Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boleni briska

Od: sonka odpovědí: 6 změna:
Ahoj. Mám 2 měsíční dcerku a poslední tři dny ji trápí boleni bříška, prdiky a nemůže se pořádně vykakat ale nacurano ma pokazde. Doktorka mi predepsala espumisan, dávám ji ho před každým kojenim., jinak nic jiného nedavame. Poradí mi někdo co s tím,pořad jen breci, je mi ji hrozně líto ale už nevim co by ji mohlo pomoct.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

Hlavně si hlídejte co jíte - nic nadýmavého a kořeněného a pijte kojící čaj

hodnocení

0x

Zkusila jste nahřívat bříško? Jemné masáže? Přitahování (resp. přitlačování) nožiček k bříšku (ekvivalent dřepů)? Fenyklový čaj? Vázání šátkem k tělu? Vynechat některá jídla ve své stravě (každému vadí něco jiného, namátkově mě napadá čerstvé pečivo)? V případě nouze je i rektální rourka - ale pozor, jen opravdu v nouzi, tělo si na to prý zvyká a pak má ještě větší problém se sama vykakat.

hodnocení

0x

Naufrago tu už vyjmenovala..jen ještě během krmení dávat často odříhnout.

lucie*
hodnocení

0x

Espumisan letěl do koše a koupili jsme přírodní kapky Babycalm,koupíte kdekoli v lékárně(cca 160kč).Je to vlastně fenyklový a anýzový olej.Pomohly hned a děti je milují.Naše dvojčata je užívají doteď(1rok)nejen,že tenkrát pomohly od prdíků,ale uklidnily je když třeba křičeli.Takže jsou zvyklí na tu chuť,milují ji.Dáváme jim je celou dobu přímo do pusy kapátkem,které je součástí kapek.

doplněno 06.09.16 06:54:

pb-dobrá připomínka,na ty jsem zapomněla.My hned poznali,když nám doma došly.Kluci měli hned zácpu ,Kupovali jsme bio Gaia,ale to záleží na každém kolik chce investovat.

pb®
hodnocení

0x
Fenyklový čaj podat kojenci jako první pomoc a koupit laktobacílky Baby od firmy Swiss. Co jsem je dala synovi, už koliku neměl a to jsem při kojení na svůj jídelníček rozhodně nedbala a jedla třeba hrachovku 3 dny po sobě. Druhému dítěti je dám už v porodnici. Ona by vlastně matka měla užívat probiotika už před porodem, aby se plod osídlil.

Přidávám se. Dětem jsme dávali Fenyklový čaj, když měly zaražené prdy nebo je bolelo bříško a pokaždé to zabralo. Lepší než do nich rvát chemii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]