Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalehlé ucho

Od: wydra® odpovědí: 12 změna:

Poradíte mi někdo, co se zalehlým uchem od rýmy? k dr nejdu, je mi blbe, ucho me stve, ucpat nos a foukat nefunguje. Jiste se nejaka babska rada najde pro me, ze jo? Dik!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Jediná pomoc,která existuje,je lékařský zásah.Zalehnutí je způsobeno hnisáním středního ucha.Neléčený může přejít až po zánět plen mozkových,a to je leckdy smrtelné.Přitom je to jednoduchý zákrok,"-píchlý bubínek"a současně utlumení zánětu antibiotiky.

JABRAKA

Mysli ze Vase odpoved neni pravdiva, zalehnuti ucha je v naproste vetsine pripadu zpusobeno tvorbou vesiho mnozstvi mazu.
Toto muze byt zpusobeno dedicne, nebo treba onim nachlazenim, chripkou, nebo v krajnim pripade i onim zanetem stredniho ucha.
Kazdej doktor, ke kteremu s timto pujdes te prohledne a pokud vylouci ten zanet, rekne at to prve zkusis rozkapat, nebo doporuci onu usni svicku. Detem jsme to rozkapavali nekolikrat.
Pokud by to byl zanet stredniho ucha, ucho by Vas kdyz na nej dlani zatlacite, bolelo.

hodnocení

1x

Zkuste zívat, mohlo by to taky pomoci (nenásilná obdoba foukání s ucpaným nosem). Mohla by také pomoci ušní svíce (koupí se v lékárně) - na diskuzích o zalehlém uchu si ji chválí, vlastní zkušenost nemám.

doplněno 04.03.09 18:34:

velkaepocha.sk/...

hodnocení

0x

Dětský olej a rozkapat.

dotaz*
hodnocení

0x

Kdybych měl připojit jednu z babských rad*cteni*, tak vám doporučuji tuto účinnou noste přes uši šátek, popřípadě čelenku - a to i doma. Pokud znáte inhalování, tak to určitě vyzkoušejte. V hrnci nechat na plotně vařit vodu s vonným olejíčkem, hlavu s šátkem nad to, není to sice příjemné, ale zato účinné.

lidka*
hodnocení

0x

No já nevím, ale asi by to chtělo k doktoru. Měla jsem tuto nepříjemnost po nachlazení, později se zalehlé ucho proměnilo v hlučné šumění vodopádu a pomohla jenom antibiotika. Bylo to děsně nepříjemné. Ale nic myslím nepokazíte jemným napařováním. Pamatuji na radu velice dobrého dětského lékaře při bolení ucha u dětí. Uvařit heřmánkový čaj - samozřejmě nechat trochu zchladnout, z papíru udělat trychtýřek a užším koncem opatrně nasměrovat do ucha. Upozorňuji ještě jednou, nesmí to být horké, jenom jemně pářit. A pozor s tím ucpaným uchem a foukáním, ať si to ještě nezhoršíte. *mala*

hodnocení

0x

propláchnout uši u doktora, super záležitost. Úžasný pocit a uslyšíte i trávu růst. Klidně bych zašel znovu... :)

doplněno 09.03.09 15:26:

měl jsem ucho zalehlé asi 2 dny, ale teď koukám, že to máte při nemoci, což je něco jiného...

neu
hodnocení

0x

Pomohlo Vám něco? Mám stejný problém. Beru antibiotika, ale ucho je stále zalehlé.

hodnocení

Takze... nepomohlo mi nic,a k doktorovi jsem opravdu jit nechtela, vedela jsem, ze je to jen zaskocena ryma a prejde to samo. Mela jsem osklivou a dva tydny trvajici virozu a este mi profukovat usi, to faaakt nehrozilo! No ale trvalo to az do uplneho uzdraveni. Ale ne ze bych citila jak to odlehlo, odlehalo postupne. Tak jeste vydrzte, uvidite a kdyztak holt doktor. Brrr! :) Preju brzke udraveni, venku je jaro v plnem proudu!

neu

Děkuji za odpověď, asi mi chybí ta trpělivost.*nevi*

madla*

Jen velmi matně si vzpomínám, že jsem s tímto problémem kdysi byla na ORL. Doktorka po poradila následující a naučila mě to v ordinaci: zalehlé ucho ucpat prstem a nahlas kukat, tj. říkat kuku kuku, zřetelně a nahlas několikrát za sebou. Pak vystřídat a to samé u druhého ucha, i když to zalehlé není. Je to legrační, ani nevím jestli to pomohlo nebo to zalehnutí odeznělo časem samo. To jen jsem si vzpoměla na svojí zkušenost se zalehlým uchem a jeho "léčbu"...

frakon
hodnocení

0x

Zkuste rady opravdového lékaře na

ulekare.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]