Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Líbím se sama sobě jenom doma?

Od: moone odpovědí: 9 změna:

Je to možné? Máte to tak někdo taky?

Když jsem doma a podívám se na sebe..když se namaluju,vysuším vlasy, líbí se mi jak vypadám ve všech zrcadlech co doma mámte. Fakt jako na úrovni, kdy jsem se sebou spokojená a netrápí mě sebevědomí.

Když pak ale někam jdu a vidím se v zrcadle v drogerii/ na záchodě/ u někoho..připadám si hrozně. To, jak vypadám (hlavně obličej a vlasy) se mi vůbec nelíbí. Není to tak, že by ze mě třeba slezl make up, k přítelovi to mám 4 minuty pěšky, ale kdykoli se podívám do zrcadle jinde než doma, vůbec se sama sobě nelíbím, až mi z toho občas vyhrknou slzy. Nepřijdu si ani trochu přitažlivá, vypadám jako velký podprůměr. Čím to může být?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ben má pravdu. Velikou. ;) Ještě si myslím, že byste se neměla v zrcadlech kontrolovat. Měla byste si uchovat tu náladu a pohled z domu. Když pro nic jiného, tak proto, že se do dalšího zrcadla, chováte jinak. Sebevědomě, vyrovnaně, radostně, s úsměvem. Když tenhle pohled na sebe změníte, pak jste klubíčko nervů, kdy se sebevědomí stane jen hlučnou maskou. Radost a úsměv se vytratí. Člověk není krásný tím, jaké má barvy a tvary, ale tím, jak se usmívá, gestikuluje, mluví, pohybuje se a co z něho vyzařuje. Příklad? Třeba Libuška Šafránková. Je nějak výrazně krásná? A jak je nádherná!

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zdá se, že tomu svému vzhledu věnujete nadměrnou pozornost a snažíte se skutečnost hodně maskovat, aby bylo docíleno přitažlivosti a úrovně, která tam ve skutečnosti možná není a jste tím podprůměrem, o kterém se zmiňujete (trochu s despektem). Vyberte si jedno zrcadlo a tomu věřte - ta ostatní zrcadla jsou i v jiném prostředí, resp. osvětlení a proto se nemůžete dopátrat svého namalovaného domácího vzhledu. Zdravím!

doplněno 07.09.16 17:05:

idanova - znáte ono pořekadlo: "Nezlob se na zrcadlo, když máš křivou hubu." ?

hodnocení

2x

někdo z chytrých rádců tady na poradně napsal:

Nedělej si starosti, jak vypadáš v očích druhých... Mají plnou hlavu starostí, jak oni vypadají v očích tvých!

něco na tom bude...

balzerka
hodnocení

1x

To vědí zkušení fotografové. Rozptýlené světlo - tam je člověk nejhezčí. A naopak polední slunce - a všichni svatebčané jsou tam nehezky, tvrdě nosatě, oči zapadlé, lícní kosti nápadné...To já mám zase večer nejhezčí vlasy. Ráno s nima bojuju, mokrý hřeben, fén... a když jdu spát, říkám si, že bych ještě měla někam vyrazit, jak mám tak fešný účes :)

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Já můžu poradit jedinou věc. Hlídejte si domácí zrcadla jako oko v hlavě a nedovolte jejich výměnu. Zřejmě se vám povedl "dobrý kup". My měli cca před 15-17 lety taky doma kvalitní zrcadla. Taky jsem byla spokojena s každým pohledem do nich. Ale pak jsme je, ani nevím proč, vyházeli a koupili nová. A to byla ta chyba. Kdykoliv se teť do některého z nich podívám, nestačím se divit. Ať dělám co dělám, to co tenkrát, nevidím. Dnes prostě neumějí udělat pořádné zrcadlo. Je to samý aušus. Máte někdo stejnou zkušenost? ;) Ida

doplněno 09.09.16 01:37:

Bene, vaše pořekadlo jsem neznala, ale líbí se mi. *palec*

hodnocení

0x

No je fakt, že si třeba ráno libuju, jak se mi dnes vydařil účes /totiž mám dost nezvladatelné vlasy-.kudrnaté a hodně/, obleču a celkový dojem mě uspokojuje, tak vyrazím na domluvenou schůzku, foukne vítr a je mi jasné, že jsem rozježená, ale je tu jedna zajímavost. Jakou má člověk o sobě představu a jak moc tomu věří, zrovna tak ho ostatní lidé vnímají. Píše se o tom v jedné knize, myslím, že se jmenuje Síla přitažlivosti srdce...nebo tak nějak.

hodnocení

0x

Já to mám zrovna tak, ale už jsem si zvykla. Hodně dělá osvětlení a zrcadlo. Já jsem nejhezčí v zrcadle na chodbě, v koupelně jsem škaredá a stará, taky máme zrcadlo na chodbě a to zeštíhluje, každý mi to potvrdí. Takže tak, nejdůležitější je snažit se být v pohodě a ono se to pak přenese i do vizáže. Není nic smutnějšího, než zmalovaná krasavice, dokonale oblečená a přitom koukající jak vrah.

dajko ještě k tomuj v některých zrcadlech jsem zdravě snědá a v některých jsem přímo zelená, jako by mi bylo špatně :-D

culdabulda1*
hodnocení

0x

já jsem zase nejhezčí z dálky. Jakmile přijdu blíž - katastrofa - a to ve všech zrcadlech !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]