Kyselé škvarky v sádle

Od: Datum: 04.10.16 13:08 odpovědí: 4 změna: 06.10.16 23:16
avatar

Pekl jsem škvarkové placky dle klasického receptu: 1kg sádla se škvarkama, 1kg hladké mouky, droždí, vejce, mléko, sůl.

No a ty placky se mi zdá, že mají nějak nakyslou chuť, škvarkové sádlo jsem kupoval u osvědčeného řezníka, dle data spotřeby, vůně i chuti bylo čerstvé. Nemohli nakyslou chuť těsta udělat kvasnice, nějaké zkušenosti?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 04.10.16 15:12
avatar

Dobrý den, myslím, že kvasnice za to nemohou. Spíše bych to tipoval na tentokrát málo povedenou várku oněch škvarků (málo vyškvařené nebo jejich část). Zdravím!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.10.16 16:18
avatar

Sádlo jste, jak jsem pochopila, před pečením ochutnával. A ty škvarky v něm také? (Nebo v něm byly rozemleté a rozmíchané?) Pokud to všechno bylo v pohodě, je možné, že jste nechal těsto trochu překynout. Už se mi také stalo, že jsem měla kyselé buchty z překynutí. V tomto případě by bylo lepší jíst je až zítra, protože z čerstvých může pálit žáha.


doplněno 04.10.16 17:46:

Možná by se tento dotaz mohl raději přesunout do "vaření"?

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.10.16 18:24
avatar

Tipnul bych si, že vám zkyslo to mléko.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 06.10.16 23:16

Myslím, že to může být kvasnicema. Hodně se liší různé druhy. Jím je často syrové a cítím ten rozdíl. A jestli třeba ještě nebyly čerstvé?

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.