Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová kožená kabelka

Od: cesmina* odpovědí: 13 změna:

Koupila jsem si v e-shopu koženou kabelku.Před prvním použitím se má naimpregnovat.Poradíte mi nějaký vyzkoušený přípravek .V tom e-shopu žádný neměli.Děkuji.

doplněno 03.09.16 12:52:

Namazat ji třeba lehce sádlem je asi blbost co?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Kdysi jsem si koupila drahé kožené kozačky, psali naimpregnovat, udělala jsem to bezbarvou impregnací kterou mi tam prodali. Bohužel boty mírně změnily barvu-světle hnědá ztmavla a ještě navíc nestejnoměrně. Já bych byla opatrná.

cesmina*
hodnocení

No právě.Máme doma nějakou universální na oblečení ,kabelky i boty.Píše se na ní o té snášenlivosti barev.Tak mám strach ,aby nezměnila barvu.

Mám dost kožených kabelek a žádnou jsem nkdy neimpregnovala.Jsou stále krásné a bez úhony *nevi*

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, kabelka nejsou boty, tak impregnace není tak nutná. Ovšem, když ji občas lehce namažete Indulonou, tak bude kůže lesklá a déle vláčná (nebude se tak odírat a praskat). Zdravím!

P.S. Také záleží na tom, jestli budete tu kabelku i nosit nebo zůstane přidaná k ostatním ve skříni .

doplněno 03.09.16 14:44:

Indulona ("modrá" a klasická) je vyzkoušená, neublíží kůži a ani nezmění její barvu. Jenom nedávejte silnou vrstvu, aby kabelka potom nemastila - nebo ji setřít před používáním.

doplněno 04.09.16 17:21:

hahanaj - a víte, proč je Indulona na boty blbost? Protože neimpregnuje a vodu propustí. Jenže, zde nejde o boty, ale o kabelku a spíše o udržení pěkného vzhledu i "čerstvosti" pravé kůže. Takže, jednou za rok se nějaká údržba udělat může.

cesmina*
hodnocení

Ta indulona mě taky napadla,ale bála jsem se ji jmenovat.Trochu ji naleštím tou indulonou.Díky.

cesmina*
hodnocení

Jenom lehonce,abych neměla mastné oblečení.

hodnocení

1x

Než se kabelka začne šít, už při opracování kůže, je tato ošetřena. Useň se něčím napouští. A když už je ušitá, znovu je ošetřená. Není to tak, že pouze obroušená kůže, bez napuštění, jde do výroby čehokoliv. Navíc, na kabelky se používá něco, podobné laku. Když ho nevhodně natřete, porušíte ho. ;) Není potřeba kabelku čímkoliv natírat nebo stříkat. To, že si to myslí prodavačka, není zákonem. Žádnou kabelku z kůže jsem nikdy nestříkala a vydržela mi až do vyhození pro nemodernost nebo proto, že se rozpadly švy. Rozhodně ne proto že by byla kůže zničená. Vzpomeňte si na peněženku, kterou jste brala to ruky mnohokrát za den. A ruka nebyla vždy čistá, bez potu. Peněženka byla v kapse, mezi nákupem. A jak dlouho sloužila.

cesmina*
hodnocení

Ještě jsem ji nenatřela,ale jak píšete ,že Vám vydržela i bez ochrany ,tak se na to speciální ošetření vykašlu.Má pěknou barvu tak ,aby mi nezesvětlala.A taky nestála majlant.Před lety jsem si koupila batoh sešitý z kožených kousků a taky jsem ho ničím nenatírala.

hodnocení

0x

Když jsem si kupoval u Deichmanna boty (naposledy v životě, ale to je jiná pohádka), nabídli mi u pokladny sprej na uržování a impregnaci kůže. Myslím, že na kabelku by to šlo taky.

Sádlo určitě ne, když tak potřít kůží od špeku, ale kabelka pak získá patinu, bude mastná a vonět jak uzenářství. Je to žádoucí? *smich*:-P

cesmina*
hodnocení

Srandičky ,srandičky.

hahanaj*
hodnocení

0x

Nikdy jsem žádnou kabelku neimpregnovala,boty ano to je ale něco jiného. Pokud chcete impregnovat kupte si v obuvi impregnaci na kůži ve spreji a nedělejte pokusy se sádlem nebo indulonou. Tím se dřív natíraly boty a je to pěkná blbost.:-D.

cesmina*
hodnocení

To byl jenom takový nápad -ošetřit přírodní materiál přírodním produktem ,který je po ruce.Taky jsem v úvodu napsala,že je to asi blbost.

hodnocení

0x

Pokud je to kvalitní kabelka, tak není třeba impregnovat. Nikdy jsem to neudělala a mám kabelky které jsou staré víc jak dvacet let a jsou jako nové. A hlavně je mi divné to doporučení prodejce, nebo výrobce. Za celý život jsem se s tím nesetkala a že jsem byla na kožené kabelky a boty přímo zatížená. Ale dnes je jak vidím možné všechno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]