Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zkažené kuřecí maso

Od: andre222* odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, měl bych otázku na kterou neznám odpověď. Mám lednici starou asi 6let. Nevím proč se mi teď děje to, že když koupím čerstvé kuřecí maso ( prsa ) a dám je do mražáku po vytáhnuti a rozmražení ( klasicky ve vlažné vodě 3 hodinky ) maso je nažlotlé a smrdí. Vyhodil jsem tak za maso už alespoň 500 kč. Myslel jsem si, že to může být, že prsa vlkládám do sáčku ( i když se to dříve nikdy nestalo), a tak jsem koupil vakuované maso v Lidlu a dal ho zamrazit a stalo se před malou chvílí to samé - maso zapáchá a je nažloutlé - je na vyhození. Jsem už bezradnný. Mražák je normálně namražený - možná trošku více. Lednici jsme nedávno stěhovali do nového bytu a zhruba od té doby s tím mám problém. Nevím co mohlo stát nebo co dělám špatně, nikdy dříve nebyl problém. Všem děkuji za názor či radu.
Zkažené kuřecí maso

 

 

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

gkbc
hodnocení

3x
Zdá se mi divný ten způsob rozmrazování. Já vyndam z mrazáku, dám do lednice a v lednici nechám rozmrznout. Chce to ale vyndat včas.

 

hodnocení

2x
avatar 2masoni

a proč kupujete čerstvé maso, které následně mrazíte?

už jen rozmražování ve vodě je... no, prostě fuj.

a k vaší otázce: měřil jste teplotu v mrazáku?

 

hodnocení

1x

Běžně kupujeme např. chlazená kuřata, doma je naporcujeme- stehna, prsa, skelet na polévku, odřezky třeba na špíz, nebo na směs a vše zamrazíme. Nikdy se nám tohle nestalo, po rozmrazení bylo v pohodě.

Ale faktem je, že kuřecí chlazené a čerstvé přes léto nekupuji. Kolikrát jsem si naběhla, že mělo "ocásek" a vyhodila jsem ho, přes léto nevíte, jak to kde skladují?.

Ale nechápu, proč ho mácháte v nějaké vlažné vodě? *sok* Normálně ho vyndejte z mrazáku, nechte volně rozmrznout a zpracujte.

 

mcmerkurion*
hodnocení

1x

...mražáček v lednici tak moc nemrazí,aby to stálo za to, ale problém bude v tom rozmražování teplou vodou, kuřecí je hajsavé a rozmražené je za chvilku, a když je trochu ztuhlejší,tak se líp porcuje...

 

honzik*
hodnocení

1x

Maso ke zmražení by mělo být co nejčerstvější, zmrazovat je třeba co nejrychleji. Nejšetrnější rozmražení masa je pomaloučku v lednici, přes noc, případně ještě déle podle velikosti. Zkuste si někdy nechat rozmrazit kuře nebo zejména rybu na vzduchu nebo v lednici. Rozdíl je obrovský. Rozmrazovat ve vlažné vodě je hloupost, rychle se množí rozkladné mikroby, zvlášť u kuřecího. Vy jim prostě uděláte krásnou hostinu a divíte se. Když už rychle, tak relativně nejšetrnější je mikrovlnka (režim rozmrazování).

Koledujete si o problémy. Obecně platí, že na maso by mělo být jedno speciální prkénko a po porcování vše dotčené omít octem. Mluvím speciálně o kupovaném drůbežím mase. Lidé obecně velice podceňují nebezpečí z drůběžího masa - myslím tím kupovaného, kde člověk neví čím a jak dlouho to prošlo.

 

hodnocení

1x

Rozmrazovat ve vlažné vodě je fuj. Když už nestihnete maso vyndat den předem (a rozmrazit v lednici), tak jedině (pevně zabalené v sáčku) dát do hrnce se STUDENOU (ledovou) vodou (rozmrazí se rychleji než ve vlažné vodě - menší teplotní rozdíly, takže se rychleji vyrovnávají a ještě maso de fakto nevaříte ještě přes úpravou).

kolikoli,,,, vždyť jsem to výše psala přece!

 

kelo
hodnocení

0x

Slyším poprvé v životě, že by se maso rozmrazovalo 3 hodinky ve vlažné vodě, natož kuřecí, natož že by to byla nějaká klasika. Tohle je asi jen nějaký váš "zlepšováček", který moc nefunguje. I když už jsem viděl na internetu i případ jedné dívčiny, která zmrzlé kuře rozmrazovala vařící vodou z rychlovarné konvice. Nicméně k vašemu případu, maso rozhodně nemáchat ve vlažné vodě, ale nechat rozmrznout buď v lednici nebo volně mimo lednici. Chce to přemýšlet dopředu a maso vyndat dostatečně včas. Další možnost je, že mrazák v lednici nemá tak velkou mrazící schopnost a maso se nesmí skladovat v takovém mrazáčku moc dlouho. Nebo jste si při stěhování udělal něco s mrazákem a mrazí vám to málo, je tam vyšší teplota než by měla. Skladovat dlouhodobě maso zamrazené je možné tak od teploty mínus 18 a nižší. Jinak se musí max. během tak 2 týdnů zpracovat.

 

lidus*
hodnocení

0x

Jak dlouho to v tom mrazáku bylo? Podobně vypadalo maso z mrazáku, když zemřela tchýně, nedivila jsem se jelikož některé tam bylo i víc než rok. Maso z mrazáku rozmrazuji tak, že ho večer dám do lednice, pokud potřebuji rychle tak na něj pustím vodu ale to dělám opravdu jen vyjimečně.

 

hodnocení

0x
avatar sepi

Vždy maso umeju )) jednou jsem to neudělala,a vyhodila ((( při tom vidím, zda je v pořádku a nezapáchá, osuším, dám do sáčku, pak ještě do jednoho, rozmrazuji přes noc v lednici, ale když to nevyjde, tak v těch sáčcích dám maso do studené vody též. A proč do dvou sáčků? No jednou se mi stalo, že jsem měla kuřízek v mrazáku ,,naostro" a to pak vypadal přesně tak, jak popisujete *smich*

 

hodnocení

0x
avatar diesel

To je také nápad rozmrazovat ve tplé či vlažné vodě,ono ve vodě vůbec pokud není v pytlíku jak se tu někde píše!Nejlepší je den dopředu vyndar z mrazáku do lednice na vyšší místo-druhý den je OK:A druhá věc-jste si jist ý-á že to maso nebylo již jednou zmržené?Běžně tyto prsní řízky jsou již jedno mražené a druhým mražením a rozmražením?Pk to dopadá jak píšete!Ale zřejmě bude i závada na mrazáku-změřte jak mrazí. a pak raději kupte celé čerstvé kuře (u řezníka než v super - hyper) a to rozporcovat zamrazit!

 

hodnocení

0x
avatar naufrago

No, rozmražováním to nebude, posledních pár let jsem zapomnětlivá a maso rozmražuji podobným způsobem - sáček vložím do teplé vody, jakmile je studená, vyměním ji zase za teplou. A nikdy se mi s masem nic nestalo. Nemíváte problémy s mražákem? Nevypadává Vám proud?

 

figurek*
hodnocení

0x

Přestěhovaná lednička obvykle stojí trochu jinak než stála dříve. A jestli je trochu starší, tak může vzniknout problém s utěsněním dveří. Zde může být příčina.

No ale moc nechápu, proč zamražujete čerstvé maso. To se přece nedělá. Po zmražení a rozmražení je každé maso vždycky horší.

kelo

Obvykle se čerstvé maso mrazí z důvodu, že si dotyčný chce udělat zásobu; že přišel k většímu množství masa, které by nestihl spotřebovat; nebo že někde narazil na nějakou zajímavou cenu masa a vyplatí se mu toho koupit víc. atd. Když jsme před lety dělali u známých zabíjačku, tak nevím jak byste dokázal bez zamrazení uplatnit půlku prasete. Když si zamrazíte čerstvé maso, tak vždycky víte, že vám tam nikdo nepřidal kýbl vody navíc, což u kupovaného už mraženého masa nevíte. Zamrazení čerstvého masa je snad jedna z nejzákladnějších věcí k čemu slouží v domácnosti mrazák...

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Píšete, že klasicky rozmražujete ve vlažné vodě. Příjde mi to hnusné a navíc, s klasikou to nemá co dělat. Když večer, před konzumací, dáte zmrzlé maso na talířek a do lednice dolů, nic se nezkazí, nic nezasmrádne. V době vaření, bude akorát rozražené, ale velice chladné. Bakterie nebudou mít čas se namnožit. Nejen kuřecí, ale veškeré zmražené maso. ;) Zeleninu a ovoce sypeme do vařící vody.

 

 

hodnocení

0x

,tak já také rozmrazím maso ve studené vodě i se sáčkem,ale tohle se mi nikdy nestalo...

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

S tím sjem se nesetkala, já si normálně koupím třeba t kuřecí řízky, jeden sním, další dám zmrazit. ale rozmražuju tak, že ho večer vyndám na talíř a nechám ho do rána rozmrznout v lednici a nikdy mu nic nebylo.

 

hodnocení

0x

Tak já se tazatele zastanu. Za prvé také kupuji čerstvé kuřecí běžně do zásoby a mrazím, protože ho mám pak stále po ruce, když se mi nikam nechce. A pak, tady jsem nedávno četla, že se má maso vložit do STUDENÉ vody, já, pokud jsem maso zapomněla nechat rozmrazit přirozeně, také také dávám do horké vody. Ne teda na tři hodiny, ale prostě asi na půl hoďky, aby povolilo a pak vyndám a nechám další půl hodiny volně na desce. Tady jste psali, že musí být studená voda, tak jsem vyzkoušela, protože co nevyzkouším, předem nekritizuji. A výsledek? No to rozmrazování trvalo déle, nic moc. Takže nevím kde dělá soudružka (tedy já) chybu a vrátila jsem se ke starému způsobu. *smich* Ale proč je maso zažloutlé, to nevím. A jestli smrdí, tak to už je úplně špatně. Teď jde o to, jestli Vám mrazák funguje správně a maso tam neleží jako lemra než se zamrazí. Tohle se mi ještě nestalo a to mrazím celá léta. Ale kupuji čerstvé v Rabitu, ne v supermarketech. Tak jestli třeba už nebylo jednou zmražené, pak rozmražené v prodeji a Vy ho znova mrazíte. Dnes je možné všechno. Ale jednou se mi stalo, že jsem maso nezam,razila ihned a nechla ho v lednici. Pak jsem ho zamrazila a když jsem ho porcovala, nic jsem necítila, ale pak, když jsem ho rozmrazila, už bylo divné. A to mám dobrou lednici, ale přesto to není šokem, nějakou dobu to trvá a pokud je maso lehce "chycené", než se totálně zamrazí, asi pokračuje proces těch enzymů nebo čeho a pak to je zasmrádlé když to rozmrazujeme, protože se proces vzduchem a teplem zřejmě dokončí.

sanyo*

Dejte na spodek teploměr, zcela určitě to bude malou teplotou ve spodní polovině skříně.. Manželka musela v práci nechat koupit nový mrazák, protože ten starý byl nahoře namražený a vespod maso nebylo úplně zmražené.., zajisté tam také probíhaly různé procesy..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]