Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem zvyklá v kuchyni zpracovávat kuřecí a vepřová játra, jinak s vnitřnostmi moc nekoketuji. Používají se i hovězí vnitřnosti? Mám přístup k hovězím vnitřnostem, ale zkrmuji je jen psům v syrovém stavu. Dají se použít i v kuchyni a jak? Máte někdo praktické zkušenosti? Děkuji za radu.
Vepřové vnitřnosti jsou prima. Právě dneska u nás byly dušené ledvinky s rýží.
Hovězí až tolik ne. Člověk si musí uvědomit, že taková kráva žije o hodně déle než čuník a tak je všechno už náležitě tužší, starší. Možná by šlo zpracovat hovězí srdce - povařit v papiňáku, pak péci na slanině. Ale nevyhledávám jej.
Ledvinky jsem také ještě nezkoušela.
Pozor na hovězí játra - jsou taková "trupelnatá", tuhá, s žilkami. Jako kámen. Šetrné kuchařka je kupují, stojí totiž velmi málo. Ale je lepší si připlatit a koupit drůbeží či vepřové. Nám je v práci dělávali a nedalo se to ukousat.
Úžasné jsou dršťky. Domácí dršťková polévka nemá chybu. Dělají se i zadělávané. Dršťkovou lze udělat i z vepřového žaludku, ale hovězí dršťky jsou lepší.
Mamka jednou za hluboké totality, kdy na maso byly fronty, koupila z nouze vemínko. Jediné, co ještě měli. Prodavačka jí poradila, ať ho vaří delší dobu a pak obalí jako řízek a smaží. Vařila několik hodin, papiňáky tehdy nebyly běžné. Udělala řízky, ale stejně to bylo "chutné a měkké" jako stará gumová holínka. Jaga.
Nakonec, sníst se nechá všechno. Záleží na tom, jak je to upravené a jak mlsné jazáčky jedlíci mají. Jaga.
Když vezmu játra a ledvinky -hovězí a vepřové, tak strukturou i chutí jsou lepší játra hovězí a ledvinky zas vepřové. Dobrý je vepřový jazyk,ale musí se umět sloupnout / horká.studená/ v polské omáčce s mandlemi a rozinkami super. A vepřový mozeček. Ten je nejlepší obalený ve strouhance a osmažený jako řízek. Vepřové srdíčko na slanině, taky moc dobré / v papiňáku/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.