Je tu kuchař z hospody či restaurace?

Od: Datum: 20.09.16 07:39 odpovědí: 5 změna: 22.09.16 22:38
avatar

Zdravým všechny..=) Potřebovala bych poradit, ale opravdu potřebuji pomoct od někoho kdo dělá v kuchyni někde v restauraci..=) Je tu někdo takový?=)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 21.09.16 08:38
avatar

Koukám, že se vám zatím nikdo neozval, já sice kuchař nejsem, ale mám synovce, který zkušeným kuchařem je.Jestli to není tajemství, tak napište, s čím potřebujete pomoc a já budu figurovat mezi vámi jako prostředník.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: lola®
Datum: 21.09.16 10:23
avatar

Jééé děkuji..=) Ale jenom bych potřebovala pár fíglů..=) Třeba jako ten správný hospodský guláš, česnečku..=) Ale také třeba medailonky s tou lahodnou omáčkou..=) A taky velice dobrá je ta mrkvová příloha..=) Ať hledám jak hledám sice se píše pravý hospodský, ale nikdy to není ono..=/ Prostě mají svoje triky a já bych ráda nahlédla..=)

Datum: 21.09.16 11:14
avatar

Vyučil jsem se jako kuchař - číšník a moje praxe byla hlavně v restaracích. Na to co konkrétně se ptáte je jedna z věcí kterou bych Vám asi nejradši ani neříkal a nedoporučil... Česnečka je stejná jako doma, to samé guláš jediný rozdíl je v tom že pokud chci mít pořádně tmavý guláš tak tam koupím mletou gulášovou papriku ale co se týče chuti tak se v převážné většině gastronomické výroby (hospody,restaurace, penziony...) používá vývar v prášku... Co si budeme povídat je to samý "éčko" atd.. Takže to bych nedoporučoval. To samé platí u té česnečky voda která se vaří a přidá se vývar z prášku... Na tu lahodnou omáčku je to podobné.. Do hněda se osmahne cibule, zalije vodou, přidá se vývar z prášku, případně se dochutí a zahustí a když mám medailonky tak světlá omáčka je že tato tmavá se zředí trochou smetany.. Má osobní zkušenost.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 21.09.16 14:53
avatar

Tak nějak mi jako malejdawe odpověděl i synovec.Pokud se vaří ve velkém, používají se různé dochucovací prostředky,které se v malém balení nedají sehnat.Né všechny éčka ale jsou škodlivé.Navíc málokterý kuchař vám prozradí svůj fígl, čím ochucuje pokrm, jestliže to je jeho specialita,která je vyhlášená v širém okolí.Je mi líto,že vám nepodám konkrétnější odpověď.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.09.16 22:38
avatar

Jsou hospody, kde se vaří z polotovarů. Jsou i takové, kde se vaří z čerstvých surovin. Guláš ani česnečka se nedělí na hospodskou a ostatní, ale na dobrou a špatnou. Tu i tu, je možné dnes dostat v hospodě, tu i tu jde uvařit doma. Jsou např. hospody, kde vaří česnečku z česnekové pasty - když to lidi kupujou a platí za to...

Co se týká omáček, tak když ji chcete mít opravdu dobrou a bez konzervantů, musíte si udělat vlastní Demi Glace. Kdo si to nezkusil, nevěří, že to k něčemu je. Ale rozdíl v chuti je tak obrovský, že je to k neuvěření.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.