Nejste přihlášen/a.
Pekl jsem škvarkové placky dle klasického receptu: 1kg sádla se škvarkama, 1kg hladké mouky, droždí, vejce, mléko, sůl.
No a ty placky se mi zdá, že mají nějak nakyslou chuť, škvarkové sádlo jsem kupoval u osvědčeného řezníka, dle data spotřeby, vůně i chuti bylo čerstvé. Nemohli nakyslou chuť těsta udělat kvasnice, nějaké zkušenosti?
Dobrý den, myslím, že kvasnice za to nemohou. Spíše bych to tipoval na tentokrát málo povedenou várku oněch škvarků (málo vyškvařené nebo jejich část). Zdravím!
Sádlo jste, jak jsem pochopila, před pečením ochutnával. A ty škvarky v něm také? (Nebo v něm byly rozemleté a rozmíchané?) Pokud to všechno bylo v pohodě, je možné, že jste nechal těsto trochu překynout. Už se mi také stalo, že jsem měla kyselé buchty z překynutí. V tomto případě by bylo lepší jíst je až zítra, protože z čerstvých může pálit žáha.
Možná by se tento dotaz mohl raději přesunout do "vaření"?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.