Mám přikrýt pekáč alobalem?

Od: Datum: 09.09.16 13:17 odpovědí: 10 změna: 10.09.16 07:14

Ahoj budeme píct kuřecí stehna s bramborem chci se zeptat co udělá když pekáč bude po dobu pečení zřikrytý alobalem?Jde mi o to že když jsme pekli bez přikrytí tak se pekáč rychle vysušoval a museli jsme často podlívat a po dopečení byla zelenina často na pokraji spálení

Zlepší se to tím alobalem?

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.09.16 13:26
avatar

Pokud se nemýlím tak by alobal měl pomoci, jelikož vlastně teplo z toho pekáče nebude utíkat do trouby ale bude cirkulovat pouze v pekáči čímž se zamezí tomu vysušování a spálení zeleniny.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 09.09.16 13:39
avatar
Ano,zlepší.
Alobal se běžně používá proti spáleninám na pekáčku
Ohodnoceno: 0x
 
Od: pecenekure
Datum: 09.09.16 13:47

Ok a zkrátí se tím i doba pečení?Nebo zustává stejná?

Od: uska®
Datum: 09.09.16 14:35

Dobu nechejte stejnou, 10 minut před ukončením alobal oddělejte, abyste dosáhla křupavou kůžičku na kuřeti. Mírně se doba pečení může zkrátit, ale já to nechávám odkryté dopéct.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: pecenekure
Datum: 09.09.16 14:36

Ok moc děkuji

Od: karhan
Datum: 09.09.16 15:14

od té doby, co jsme dostali teflonový hluboký pekáč se skleněnou poklicí, nám tento problém zcela odpadl.Peču v něm i např.bůček nebo žemlovku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.09.16 16:55
avatar

Zlepší, ale maso ale pak bude spíš dušené, než pečené.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 09.09.16 18:56
avatar

Kuřecí stehna přikrývat? To vůbec! Stehna naskládat na pekáč, ještě lépe na syrové nakrájené brambory na olejem vymaštěném pekáči. 45 - 50 minut v troubě na 180º C. Musí to být akorát.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 09.09.16 20:19
avatar

Ono záleží, co pečete. Když to jsou kuřecí stehna z obchodu, je to maso v nich samo o sobě měkké i za syrova, vodnaté. Ta kuřata mají cca 40 dní, když je porážejí (doma vám za tu dobu vyroste trochu odrostlejší malé kuřátko). Takové maso bych nechala přikryté jenom chvíli, aby potom nebylo příliš "rozblemtané".

Domácí drůbež nebo jiné maso (to i z obchodu) je nejlepší nejdříve podusit v zakrytém pekáči a odkrýt až před koncem, aby se opekla kůrčička.

A druhý pekáč - vrchní díl - nemáte? Já všechno peču normálně ve dvou pekáčích.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 10.09.16 07:14
avatar

Kuře bych pekla mezi dvěmi pekáči. Říká se jim dušáky. Do spodního dát maso, vše, co tam patří - slaninu, koření, máslo..., zakrýt horním dílem a nazdar. Peče se to samo. Občas odstranit horní díl, zkontrolovat, případně trochu podlít.

Mám tyto pekáče jednak polévané a jednak i skleněný s víkem. Dělám maso ráda v obou, podle množství. Do skleněného se mi vejde méně.

Ke konci horní díl odstranit, aby se kuře dopeklo, vytvoří se křupavá kůžička a to nejlepší je hotovo. Teď už zbývá jen nějaký dobrý zeleninový salátek a oběd bude mít jistě úspěch. *palec* Jaga.

Dneska jsme pozvaní k dceři na vepřové řízky s bramborovým salátem, na zítra si připravím dušené vepřové ledvinky. Na Sázavě se mi povedlo jich sehnat hned 3 kila, po 36 Kč/kg. No nekupte to, když to má děda tolik rád.

Ale i to kuřátko by přišlo vhod. Jistě na něj také dojde.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.