Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosím o radu. Myslim,že mám dost odvařeno,ale jedna věc mi nejde na rozum. V pondělí jsem dělala hovězí guláš. Koupila jsem asi 1,5 kg pěkné kližky a dusila a dusila za mírného podlévání hovězím vývarem z kostí,který mám do zásoby v mrazáku. Za 2 hodinky bylo maso skoro měkké,tak jsem ho vydusila na tuk zaprášila moukou,zasmahla a dolila vývarem. Nechala jsem provařit a bylo, ale na to množství masa bylo málo šťávy,sotva na 2 porce. Vím ,měla jsem víc podlít,ale mám ráda tu silnou masovou chuť a po dolití vývaru na množství masa,měl guláš spíš polévkovou chuť, jako ve školní jídelně.
Jak docílit bez nějakých Masoxů a jiných chemií plné chutě a přitom mít poměr masa a guláše na víc porcí.? V hospodě mám na talíři 4 kousky masa a guláš na 5 knedlíků,ale nedělám si iluze,tam asi nastoupí právě ta chemička,nebo ne?
Děkuji JISKRA
Kolik masa, tolik cibule- na objem. Papriku a zahustit ne moukou, ale chlebem.
Ten chleba to pěkně zahustí, takže můžete dát hodně vývaru, Čím více cibule, tím lepší chuť, guláš se bez hromady cibule prostě neudělá.
Moje, skoro laické doporučení: cibuli červenou, hodně do tmava usmažit, ale nespálit. Musí se dát do rozpáleného tuku, ne ji s tukem ohřívat. A chleba na zahuštění, použít jen střídku. Nedávat kůrku, nejde rozvařit. resp jde ale trvá to mnohem déle. Maso osmahnu na pánvi vždy zvlášť, ne na té cibulce. No a když je, tak pro získání většího množství šťávy, se dá podlévat vývarem z kůže bůčku. Spousta lidí kůži nemusí, tak ji nevyhazujte, seřízněte ji ještě před pečením, a udělejte z ní silný vývar, kterým můžete podlévat guláš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.