Nejste přihlášen/a.
Se snoubencem sme spolu 4 roky a mam rok a pul ricni dceru. Ze zacatku to byl jen vikendovy flirt, co potom prerostl ve vztah. Jde o to, ze ja bydlela a mela praci tu a on jezdil do prace 2 hodin autem zustaval tam do patku a pak jel zase na vikend domu. Kdyz sem otehotnela sliboval, ze si najde praci v miste nebo bliz. Jo hledal, to jo, ale kdyz prisel na to, ze by se tam mel hur, treba jen o korunu a ze by se nadrel vykaslal se na to a na smluveny nastup nesel a jel si zas tam, kde to zna, kde v praci ho znaji a kde ukazal ze neco umi.
Ted si tedy nasel praci v msite, kde si myslel ze predvedl to co tam dlouho ne, ze is ho budou vazit atd. Ted je tam druhy tyden a pokazde chodi po 8 hod domu s tim, ze ho tam jebou, ze nevi co tam poradne delat, ze ho jakoby hodili do vody a bud plaves nebo ne. Tak je jasny ze ho nebudou uctivat uz ori nastupu a ze musi ukazat i snahu. I jejo rodice mu rikali, ze zapomel, ze kdyz nastupoval do predchozi prace tak z nej 2 mesice ostatni meli dobry den, nez prisli na to co presne delat a jak to tam chodi. To je podle me snad vsude. Bojim se aby nesvesil ocas aneodesel spatky uzivat si tyden klidu 2 hod daleko, kde ma isce dvanactky ale uz je tam prece nekdo (to teda neni) ale mysli si to.
Ja se tam za nim take nechci stehovat, uz ted mi skoro nikdo nepohlida kdzy musi k lekari, zarizovat po uradech a mala vsude jeci a nevydrzi na miste. Tu mam apson rodinu a pratele, a popovidam si, i kdyz chlapa doma nemam.
Prestehovala bych se tam, kde krom pritele neznam zivou dusi, nemela bych tam rodinu, co by mi od hlidani ulehcila. Pritel by chodil po 12 hodinach protivny domu a za 2 hodiny by sel spat. a ja si popovidala leda tak nejakem hristi v rizsahlem komplexu kralikaren :/
Zacinam byt z cele situace zoufala. Uz sme se tesila ze budeme rodina a budeme bydlet tu, kde mame oba rodiny a zname, a on zacne zas couvat Nevim jak se hcovat a co delat. Uz mu nedokaz byt ani oporou, kdyz sme smutna ze uz ted vim, ze chce zas odejit a ja zas budu v domacnosti pres tyden na vse sama.
Nebylo by lepsi ho opustit? Me ani o pemnize nejde. Me by stacilo mit i chlapa co dela u JZD, hlavne aby byl denne doma a mel normlani naladu a ne tohle. Muci me to
Rozumím tomu správně? Vy svému partnerovi nepřejete práci, kterou má rád, ve které se cítí dobře, a v které zřejmě má (přestože Vy si to nemyslíte) i nějaké vysledky?
Představa rodiny je pěkná věc. Ovšem nemůže to být na úkor jednoho z obou partnerů. Myslíte, že budete šťastná, když bude Váš partner častěji doma, ovšem nešťastný ze své nové práce? Tomu nevěřte!
Mám jednu otázku:
Jak byste se cítila Vy, kdyby Vám partner vnucoval, kde máte pracovat?
ne pochopil/la ste to uplne spatne. Ja mu ji nevnucuju"tady sed a delej! Sam v te predchozi praci zas tak psoojeny nebyl, jen se boji zmen. Uz je to vic jak dva roky co lsiboval ze si najde NECO BLIZ ne v msite byldiste., ne za rohem, tak aby treba mohl dijozdet. Nerekla sem mu TADY SED A TADY BUDES. Sam rekl ze chce byt s nami a ze si neco najde. Nemusi byt nutne tam kde je.
Ale proboha prece ne,musi jezdit 2 hodiny cesty kvuli tomu, ze tam uz to zna. K cemu mu to je? Sam rikal, ze je tam bordel, ze je rad ze jde pryc, a najednou prisle na to ze ho hned "neuctivaji ze zacatku" a prece jen se musi snazit kdyz je tam novy.
Ja se jen bojim ze zas utece, jako uz tolikrat a neprojevi zadnou snahu.
Tenhle problém řeší víc lidí, ne jen vy. Ono to je složité, na jedné straně jsou peníze a na jedné straně rodinné štěstí. Je třeba ve vztahu hledat určitý kompromis. Pak je ještě jedna věc a to rozdílný pohled partnerů. Jeden preferuje finance a to, že rodinu vidí jen občas, mu tolik nevadí. Druhý to má přesně naopak. Já osobně jsem spíše rodinný typ člověka a nerad bych za prací dojížděl třeba do Prahy (cca 1 hodina jízdy) kvůli tomu, abych měl lepší prachy. Raději se uskromním a mám práci blízko mého bydliště, jsem brzo doma, užívám si s rodinou. Manželka je na tom podobně. To máte třeba jako když někteří chlapi chodí po práci automaticky do hospody na "jedno". Já jedu z práce hned domů (ne, že bych musel, ale prostě by mě do hospody nebavilo chodit). Každý jsme jiný a každý máme jiné potřeby, přání, touhy, úchylky apod. Zkuste si o tom s partnerem popovídat, že Vám to vadí a pokud to partner nebude respektovat, tak bych uvažoval o jeho výměně za jiného. Něco jiného by bylo, kdyby práce nebyla, ale dnes je situace taková, že kdo chce, práci si najde skoro všude.
Pokud bude partner dělat práci která ho nebaví jen aby vyhověl Vám, pak se Vám domů z dobrou náladou asi vracet nebude. Z Vašich dřívějších vláken je jasné, že váš vztah neklape z vícero důvodů. A pokud se ptáte, zda ho opustit a píšete, že mu nedokážete být oporou, pak je jasné, že spokojená ve vztahu nebudete, ani když budete mít přítele denně doma. Možná to bude ještě horší. Já bych nechala přítele dělat práci která ho baví a kterou dělat chce a popřemýšlela o tom, zda jsem si vybrala toho správného partnera pro život. Zkuste vycházet z toho co chcete oba dva a ne jen jeden z vás a podle toho se zařiďte. Je důležité brát ohled i na dítě.
zkuste ho co nejvíce podporovat aby měl dobré sebevědomí a sebejistotu, přemýšlejte jak to dělat, nemusí to být jen slovy ale něco připravit, o víkendu vždy někam zajít nebo sport pokud malou má kdo pohlídat. Začátky v práci bývají obvykle těžké. Nebo si můžete našetřit, přestěhovat se do levnějšího a zkusit najít v místě práci na zkrácený úvazek. každopádně nikoho neopouštějte. záleží na něm jestli si uvědomí, že potřebuje jinou práci kde bude kratší dobu
Nemůžeme nikoho nutit, aby dělal něco, co sám nechce. Pokud snoubenec k životu potřebuje práci víc, než rodinu, tzn. radši bude v práci než s váma, tak ho nemůžete nutit. Stejně tak ale on nemůže nutit vás, abyste ho měla za partnera, když nesplňuje vaše představy o partnerovi. Je to prosté.
Dnes je to bohužel ale hodně o penězích a většina lidí si odříká spoustu věcí, aby mohli finančně nějak vycházet. Je jen na vás dvou/třech, jestli dokážete najít nějaký kompromis. Každej vztah je o spoustě kompromisů. Jde jen o to, jestli každej z nás dokáže v něčem ustoupit. Vy třeba v tom, že si najdete milence, kterej se vám bude věnovat místo snoubence nebo snoubenec v tom, že si najde jinou práci, která ho začne bavit, ale bude víc s váma.
Pokud se rozhodujete, jestli se se snoubencem rozloučit, tak si to nejdřív pořádně promyslete. A to jak po stránce finanční, tak i organiční. Každopádně bych zkusil ještě komunikovat a neřešit to hned rozchodem. Rozejít se můžete kdykoliv, pokud to opravdu bude neúnosný.
Přeju hodně štěstí a pevný nervy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.