Nejste přihlášen/a.
Papriky obecně rychle uschnou. Třeba v paneláku, ve slunném bytě ani není třeba sušičky. Záleží, zda jsou čerstvě utržené, nebo už povadlé. Zda sušíte vcelku, nebo nějak rozřízlé. Když mi zbyde jakákoliv paprika nebo už je scvrklá, nakrájim ji a na tácku usuším. Když pak dělám gulášovku, fazolovou a podobné polévky, tak tam tu sušenou přihodím, vylepší chuť. Přesný čas pochybuji, že někdo řekne. Každý máme jinou sušičku a jinak šťavnaté či scvrklé papriky.
Dříve sušičky neexistovaly a kozí rohy se navlékaly na silnou režnou nit a sušily se jednoduše zavěšené na vzduchu. Ne na přímém slunci. Bývaly to takové věnce. Navléká se tak, že se silnou jehlou propíchne stopka a jedna za druhou. Pak se zavěsí někam kde proudí vzduch. Třeba do chodby, nebo do altánu pod střechu a nechá se uschnout.My dávali do stodoly. Pak se celý věnec zavěsí do špajzu. Tak to bylo dříve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.