Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sterilovat jabka?

Od: chlamak* odpovědí: 3 změna:

Ahoj vsichni, dal jsem podle receptu na netu sterilovat jablicka do trouby na plech pri 125°C. Jak dlouho je tam mam nechat a po vyndani z trouby je mam obratit vickem dolu? Nekde pisi tak, nekde jinak ... nevyznam se v tom ... :-D

Dekuji vcem

Ch

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud mám větší množství zralých jablek, oloupat, vykrájet jádřince, postrouhat nahrubo. Tím pak plním sklenice, dost namačkám, zavíčkuju. Žádný cukr ani žádná voda. Nic, jen prostě ta jablka. To steriluji asi 20 -30 minut při 80 stupních.

V zimě stačí jen rozválet těsto na štrúdl a otevřít sklenici, nebo dvě. Přidávám jablka i do jiných buchet. Je to bez práce a zásoba je pořád při ruce.

Právě o víkendu jsem našla ještě zastrčené 2 sklenice s nálepkou 2013. Nebylo jim nic, jablka byla jako čerstvá. *palec* Jaga.

hodnocení

0x

Nevím jak je to v troubě, ale v hrnci s teploměrem poměrně rychle vyženu na 75 - 80ºC, na té teplotě 10 minut držím, 10 minut po vypnutí plamene a pak vytáhnu na útěrku a víčkem dolu nechám cca pů hoďky nebo do úplného vychladnutí.

veronica
hodnocení

0x

Ideální způsob je jako u babajagy a ještě malé vylepšení - oloupané čtvrtky dávat do vody s jeden a půl až dvěma procenty kyseliny citronové nebo askorbové. Zabrání se tak hnědnutí. Po vyndání z roztoku se bez oplachování strouhá a zavařuje ve vodě při 82°C/20 min.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]