Čili papričky...sterilizace?

Od: Datum: 06.09.16 16:57 odpovědí: 8 změna: 08.09.16 18:00

Jak zpracováváte malé čili papričky pokud je nechcete sušít? Děkují za zkušenosti a rady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 06.09.16 16:59
avatar

Já bych je nasekala, našlapala do skleničky a zalila dobrým olejem. A postavila bych je do dveří ledničky. :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.09.16 17:19
avatar

Usuším a pomelu na kávovém mlýnku, nebo strčím v krabičce do mrazáku.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.09.16 17:33
avatar

Jak zpracováváte malé čili papričky pokud je nechcete sušít? Děkují za zkušenosti a rady.

Usuším a pomelu na kávovém mlýnku, nebo strčím v krabičce do mrazáku.

ideální odpověď...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 06.09.16 19:10
avatar

2masoni, usušit a pomlet je ta nejlepší věc, dát do mrazáku celé papričky pokládám za druhou nejlepší věc. Proč zavařovat?

Mimochodem, jak je zpracujete vy?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 06.09.16 18:27
avatar

Chili papričky dám do zavařovací sklenice,zaliju teplým,okurkovým nálevem a nahoru dám cca lžíci řepkového oleje.Sterilizuji 20min. na 80st.

Vydrží několik let bez úhony

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.09.16 19:21
avatar

Záleží na tom, jak je chcete poté konzumovat. Já, jelikož je přidávám k jídlům, neboť vařím hodně orientálních pokrmů, tak je celé zmrazím a pak prostě použiji jako čerstvé. Když je naložíte, už se nedají používat stejným způsobem protože mají příchuť toho nálevu. Pěstuji ty extrémně pálivé, které jsou opravdu malé. Když mi dojdou, pak musím kupovat u číňana a ten holomek u nás chce za jednu čerstvou papričku až 2 koruny. Kupuje to v Praze na tržnici, docela velký pytel za 25 korun a pak to tady cpe do miniaturních pytlíčků po deseti kusech za dvacku. Já jsem se letos pojistila a sama si jich vypěstovala hodně, takže už u něho kupovat předražené papričky nebudu.Cenu znám proto, že do té tržnice také chodím nakupovat, ale nedostanu se tam často, musím počkat, až když má kamarádka čas a odveze mne tam.


doplněno 06.09.16 19:26:

Sušené sice také někdy použiji, ale nemají už ty správné "grády". Ty zmrazené si uchovají svou sílu daleko víc. Ale já opravdu miluji pálivé. A dokonce jsem se nedávno dočetla, že pálivé papričky prodlužují život, jelikož mají blahodárné účinky na organismus. A já pořád čím to je, že jsem tak zdravá...*smich* ale fakt.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ruze®
Datum: 08.09.16 00:15
avatar

V mikrotenovém sáčku zamrazím.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: miji
Datum: 08.09.16 18:00

Děkují všem rádcům za rady a zkušenosti...na tácku jsem je jednotlivě namrazila aby se neslepily, nasypala do dozy a uložila v mražáku.Dnes jsem pár nechala rozmrazit a jsou ok,jak čerstvé.Díky

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.