Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tu kuchař z hospody či restaurace?

Od: lola* odpovědí: 5 změna:

Zdravým všechny..=) Potřebovala bych poradit, ale opravdu potřebuji pomoct od někoho kdo dělá v kuchyni někde v restauraci..=) Je tu někdo takový?=)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Koukám, že se vám zatím nikdo neozval, já sice kuchař nejsem, ale mám synovce, který zkušeným kuchařem je.Jestli to není tajemství, tak napište, s čím potřebujete pomoc a já budu figurovat mezi vámi jako prostředník.

lola*
hodnocení

Jééé děkuji..=) Ale jenom bych potřebovala pár fíglů..=) Třeba jako ten správný hospodský guláš, česnečku..=) Ale také třeba medailonky s tou lahodnou omáčkou..=) A taky velice dobrá je ta mrkvová příloha..=) Ať hledám jak hledám sice se píše pravý hospodský, ale nikdy to není ono..=/ Prostě mají svoje triky a já bych ráda nahlédla..=)

Vyučil jsem se jako kuchař - číšník a moje praxe byla hlavně v restaracích. Na to co konkrétně se ptáte je jedna z věcí kterou bych Vám asi nejradši ani neříkal a nedoporučil... Česnečka je stejná jako doma, to samé guláš jediný rozdíl je v tom že pokud chci mít pořádně tmavý guláš tak tam koupím mletou gulášovou papriku ale co se týče chuti tak se v převážné většině gastronomické výroby (hospody,restaurace, penziony...) používá vývar v prášku... Co si budeme povídat je to samý "éčko" atd.. Takže to bych nedoporučoval. To samé platí u té česnečky voda která se vaří a přidá se vývar z prášku... Na tu lahodnou omáčku je to podobné.. Do hněda se osmahne cibule, zalije vodou, přidá se vývar z prášku, případně se dochutí a zahustí a když mám medailonky tak světlá omáčka je že tato tmavá se zředí trochou smetany.. Má osobní zkušenost.

Tak nějak mi jako malejdawe odpověděl i synovec.Pokud se vaří ve velkém, používají se různé dochucovací prostředky,které se v malém balení nedají sehnat.Né všechny éčka ale jsou škodlivé.Navíc málokterý kuchař vám prozradí svůj fígl, čím ochucuje pokrm, jestliže to je jeho specialita,která je vyhlášená v širém okolí.Je mi líto,že vám nepodám konkrétnější odpověď.

nikdo*

Jsou hospody, kde se vaří z polotovarů. Jsou i takové, kde se vaří z čerstvých surovin. Guláš ani česnečka se nedělí na hospodskou a ostatní, ale na dobrou a špatnou. Tu i tu, je možné dnes dostat v hospodě, tu i tu jde uvařit doma. Jsou např. hospody, kde vaří česnečku z česnekové pasty - když to lidi kupujou a platí za to...

Co se týká omáček, tak když ji chcete mít opravdu dobrou a bez konzervantů, musíte si udělat vlastní Demi Glace. Kdo si to nezkusil, nevěří, že to k něčemu je. Ale rozdíl v chuti je tak obrovský, že je to k neuvěření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]