím korpus do hlubokého talíře, nechám zchladnout a když se nesrovná, tak to prostě seříznu a on to někdo zbaští.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.