Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povidla z trouby

Od: cesmina* odpovědí: 6 změna:

Tak máme letos, kupodivu, švestky.Chtěla bych zkusit ta povidla co se pečou v troubě.Co jsem koukala na recepty přijdou mi řídká a sladká.Tu řídkost svařím ,ale dala by se dělat bez přidaného cukru? Nebo tam je důležitý? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bez cukru neznám.Babička i maminka vždy cukr dávaly.

Čtěte diskuzi : cuketka.cz/...

hodnocení

0x

Dšláme bez cukru, ale musejí být sladké švestky.

hodnocení

0x

Ještě je na to brzy. Ale za nějaký čas, kdy švestky úplně dojdou, změknou a "scvrkávajú sa im řitečky", je v nich tolik cukru, že do povidel není třeba nic přidávat. Maximálně pro chuť trochu mleté skořice, ale není to nutné.

Povidla dělám tak, že švestky pomelu na mašince a následně vařím v širokém hrnci na sporáku. Bez toho cukru. Jsou velice chutné, husté a nekazí se. Jaga.

hodnocení

0x
Do 2kg švestek jsem dával půl kila cukru. Myslím, že se dá klidně vynechat. Za mě rozhodně vynechavam ocet. Peču na 180- 200°C, v receptu jsem našel 220C a už to bylo moc.

cesmina*
hodnocení

Tak já to zkusím bez cukru,jen dám napovrch trošku rumu .

Léta povidla dělám jenom v troubě, v litinovém pekáči. Jenom švestky vypeckuju, nemelu. Jsou dobré právě když jsou v nich kousky. Cukr v žádném případě nepřidávat! Během pečení švestky několikrát měchačkou projedu a když začnou houstnout, cmrndnu tam rum a přidám skořici. Jsou vynikající. Většinou dělám dvojí hustotu, ty řidší jsou senzační třeba na palačinky a hustější do buchet apod:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma povidla v troubě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]