Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čili papričky...sterilizace?

Od: miji odpovědí: 8 změna:

Jak zpracováváte malé čili papričky pokud je nechcete sušít? Děkují za zkušenosti a rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Usuším a pomelu na kávovém mlýnku, nebo strčím v krabičce do mrazáku.

Jak zpracováváte malé čili papričky pokud je nechcete sušít? Děkují za zkušenosti a rady.

Usuším a pomelu na kávovém mlýnku, nebo strčím v krabičce do mrazáku.

ideální odpověď...

lidus*

2masoni, usušit a pomlet je ta nejlepší věc, dát do mrazáku celé papričky pokládám za druhou nejlepší věc. Proč zavařovat?

Mimochodem, jak je zpracujete vy?

hodnocení

2x

Záleží na tom, jak je chcete poté konzumovat. Já, jelikož je přidávám k jídlům, neboť vařím hodně orientálních pokrmů, tak je celé zmrazím a pak prostě použiji jako čerstvé. Když je naložíte, už se nedají používat stejným způsobem protože mají příchuť toho nálevu. Pěstuji ty extrémně pálivé, které jsou opravdu malé. Když mi dojdou, pak musím kupovat u číňana a ten holomek u nás chce za jednu čerstvou papričku až 2 koruny. Kupuje to v Praze na tržnici, docela velký pytel za 25 korun a pak to tady cpe do miniaturních pytlíčků po deseti kusech za dvacku. Já jsem se letos pojistila a sama si jich vypěstovala hodně, takže už u něho kupovat předražené papričky nebudu.Cenu znám proto, že do té tržnice také chodím nakupovat, ale nedostanu se tam často, musím počkat, až když má kamarádka čas a odveze mne tam.

doplněno 06.09.16 19:26:

Sušené sice také někdy použiji, ale nemají už ty správné "grády". Ty zmrazené si uchovají svou sílu daleko víc. Ale já opravdu miluji pálivé. A dokonce jsem se nedávno dočetla, že pálivé papričky prodlužují život, jelikož mají blahodárné účinky na organismus. A já pořád čím to je, že jsem tak zdravá...*smich* ale fakt.

hodnocení

0x

Já bych je nasekala, našlapala do skleničky a zalila dobrým olejem. A postavila bych je do dveří ledničky. :-D

hodnocení

0x

Chili papričky dám do zavařovací sklenice,zaliju teplým,okurkovým nálevem a nahoru dám cca lžíci řepkového oleje.Sterilizuji 20min. na 80st.

Vydrží několik let bez úhony :)

hodnocení

0x

V mikrotenovém sáčku zamrazím.

miji
hodnocení

Děkují všem rádcům za rady a zkušenosti...na tácku jsem je jednotlivě namrazila aby se neslepily, nasypala do dozy a uložila v mražáku.Dnes jsem pár nechala rozmrazit a jsou ok,jak čerstvé.Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]