Jak sterilovat jabka?

Od: Datum: 20.09.16 18:20 odpovědí: 3 změna: 21.09.16 12:55

Ahoj vsichni, dal jsem podle receptu na netu sterilovat jablicka do trouby na plech pri 125°C. Jak dlouho je tam mam nechat a po vyndani z trouby je mam obratit vickem dolu? Nekde pisi tak, nekde jinak ... nevyznam se v tom ... :-D

Dekuji vcem

Ch


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 21.09.16 05:57
avatar

Pokud mám větší množství zralých jablek, oloupat, vykrájet jádřince, postrouhat nahrubo. Tím pak plním sklenice, dost namačkám, zavíčkuju. Žádný cukr ani žádná voda. Nic, jen prostě ta jablka. To steriluji asi 20 -30 minut při 80 stupních.

V zimě stačí jen rozválet těsto na štrúdl a otevřít sklenici, nebo dvě. Přidávám jablka i do jiných buchet. Je to bez práce a zásoba je pořád při ruce.

Právě o víkendu jsem našla ještě zastrčené 2 sklenice s nálepkou 2013. Nebylo jim nic, jablka byla jako čerstvá. *palec* Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.09.16 11:20
avatar

Nevím jak je to v troubě, ale v hrnci s teploměrem poměrně rychle vyženu na 75 - 80ºC, na té teplotě 10 minut držím, 10 minut po vypnutí plamene a pak vytáhnu na útěrku a víčkem dolu nechám cca pů hoďky nebo do úplného vychladnutí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: veronica
Datum: 21.09.16 12:55

Ideální způsob je jako u babajagy a ještě malé vylepšení - oloupané čtvrtky dávat do vody s jeden a půl až dvěma procenty kyseliny citronové nebo askorbové. Zabrání se tak hnědnutí. Po vyndání z roztoku se bez oplachování strouhá a zavařuje ve vodě při 82°C/20 min.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.