Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bábovka praská - proč?

Od: zizala* odpovědí: 4 změna:

Prosím poraďte,skoro při každém pečení bábovky mi na povrchu praskne.Zkoušela jsem dát bábovku do málo předehřáté trouby i do rozpálené,ale nevidím v tom žádný rozdíl.Pouze u jednoho receptu mi bábovka nepraská,ale péct stáje jednu a tu samou dokola nechci,ani by nám už potom nechutnala.Poradíte mi někdo nějaký fígl,jak na to?Moc děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zpovídal jsem manželku, tvrdí, že na vině je husté těsto. Ředí ho trochou mléka, od té doby nepraská.

Zkuste porovnat množství tekutiny v jednotlivých receptech v poměru k mouce a pod. Možná, že opravdu ten Váš vydařený recept je na více tekutiny.

lidka*
hodnocení

2x

Pokud to nedělá rychlé vykynutí těsta, tak tedy opravdu nevím. Slyšela jsem i radu zapíchnout makaron, aby unikal přebytečný vzduch. Ale já tohle neřeším. Když mi bábovka popraská a nebo středem víc vyboulí, nic to nemění na kvalitě výsledného výtvoru. Vyklopím ji do hlubokého talíře a je hotovo! :D A když se mi to stane u dortového korpusu, i když těsto nahrnu od středu do stran, tak to udělám stejně. Vyklopím korpus do hlubokého talíře, nechám zchladnout a když se nesrovná, tak to prostě seříznu a on to někdo zbaští. *vtip*

binka*
hodnocení

0x

Bábovka prý staší potřít nahoře mlékem - než se dá do trouby - a nepraskne. Ale odzkoušené to nemám ...

blanca*
hodnocení

0x

Ahojky,když dám bábovku do formy,tak stěrkou vytáhnu těsto ke krajům a do středu.Udělám tam uprostřed takový járek.Jak se to pak v troubě nafoukne,tak se to vyrovná a nepraskne.Nebo zkusit místo bábovkové formy třeba formu na srnčí hřbet nebo jinou.Je dnes na trhu velký výběr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]