Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám přikrýt pekáč alobalem?

Od: pecenekure odpovědí: 10 změna:

Ahoj budeme píct kuřecí stehna s bramborem chci se zeptat co udělá když pekáč bude po dobu pečení zřikrytý alobalem?Jde mi o to že když jsme pekli bez přikrytí tak se pekáč rychle vysušoval a museli jsme často podlívat a po dopečení byla zelenina často na pokraji spálení

Zlepší se to tím alobalem?

Děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

Zlepší, ale maso ale pak bude spíš dušené, než pečené.

hodnocení

1x

Kuřecí stehna přikrývat? To vůbec! Stehna naskládat na pekáč, ještě lépe na syrové nakrájené brambory na olejem vymaštěném pekáči. 45 - 50 minut v troubě na 180º C. Musí to být akorát.

hodnocení

1x

Ono záleží, co pečete. Když to jsou kuřecí stehna z obchodu, je to maso v nich samo o sobě měkké i za syrova, vodnaté. Ta kuřata mají cca 40 dní, když je porážejí (doma vám za tu dobu vyroste trochu odrostlejší malé kuřátko). Takové maso bych nechala přikryté jenom chvíli, aby potom nebylo příliš "rozblemtané".

Domácí drůbež nebo jiné maso (to i z obchodu) je nejlepší nejdříve podusit v zakrytém pekáči a odkrýt až před koncem, aby se opekla kůrčička.

A druhý pekáč - vrchní díl - nemáte? Já všechno peču normálně ve dvou pekáčích.

hodnocení

0x

Pokud se nemýlím tak by alobal měl pomoci, jelikož vlastně teplo z toho pekáče nebude utíkat do trouby ale bude cirkulovat pouze v pekáči čímž se zamezí tomu vysušování a spálení zeleniny.

hodnocení

0x
Ano,zlepší.
Alobal se běžně používá proti spáleninám na pekáčku :)
pecenekure
hodnocení

Ok a zkrátí se tím i doba pečení?Nebo zustává stejná?

uska*

Dobu nechejte stejnou, 10 minut před ukončením alobal oddělejte, abyste dosáhla křupavou kůžičku na kuřeti. Mírně se doba pečení může zkrátit, ale já to nechávám odkryté dopéct.

pecenekure
hodnocení

Ok moc děkuji

karhan*
hodnocení

0x

od té doby, co jsme dostali teflonový hluboký pekáč se skleněnou poklicí, nám tento problém zcela odpadl.Peču v něm i např.bůček nebo žemlovku.

hodnocení

0x

Kuře bych pekla mezi dvěmi pekáči. Říká se jim dušáky. Do spodního dát maso, vše, co tam patří - slaninu, koření, máslo..., zakrýt horním dílem a nazdar. Peče se to samo. Občas odstranit horní díl, zkontrolovat, případně trochu podlít.

Mám tyto pekáče jednak polévané a jednak i skleněný s víkem. Dělám maso ráda v obou, podle množství. Do skleněného se mi vejde méně.

Ke konci horní díl odstranit, aby se kuře dopeklo, vytvoří se křupavá kůžička a to nejlepší je hotovo. Teď už zbývá jen nějaký dobrý zeleninový salátek a oběd bude mít jistě úspěch. *palec* Jaga.

Dneska jsme pozvaní k dceři na vepřové řízky s bramborovým salátem, na zítra si připravím dušené vepřové ledvinky. Na Sázavě se mi povedlo jich sehnat hned 3 kila, po 36 Kč/kg. No nekupte to, když to má děda tolik rád.

Ale i to kuřátko by přišlo vhod. Jistě na něj také dojde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]