Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hovězí vnitřnosti

Od: abara* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, jsem zvyklá v kuchyni zpracovávat kuřecí a vepřová játra, jinak s vnitřnostmi moc nekoketuji. Používají se i hovězí vnitřnosti? Mám přístup k hovězím vnitřnostem, ale zkrmuji je jen psům v syrovém stavu. Dají se použít i v kuchyni a jak? Máte někdo praktické zkušenosti? Děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vepřové vnitřnosti jsou prima. Právě dneska u nás byly dušené ledvinky s rýží.

Hovězí až tolik ne. Člověk si musí uvědomit, že taková kráva žije o hodně déle než čuník a tak je všechno už náležitě tužší, starší. Možná by šlo zpracovat hovězí srdce - povařit v papiňáku, pak péci na slanině. Ale nevyhledávám jej.

Ledvinky jsem také ještě nezkoušela.

Pozor na hovězí játra - jsou taková "trupelnatá", tuhá, s žilkami. Jako kámen. Šetrné kuchařka je kupují, stojí totiž velmi málo. Ale je lepší si připlatit a koupit drůbeží či vepřové. Nám je v práci dělávali a nedalo se to ukousat.

Úžasné jsou dršťky. Domácí dršťková polévka nemá chybu. Dělají se i zadělávané. Dršťkovou lze udělat i z vepřového žaludku, ale hovězí dršťky jsou lepší.

Mamka jednou za hluboké totality, kdy na maso byly fronty, koupila z nouze vemínko. Jediné, co ještě měli. Prodavačka jí poradila, ať ho vaří delší dobu a pak obalí jako řízek a smaží. Vařila několik hodin, papiňáky tehdy nebyly běžné. Udělala řízky, ale stejně to bylo "chutné a měkké" jako stará gumová holínka. Jaga.

Nakonec, sníst se nechá všechno. Záleží na tom, jak je to upravené a jak mlsné jazáčky jedlíci mají. Jaga.

hodnocení

0x
Co třeba držková polévka. Převeliká lahůdka.

bg
hodnocení

0x

Hovězí játra se určitě používají zcela běžně, to samé dršťky, srdce, jazyk... nevím jak ledviny, plíce apod.

paw*
Ledvijy, plice... Plicky na smetane. Atd. Klasika jako ubveproveho.

hodnocení

0x

Vnitřnosti se dají jíst ze všech domácích hospodářských zvířat. Z hovězího bych klidně použila alespoň dršťky a srdce.

hodnocení

0x

Dříve jsem hovězí droby vařívala běžně. Jsou na délku vaření mnohem náročnější. Ale tenkrát jsem se potřebovala vejít do rozpočtu. Dnes už to nemám zapotřebí. Nevařím je. Jen vepřové.

hodnocení

0x

Hovězí nebo vepřové srdce na smetaně-alá svíčková,no prostě lahůdka!

balzerka
hodnocení

0x

Když vezmu játra a ledvinky -hovězí a vepřové, tak strukturou i chutí jsou lepší játra hovězí a ledvinky zas vepřové. Dobrý je vepřový jazyk,ale musí se umět sloupnout / horká.studená/ v polské omáčce s mandlemi a rozinkami super. A vepřový mozeček. Ten je nejlepší obalený ve strouhance a osmažený jako řízek. Vepřové srdíčko na slanině, taky moc dobré / v papiňáku/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]