Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hovězí guláš - málo šťávy

Od: jiskra® odpovědí: 10 změna:

Zdravím,prosím o radu. Myslim,že mám dost odvařeno,ale jedna věc mi nejde na rozum. V pondělí jsem dělala hovězí guláš. Koupila jsem asi 1,5 kg pěkné kližky a dusila a dusila za mírného podlévání hovězím vývarem z kostí,který mám do zásoby v mrazáku. Za 2 hodinky bylo maso skoro měkké,tak jsem ho vydusila na tuk zaprášila moukou,zasmahla a dolila vývarem. Nechala jsem provařit a bylo, ale na to množství masa bylo málo šťávy,sotva na 2 porce. Vím ,měla jsem víc podlít,ale mám ráda tu silnou masovou chuť a po dolití vývaru na množství masa,měl guláš spíš polévkovou chuť, jako ve školní jídelně.

Jak docílit bez nějakých Masoxů a jiných chemií plné chutě a přitom mít poměr masa a guláše na víc porcí.? V hospodě mám na talíři 4 kousky masa a guláš na 5 knedlíků,ale nedělám si iluze,tam asi nastoupí právě ta chemička,nebo ne? *nevi*

Děkuji JISKRA

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

4x

Podlít tmavým pivem, 3 lahve by měly stačit (dvě do guláše ..:))

hodnocení

2x

Kolik masa, tolik cibule- na objem. Papriku a zahustit ne moukou, ale chlebem.

doplněno 01.10.16 23:02:

Ten chleba to pěkně zahustí, takže můžete dát hodně vývaru, Čím více cibule, tím lepší chuť, guláš se bez hromady cibule prostě neudělá.

hodnocení

Děkuji,má množství cibule vliv na množství guláše,jednou jsem to udělala a zdál se mi nasládlý. Chlebem zahušťuji,no tentokrát jsem nahlížela do kuchařky,tam psali zaprášit hladkou moukou.

balzerka
hodnocení

2x

Já dávám stejné množství / váhové/ cibule, jako masa. Z toho se ta omáčka vytvoří. A už žádnej masox , ale gulášovou papriku, kmín, majoránku, sůl, pepř, někdy kapku octa...Zaprášit moukou.

02.10.16 14:40
hodnocení

Děkuji.

nikdo*
hodnocení

1x

Moje, skoro laické doporučení: cibuli červenou, hodně do tmava usmažit, ale nespálit. Musí se dát do rozpáleného tuku, ne ji s tukem ohřívat. A chleba na zahuštění, použít jen střídku. Nedávat kůrku, nejde rozvařit. resp jde ale trvá to mnohem déle. Maso osmahnu na pánvi vždy zvlášť, ne na té cibulce. No a když je, tak pro získání většího množství šťávy, se dá podlévat vývarem z kůže bůčku. Spousta lidí kůži nemusí, tak ji nevyhazujte, seřízněte ji ještě před pečením, a udělejte z ní silný vývar, kterým můžete podlévat guláš.

hodnocení

Také Vám moc děkuji. JISKRA

albatros498022*
hodnocení

0x

Kolik bylo cibule?

01.10.16 22:45
hodnocení

4 větší.

správný dotaz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zahustit guláš
Otázky na téma zahustit guláš

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]