Hovězí vnitřnosti

Od: Datum: 06.10.16 11:58 odpovědí: 9 změna: 07.10.16 00:41

Dobrý den, jsem zvyklá v kuchyni zpracovávat kuřecí a vepřová játra, jinak s vnitřnostmi moc nekoketuji. Používají se i hovězí vnitřnosti? Mám přístup k hovězím vnitřnostem, ale zkrmuji je jen psům v syrovém stavu. Dají se použít i v kuchyni a jak? Máte někdo praktické zkušenosti? Děkuji za radu.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.10.16 12:08
avatar
Co třeba držková polévka. Převeliká lahůdka.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: bg
Datum: 06.10.16 12:17

Hovězí játra se určitě používají zcela běžně, to samé dršťky, srdce, jazyk... nevím jak ledviny, plíce apod.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 06.10.16 12:35
Ledvijy, plice... Plicky na smetane. Atd. Klasika jako ubveproveho.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.10.16 12:41
avatar

Vepřové vnitřnosti jsou prima. Právě dneska u nás byly dušené ledvinky s rýží.

Hovězí až tolik ne. Člověk si musí uvědomit, že taková kráva žije o hodně déle než čuník a tak je všechno už náležitě tužší, starší. Možná by šlo zpracovat hovězí srdce - povařit v papiňáku, pak péci na slanině. Ale nevyhledávám jej.

Ledvinky jsem také ještě nezkoušela.

Pozor na hovězí játra - jsou taková "trupelnatá", tuhá, s žilkami. Jako kámen. Šetrné kuchařka je kupují, stojí totiž velmi málo. Ale je lepší si připlatit a koupit drůbeží či vepřové. Nám je v práci dělávali a nedalo se to ukousat.

Úžasné jsou dršťky. Domácí dršťková polévka nemá chybu. Dělají se i zadělávané. Dršťkovou lze udělat i z vepřového žaludku, ale hovězí dršťky jsou lepší.

Mamka jednou za hluboké totality, kdy na maso byly fronty, koupila z nouze vemínko. Jediné, co ještě měli. Prodavačka jí poradila, ať ho vaří delší dobu a pak obalí jako řízek a smaží. Vařila několik hodin, papiňáky tehdy nebyly běžné. Udělala řízky, ale stejně to bylo "chutné a měkké" jako stará gumová holínka. Jaga.

Nakonec, sníst se nechá všechno. Záleží na tom, jak je to upravené a jak mlsné jazáčky jedlíci mají. Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 06.10.16 15:21
avatar

Vnitřnosti se dají jíst ze všech domácích hospodářských zvířat. Z hovězího bych klidně použila alespoň dršťky a srdce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.10.16 15:54
avatar

Dříve jsem hovězí droby vařívala běžně. Jsou na délku vaření mnohem náročnější. Ale tenkrát jsem se potřebovala vejít do rozpočtu. Dnes už to nemám zapotřebí. Nevařím je. Jen vepřové.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 06.10.16 21:27
avatar

Hovězí nebo vepřové srdce na smetaně-alá svíčková,no prostě lahůdka!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 07.10.16 00:41

Když vezmu játra a ledvinky -hovězí a vepřové, tak strukturou i chutí jsou lepší játra hovězí a ledvinky zas vepřové. Dobrý je vepřový jazyk,ale musí se umět sloupnout / horká.studená/ v polské omáčce s mandlemi a rozinkami super. A vepřový mozeček. Ten je nejlepší obalený ve strouhance a osmažený jako řízek. Vepřové srdíčko na slanině, taky moc dobré / v papiňáku/

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.