Jsou zhnědlé plátky jablek zdravé?

Od: Datum: 14.09.16 10:21 odpovědí: 5 změna: 15.09.16 15:07

Je pradva, že když se jablka nakrájí na plátky a nechají zhnědnout asi 5 hodin, že jsou nějak speciálně zdravé na střeva? Kde se o tom dočtu víc?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 14.09.16 11:25
avatar
Jablka se nakrájí na tenké proužky a usuší se.
Pět hodin je málo.
Je to sušené ovoce,které dělávaly již naše babičky a jedlo se to převážně v zimě,když nebylo ovoce čerstvé.
To chemické v marketech nepočítám !
Říká se tomu křížaly a je to výborné :-P
Ohodnoceno: 0x
 
Od: kuchar
Datum: 14.09.16 11:41

křížaly ne, nic se nesuší.

Datum: 14.09.16 11:49
avatar
Asi se zhnědnutí bát nemusíme.Poškozený plod a jeho buňky se crání určitými fermenty okysličením před napadením škůdci.
Strouhané a krájené ovoce nezhnědne, když ho spaříme vařící vodou, případně ho pokapeme šťávou z citrónu. Vysoká teplota a okyselení totiž zastavují nebo výrazně zpomalují činnost polyfenoloxidáz. Stejný účinek má rovněž vitamín C i další látky obsažené v citrónové šťávě.
JABRAKA
Ohodnoceno: 0x
 
Od: maky®
Datum: 14.09.16 11:58
avatar

kuchar někde jsem to čeúta, léčitel tam doporučoval nastrouhat na hrubo jablka a počkat, až zhnědnou a potom teprve sníst.Zřejmě to má nějaký výzam.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.09.16 15:07

,,jsou jablka,které nrhnědnou neoxydují třeba jako brambory ,,

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.