Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalorie na den

Od: tess* odpovědí: 13 změna:
Zdravím,
ráda bych zhubla, ale diet se bojím, takže se chci vydat cestou, kdy pouze upravím jídelníček. Vypočítala jsem si, že denní výdej kalorií (včetně budoucího cvičení apod.) bych měla mít cca 2000 kcal. Jak jsem tak pochopila, že když chci zhubnout, tak bych měla sníst méně než těch 2000 kalorií, je to tak?
Dále pak nevím, jak si mám rozvrhnout kalorie na snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři, poradí mi prosím někdo?
Díky moc :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Ne. Pokud budete jíst méně, pak jakmile dietu vysadíte, kila půjdou opět zpět.

Správný postup je dodávat tělu přesně tolik energie, kolik potřebuje a hlavně jíst pravidelně 5x denně. Tím zrychlíte metabolismus a tělo si přestane ukládat tukové zásoby. Samozřejmě je k tomu nutný i pohyb nějaký.

doplněno 08.09.16 22:10:

To Vám já, ani nikdo zde asi neporadí. Na internetu je takových jídelníčků tuny, ale stejně by správně měl být na míru. Tzn. spočítání spotřeby a pak podle toho. Nějaký máte např zde: ona.idnes.cz/...

Podle toho alespoň poznáte, jaké jsou cca poměry. Správně byste si ale měla najít vyživového poradce, který Vám to sestaví na míru. Jinak znovu podotýkám, je k tomu potřeba i nějaký sport, např běhání.

tess*
hodnocení

Nebavím se o dietě, pouze budu jíst zdravě, ale neberu to jakože bych si zakazovala nějaký typ jídel apod. Diety se prostě bojím skrze jojo efekt...
Hodlám jíst 5x denně a pravidelně (jak jsem psala v otázce). Takže mám sníst tolik kalorií, kolik vydám, chápu-li to dobře.
A poradil byste mi prosím, jak si to mám rozdělit na snídani, svačiny a tak?
doplněno 08.09.16 22:15: Dobře, děkuji...
Se sportem počítám, o to se nebojte :)
S tím výživovým poradcem je to složitější, nechce se mi za tuto službu platit a když vidím někde "zdarma", tak tomu nevěřím. Navíc to nechci úplně hrotit, nebudu to dělat přesně na tisíciny kalorií. Mám to pro přehled a budu se tím v rámci možností řídit.
stir*

dieta je spatny vyraz. Rika se tomu zmena jidelnicku a stravovacich navyku a to trvale,protoze po navratu k tomu spaznemu jidelnicku se vrati i ty kila a nemoci. Mimochodem 2000kcal je moc, bohate staci polovina, i to bude moc. Tisic kalorii je obrovske mnozstvi zdravych potravin.

lucie*
hodnocení

0x

Já byla na nutriční váze a ta mi spočítala příjem 1500kca na den.Doma váhu nemám,tak si občas zajdu na tuhle do fitka.Moc se tím neřídím,ale podle mě je to jednoduché.Dopoledne by měl být větší příjem,může si člověk dovolit cukry atd.a rozdělit(těch vašich 2000kca) třeba do pěti porcí v tom dni.

Já uznávám pravidlo zdravého rozumu-nepřežírat se:) když budou jídla jednoduchá,zdravá a porce rozumné,tak to půjde samo a nemusíte ani moc plánovat.Žaludek je velký jako pěst,takže porce by neměly být větší.

hodnocení

0x
tess, tak já bych se v jidle ani moc neomezoval, ale zdravý ( přiměřený ) pohyb je mnohdy víc, než jakákoliv "idiotská"dietaA jak "spálit"zhruba 100 kalorií? ... *dril* ... *bezim* ... *zed*... návod dle: novinky.cz/... Jednoduše. Napusťte si plnou vanu horké vody, lehněte si do ní a relaxujte. Ve skutečnosti pouhou nečinností a hodinovým ležením ve vaně můžete totiž spálit asi 126 kalorií za hodinu. To je zhruba stejně jako 20-30 minut chůze. A jak je to možné? Odborníci uvádějí, že pasivní zahřívání (například horká vana) zvyšuje proces spalování kalorií. No a jak "spálit"1 kcal? ... *ee*Jinak a opět velmi jednoduše ! - Když platí, že: 1 kcal = 427 kpm, ... pak ke spálení 1 kcal stačí ( např. hmotnost těla 42,7 kg ) přesunout o 10 metrů ... áááááá hotovo ( 1 kcal je "fuč"*uf*... *ua*... nebo se mýlím? ... *sok* ... ;) )
stir*

100kalorií je 0,1kcal. Kolik bych shodil lezenim v teplé vode za cely den? A kolik bych musel napustit tech plnych van teplé vody? :)

stir, ... čekal jsem, zda na "radu" ( s teplou vodou ) někdo zareaguje ... právě tak, jako jste zareagoval Vy ... ( ... proto jsem hned ráno také mrkl sem do poradny, i když reaguji až teď. )

Tu "radu" jsem sem dal záměrně - a to i s odkazem, aby bylo vidět, jaké rady jsou - na některých webových stránkách ženám předkládány k využití. ( mnohdy je to hrůza ! ). Proto jsem tam dal také tu další možnost, která je mnohem účinější, někdy i příjemnější a zcela určitě člověku i něco "přinese". Kdyby už nic jiného, tak určitě alespoň tu "pružnost" celého těla ... a zejména celého cevního systému, který je mnohdy hodně opomíjený a v pozdějším věku přináší již jiné ( o hodně vážnější ) problémy. A ještě jeden takový malý "dovětek" ... Velmi často není potřeba ani držet jakoukoliv dietu ( samozřejmě, pokud nejde o shození desítek kg, v čem může mít ale "prsty" genetika ), ale stačí pravidelný ( i rekreační ) sport, který část přebytečné energie spotřebuje ... a sportem aktivované svaly pak již téměř samy formují postavu do přirozených tvarů. ( břicho, lýtka, ale i svaly a pokožka v obličeji a pod. ) Za velmi dobrý sport v tomto směru považuji i rekreační plavání, které nenechá na pokoji ani jeden sval v těle ... a nevynechal bych ani obyčejnou chůzi, běh, ale i příležitostnou jízdu na kole ( ta je asi ze všeho nejpohodlnější :-P - tu beru ) ... a každé ráno bych "obohatil" o krátké protáhnutí těla ... jen několika jednoduchými cviky, které člověka dovedou docela dobře "napružit" i na celý den ... a aniž by si to člověk sám uvědomoval, bude celý den v naprosté fyzické pohodě a navíc ( za nějaký čas ) bude utomaticky chodit v přirozené vzpřímené poloze ( bez nahrbených zad ) a všude "prosviští, příjemným svižným krokem, který bude kde-kdo závidět. Když příležitostně přidáte také švihadlo ... je vyhráno. Opravdu mnohdy stačí jen tak málo ... mám to vyzkoušené.

Jasné, napouštět "hektolitry" vody ( ... navíc teplé ) ... je pěkná ptákovina. ( ... ale kdo si chce poležet, nic mu v tom nebrání. Jen ty výsledky budou asi trochu "pofiderní" ... *nevi* )

stir*

Jasné :) Já jsem ten článek četl a škoda, že už není dostupná diskuze pod ním, kde jsem i přispíval. Ono člověk nesmí věřit všemu, hlavně takovým ptákovinám, kde novináři sami nepoznají rozdíl mezi kalorií a kilokalorií. Shodit ani ne jeden gram tuku za hodinu ležení v pár stech litrů teplé vody... to už možná vyjde levněji ten výživový poradce, i když ani ten mnohdy nemá pravdu, zajímají ho jen peníze.

hodnocení

0x

Já bych to viděla tak na 1500 kcal, 1 kcal = 4,18 kj. a těch by mělo být za den do 6000-6500 aby jste hubla,ale samozřejmě musíte přidat také dostatek pohybu.

hodnocení

0x
tess, ... zkuste si do vyhledávače hodit část Vašeho dotazu ( malinko upraveného ) - např. v podobě: "jak si mám rozvrhnout kalorie na snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři"... a vyběhne Vám tam moře článkůOdpovědí přímo na Vaši otázku by pak mohly být informace na tomto odkazu: superko.cz/... A přímo na Vaši situaci to máte spočteno právě na tomto odkazu: superko.cz/... opsáno z těch stránek: Pokud jste žena a váš denní příjem kalorií je 2000 kcal, správné rozdělení během dne by bylo:Snídaně – 600 KcalSvačina – 150 KcalObed – 500 KcalSvačina – 150 KcalVečeře – 600 KcalUpřímně řečeno, ... myslím si, že ta dávka na večeři by asi mohla být i nižší, protože při spánku ta spotřeba energie nebude asi nijak moc vysoká, což by se pak mohlo projevit třeba i "ukládáním"přebytku nespotřebované energie, ... o což by asi ale nebyl zájem, že? - Pak by ale bylo potřeba vyřešit, kam tu večerní "úsporu"energie "přesunout" ( ... nebo jak ji "spotřebovat"*dril*... *ee* ... *uf* ) Jinak pro inspiraci by určitě nebylo vůbec špatné omrknout i jiné odkazy ( které Vám na vložený dotaz "vyběhnou"), na kterých se můžete dovědět také hodně zajímavého.Jinak by mne zajímalo, jak jste přišla k té celodenní potřebě - ve výši 2000 kcal ... *cteni*
tess*
hodnocení

Díky moc za odpověď :) ... existují kalkulačky na výpočet, kolik kalorií má člověk o dané váze, výšce, věku a pohlaví dostat do svého těla.

Díky za odpověď. Na nějakou tu kalkulačku určitě mrknu. Jen tak mne napadlo, kolik těch "kilokalorií" bych měl "zblafnout" denně já.

stir*

Kdysi jsem tu psal, že počítání kalorií je nesmysl, vždy jde především o to, jakých kalorií. Někdo považuje chleba se sýrem za zdravou stravu, přitom je to pro organismus strava naprosto nevhodná. Chleba - vysoký glykemický index, sýry - hromada tuků . Žádné vitamíny, minerály, jen hromada éček a stabilizátorů. Chleba coby sacharid poskytne hromadu energie v krátkém časovém intervalu a zvedne hladinu inzulinu, jelikož má vysoký GI, sýry jsou defakto tuky a ty se hned uloží, tam kam patří. Takže vždy záleží, o jaké kalorie se jedná. Proto má počítání kalorií význam jen u vyvážené a zdravé stravě. Pokud bude člověk konzumovat živočišné tuky a potraviny s vysokým GI, může počítt ja chce, nikdy se nedopočítá, ani nikdy nezhubne. Nepomůže tomu ani nadměrná pohybová aktivita.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]