Nejste přihlášen/a.
Jsem padesátiletá a asi 3/4 roku mě trápí nespavost. Usínám po 21. hodině a usnu bez problémů hned. Jenže přijde 1.- 2. hodina po půlnoci a já bych mohla v klidu odejít do práce, protože jsem vyspalá. Takže chvíli čučim do tmy, pak pustím TV a ta mě uspí ve 4 hodiny. Vstát potom v 5 je očistec. Zatím jsem to neřešila s žádným doktorem, jen jsem si zakoupila čaj na spaní - ten to neřeší. Zkusila jsem jít spát déle, zkusila jsem před spaním snad všechno - jíst, nejíst, pivo, víno, mléko, sex, unavit se, neunavovat se,...a nic. Usnu na 4 hodiny, ale cítím na sobě, že bych potřebovala spát déle. Nechci to řešit přímo léky, nebo něčím návykovým, spíš nějakým v lékárně běžně dostupným přípravkem. Prosím o Vaše zkušenosti a rady, nepotřebuji odkazy na webové stránky, přečetla jsem snad všecko. Děkuji
Z bylinek kozllík a třezalka se koupí tabletky, jmenují se Persen a pěkně se po nich vyspíte, naní to návykové, nebo pijte meduňku, také sníst tři jablka věhem odpoledne pomohou.
Zdravím, ptejte se v lékárně po kozlíkových nebo třeba chmelových kapkách apod. Oboje má poměrně silný zklidňující účinek a pomáhá usnout. Vím, že nechcete odkazy, ale známá (lékařka ve výslužbě) nedá dopustit na swissnatural.cz/...
Měla byste ale s lékařem řešit, jestli je to vhledem k věku v pořádku. Pro Vás je to "jen"náhlá nespavost, ale může to být i signál nějaké choroby.
Dobrý den, pokud zatím nechcete jít za lékařem, tak můžete vyzkoušet některý z mých typů. Jsem na nervy z toho, že jsem 30 let doma s postiženým synem a doktorka mě nechce nic pořádného napsat, protože na první pohled působím v pohodě. Takže - posbírala jsem všechny možné zkušenosti a na mě zabírá - nesmějte se - navečer si vzít kousek kvasnic - v Čechách droždí?, no k tomu si uvařit meduňkový čaj ze dvou pytlíků. Taky pomáhají tablety Persen, je na to i reklama. Když minule štěkal sousedův čokl 16 hodin tahem, tak jsem se plácla přes kapsu a v lékárně jsem si objednala MODIN, stojí to kolem 500, ale fakt mám toho výborný pocit. Taky jsem dostala tip na kapky z šišáku bajkalského, taky se mi to zdá lepší. Jsou to všechno přírodní přípravky, tak si to může každý vyzkoušet. Je třeba zajímavé, že já mám lepší zkušenosti s přípravkem Persen, který má menší účinné látky než ten forte, který jich má víc. Jinak já mám přes 50 a ačkoliv jsem teda se synem doma, tak normálně vstávám kolem 4, protože jak já říkám, začně mně šrotovat hlava a nemůžu spát. Vyžehlím, udělám správky na mašině, rozvařím oběd a za dva dny jdu spát v 9 a je m i všechno jedno. Takže tak.
Dobrý den, pokud tento problém chcete opravdu řešit (léčit), tak za doktorem musíte. On po prohlídce třeba navrhne spánkovou laboratoř (nebo si o ní řeknete) a tam už si poradí. Jsou tam na to odborníci, tak proč se trápit - a navíc jste vyzkoušela už všechny "babské" rady. Takže, šup za lékařem a na monitoring spánku. Zdravím!
No, zdálo se, že je to velký problém s nespavostí, ale nebude to tak hrozné, když lékař není nutný a postačí zase jenom "babské" rady .
Děkuji Vám všem za typy, rady a zkušenosti, určitě něco z toho vyzkouším. Začnu radami kvůli kterým nemusím do lékárny. Myslím, že to mám po mamce a po její mamce, mé babičce. Ty také byly v pohodě, ničím se (snad) netrápily a přesto špatně spaly a také prý kolem padesátky jim to začalo (že by přechod?). Jenže ony šly za pár let po padesátce do důchodu a tedy si pak mohly přes den schrupnout. Moje 75 letá maminka má tento režim doteď. Já si tohle budu moct dovolit nejdřív za 12 let...
Užívejte dlouhodobě hořčík a B komplex. Vyzkoušet k výše navrhovaným prostředkům tablety Melatonin. Už je u nás k dostání. A máte v pořádku štítnou žlázu, krevní tlak a hladinu cukru?
Melatonin jsem taky kdysi sháněl a vida..už se prodává. Dělám na směny a občas by se mi taky hodil. Jen jsem si přečetl..Jistý problém však představuje to, že je indikován pouze pro pacienty nad pětapadesát let. Nedoporučuje se ani jeho dlouhodobé užívání.
Doporučuji:
1. Pořádnou tmu (melatonin). Závěsy na okna - i vzdálená lampa je světlo - vadí. Televizi v noci ne, PC už vůbec ne, jen rádio. Jas obrazovky vadí. A to dlouho před spaním.
2. Navařit čaj z TŘEZALKY, tak litr. V průběhu probuzení popíjet (vlažný). Je to trošku jako prášek na spaní, ale přírodní.
Slabší je čaj mátový.
3. Podchladit se. Spát "v zimě". Třeba i se zimním větráním.
4. Dodržovat stále stejný rituál usínání. Organizmus si navykne - i když s tím potíž zdá se nemáte.
5. Probouzet se "slunečním šokem", máte-li možnost vyjít třeba na balkon nebo do zahrady na sluneční světlo hned z postele (zase cvičení s melatoninem).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.