Nejste přihlášen/a.
Je to možné? Máte to tak někdo taky?
Když jsem doma a podívám se na sebe..když se namaluju,vysuším vlasy, líbí se mi jak vypadám ve všech zrcadlech co doma mámte. Fakt jako na úrovni, kdy jsem se sebou spokojená a netrápí mě sebevědomí.
Když pak ale někam jdu a vidím se v zrcadle v drogerii/ na záchodě/ u někoho..připadám si hrozně. To, jak vypadám (hlavně obličej a vlasy) se mi vůbec nelíbí. Není to tak, že by ze mě třeba slezl make up, k přítelovi to mám 4 minuty pěšky, ale kdykoli se podívám do zrcadle jinde než doma, vůbec se sama sobě nelíbím, až mi z toho občas vyhrknou slzy. Nepřijdu si ani trochu přitažlivá, vypadám jako velký podprůměr. Čím to může být?
Ben má pravdu. Velikou. Ještě si myslím, že byste se neměla v zrcadlech kontrolovat. Měla byste si uchovat tu náladu a pohled z domu. Když pro nic jiného, tak proto, že se do dalšího zrcadla, chováte jinak. Sebevědomě, vyrovnaně, radostně, s úsměvem. Když tenhle pohled na sebe změníte, pak jste klubíčko nervů, kdy se sebevědomí stane jen hlučnou maskou. Radost a úsměv se vytratí. Člověk není krásný tím, jaké má barvy a tvary, ale tím, jak se usmívá, gestikuluje, mluví, pohybuje se a co z něho vyzařuje. Příklad? Třeba Libuška Šafránková. Je nějak výrazně krásná? A jak je nádherná!
Dobrý den, zdá se, že tomu svému vzhledu věnujete nadměrnou pozornost a snažíte se skutečnost hodně maskovat, aby bylo docíleno přitažlivosti a úrovně, která tam ve skutečnosti možná není a jste tím podprůměrem, o kterém se zmiňujete (trochu s despektem). Vyberte si jedno zrcadlo a tomu věřte - ta ostatní zrcadla jsou i v jiném prostředí, resp. osvětlení a proto se nemůžete dopátrat svého namalovaného domácího vzhledu. Zdravím!
idanova - znáte ono pořekadlo: "Nezlob se na zrcadlo, když máš křivou hubu." ?
To vědí zkušení fotografové. Rozptýlené světlo - tam je člověk nejhezčí. A naopak polední slunce - a všichni svatebčané jsou tam nehezky, tvrdě nosatě, oči zapadlé, lícní kosti nápadné...To já mám zase večer nejhezčí vlasy. Ráno s nima bojuju, mokrý hřeben, fén... a když jdu spát, říkám si, že bych ještě měla někam vyrazit, jak mám tak fešný účes
Zdravím. Já můžu poradit jedinou věc. Hlídejte si domácí zrcadla jako oko v hlavě a nedovolte jejich výměnu. Zřejmě se vám povedl "dobrý kup". My měli cca před 15-17 lety taky doma kvalitní zrcadla. Taky jsem byla spokojena s každým pohledem do nich. Ale pak jsme je, ani nevím proč, vyházeli a koupili nová. A to byla ta chyba. Kdykoliv se teť do některého z nich podívám, nestačím se divit. Ať dělám co dělám, to co tenkrát, nevidím. Dnes prostě neumějí udělat pořádné zrcadlo. Je to samý aušus. Máte někdo stejnou zkušenost? Ida
Bene, vaše pořekadlo jsem neznala, ale líbí se mi.
No je fakt, že si třeba ráno libuju, jak se mi dnes vydařil účes /totiž mám dost nezvladatelné vlasy-.kudrnaté a hodně/, obleču a celkový dojem mě uspokojuje, tak vyrazím na domluvenou schůzku, foukne vítr a je mi jasné, že jsem rozježená, ale je tu jedna zajímavost. Jakou má člověk o sobě představu a jak moc tomu věří, zrovna tak ho ostatní lidé vnímají. Píše se o tom v jedné knize, myslím, že se jmenuje Síla přitažlivosti srdce...nebo tak nějak.
Já to mám zrovna tak, ale už jsem si zvykla. Hodně dělá osvětlení a zrcadlo. Já jsem nejhezčí v zrcadle na chodbě, v koupelně jsem škaredá a stará, taky máme zrcadlo na chodbě a to zeštíhluje, každý mi to potvrdí. Takže tak, nejdůležitější je snažit se být v pohodě a ono se to pak přenese i do vizáže. Není nic smutnějšího, než zmalovaná krasavice, dokonale oblečená a přitom koukající jak vrah.
dajko ještě k tomuj v některých zrcadlech jsem zdravě snědá a v některých jsem přímo zelená, jako by mi bylo špatně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.