Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jsou zhnědlé plátky jablek zdravé?

Od: kuchar odpovědí: 5 změna:

Je pradva, že když se jablka nakrájí na plátky a nechají zhnědnout asi 5 hodin, že jsou nějak speciálně zdravé na střeva? Kde se o tom dočtu víc?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
Jablka se nakrájí na tenké proužky a usuší se.
Pět hodin je málo.
Je to sušené ovoce,které dělávaly již naše babičky a jedlo se to převážně v zimě,když nebylo ovoce čerstvé.
To chemické v marketech nepočítám !
Říká se tomu křížaly a je to výborné :-P
kuchar
hodnocení

křížaly ne, nic se nesuší.

 

jabraka*
hodnocení

0x
Asi se zhnědnutí bát nemusíme.Poškozený plod a jeho buňky se crání určitými fermenty okysličením před napadením škůdci.
Strouhané a krájené ovoce nezhnědne, když ho spaříme vařící vodou, případně ho pokapeme šťávou z citrónu. Vysoká teplota a okyselení totiž zastavují nebo výrazně zpomalují činnost polyfenoloxidáz. Stejný účinek má rovněž vitamín C i další látky obsažené v citrónové šťávě.
JABRAKA

 

hodnocení

0x
avatar maky

kuchar někde jsem to čeúta, léčitel tam doporučoval nastrouhat na hrubo jablka a počkat, až zhnědnou a potom teprve sníst.Zřejmě to má nějaký výzam.

 

hodnocení

0x

,,jsou jablka,které nrhnědnou neoxydují třeba jako brambory ,,

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma křížaly

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]