Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci udělat Tiramisu, ale nechce se mi tam přidávat syrová vejce. Můžu ho udělat i bez vajec? dÍKY!
Paw to nemůžete myslet vážně. Do Tiramisu rum nepatří, pomazánkové "máslo" je výborné na pomazánku. Do Tiramisu patří mascarpone, amaretto, kvalitní káva a 2 vejce (žloutek utřít s cukrem a smíchat s mascarpone, bílky tuhý sníh a opět lehce smíchat. Sice to klidně můžete udělat bez vajec ale je to poznat.
Plný souhlas a mohu říci, že mi to moje chutná víc než koupené třeba v akci u Lidla na italském týdnu.
Z kupovaných vajec salmonelu dostat (v podstatě) nemůžete, protože ty kontroly tam jsou neuvěřitelně přísné.
Zvíře, které má salmonelu, je samo o sobě nemocné, má bělavý, sklovitý průjem, špatně žere apod. - není možné, aby si ho zkušené oko ošetřovatele nevšimlo (respektive k tomuto ani nedojde).
Pokud máte domácí slepice a máte je pod kontrolou (vidíte, že jsou zdravé, bez průjmu apod.), rovněž není problém jíst od nich syrová vejce.
Opatrná bych byla v případě, kdy si berete domácí vejce od někoho cizího - zvlášť, když nevíte, v jakém stavu má slepice, a také v případě kachních nebo husích vajec - vejce vodních ptáků za syrova rozhodně nejíst! Dřív se z toho dělala pokoutně zmrzlina na prodej (mají nadherné žloutky) - a potom se vyskytovaly hromadné nákazy salmonelou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.