Hovězí guláš - málo šťávy

Od: Datum: 01.10.16 22:36 odpovědí: 10 změna: 04.10.16 14:43

Zdravím,prosím o radu. Myslim,že mám dost odvařeno,ale jedna věc mi nejde na rozum. V pondělí jsem dělala hovězí guláš. Koupila jsem asi 1,5 kg pěkné kližky a dusila a dusila za mírného podlévání hovězím vývarem z kostí,který mám do zásoby v mrazáku. Za 2 hodinky bylo maso skoro měkké,tak jsem ho vydusila na tuk zaprášila moukou,zasmahla a dolila vývarem. Nechala jsem provařit a bylo, ale na to množství masa bylo málo šťávy,sotva na 2 porce. Vím ,měla jsem víc podlít,ale mám ráda tu silnou masovou chuť a po dolití vývaru na množství masa,měl guláš spíš polévkovou chuť, jako ve školní jídelně.

Jak docílit bez nějakých Masoxů a jiných chemií plné chutě a přitom mít poměr masa a guláše na víc porcí.? V hospodě mám na talíři 4 kousky masa a guláš na 5 knedlíků,ale nedělám si iluze,tam asi nastoupí právě ta chemička,nebo ne? *nevi*

Děkuji JISKRA


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.10.16 22:43
avatar

Kolik bylo cibule?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.10.16 22:45

4 větší.

Datum: 02.10.16 18:52
avatar

správný dotaz

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.10.16 22:52

Kolik masa, tolik cibule- na objem. Papriku a zahustit ne moukou, ale chlebem.


doplněno 01.10.16 23:02:

Ten chleba to pěkně zahustí, takže můžete dát hodně vývaru, Čím více cibule, tím lepší chuť, guláš se bez hromady cibule prostě neudělá.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.10.16 22:59

Děkuji,má množství cibule vliv na množství guláše,jednou jsem to udělala a zdál se mi nasládlý. Chlebem zahušťuji,no tentokrát jsem nahlížela do kuchařky,tam psali zaprášit hladkou moukou.

Datum: 01.10.16 23:29
avatar

Podlít tmavým pivem, 3 lahve by měly stačit (dvě do guláše ..:))

Ohodnoceno: 4x
 
Od: balzerka
Datum: 02.10.16 00:11

Já dávám stejné množství / váhové/ cibule, jako masa. Z toho se ta omáčka vytvoří. A už žádnej masox , ale gulášovou papriku, kmín, majoránku, sůl, pepř, někdy kapku octa...Zaprášit moukou.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 02.10.16 14:40

Děkuji.

Datum: 02.10.16 19:46
avatar

Moje, skoro laické doporučení: cibuli červenou, hodně do tmava usmažit, ale nespálit. Musí se dát do rozpáleného tuku, ne ji s tukem ohřívat. A chleba na zahuštění, použít jen střídku. Nedávat kůrku, nejde rozvařit. resp jde ale trvá to mnohem déle. Maso osmahnu na pánvi vždy zvlášť, ne na té cibulce. No a když je, tak pro získání většího množství šťávy, se dá podlévat vývarem z kůže bůčku. Spousta lidí kůži nemusí, tak ji nevyhazujte, seřízněte ji ještě před pečením, a udělejte z ní silný vývar, kterým můžete podlévat guláš.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.10.16 14:43

Také Vám moc děkuji. JISKRA

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.