Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kyselé škvarky v sádle

Od: junkers* odpovědí: 4 změna:

Pekl jsem škvarkové placky dle klasického receptu: 1kg sádla se škvarkama, 1kg hladké mouky, droždí, vejce, mléko, sůl.

No a ty placky se mi zdá, že mají nějak nakyslou chuť, škvarkové sádlo jsem kupoval u osvědčeného řezníka, dle data spotřeby, vůně i chuti bylo čerstvé. Nemohli nakyslou chuť těsta udělat kvasnice, nějaké zkušenosti?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

2x
avatar ben

Dobrý den, myslím, že kvasnice za to nemohou. Spíše bych to tipoval na tentokrát málo povedenou várku oněch škvarků (málo vyškvařené nebo jejich část). Zdravím!

 

hodnocení

2x
avatar ildika

Sádlo jste, jak jsem pochopila, před pečením ochutnával. A ty škvarky v něm také? (Nebo v něm byly rozemleté a rozmíchané?) Pokud to všechno bylo v pohodě, je možné, že jste nechal těsto trochu překynout. Už se mi také stalo, že jsem měla kyselé buchty z překynutí. V tomto případě by bylo lepší jíst je až zítra, protože z čerstvých může pálit žáha.


doplněno 04.10.16 17:46:

Možná by se tento dotaz mohl raději přesunout do "vaření"?

 

nikdo*
hodnocení

0x

Tipnul bych si, že vám zkyslo to mléko.

 

balzerka
hodnocení

0x

Myslím, že to může být kvasnicema. Hodně se liší různé druhy. Jím je často syrové a cítím ten rozdíl. A jestli třeba ještě nebyly čerstvé?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]