Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem si v e-shopu koženou kabelku.Před prvním použitím se má naimpregnovat.Poradíte mi nějaký vyzkoušený přípravek .V tom e-shopu žádný neměli.Děkuji.
Namazat ji třeba lehce sádlem je asi blbost co?
Kdysi jsem si koupila drahé kožené kozačky, psali naimpregnovat, udělala jsem to bezbarvou impregnací kterou mi tam prodali. Bohužel boty mírně změnily barvu-světle hnědá ztmavla a ještě navíc nestejnoměrně. Já bych byla opatrná.
Dobrý den, kabelka nejsou boty, tak impregnace není tak nutná. Ovšem, když ji občas lehce namažete Indulonou, tak bude kůže lesklá a déle vláčná (nebude se tak odírat a praskat). Zdravím!
P.S. Také záleží na tom, jestli budete tu kabelku i nosit nebo zůstane přidaná k ostatním ve skříni .
Indulona ("modrá" a klasická) je vyzkoušená, neublíží kůži a ani nezmění její barvu. Jenom nedávejte silnou vrstvu, aby kabelka potom nemastila - nebo ji setřít před používáním.
hahanaj - a víte, proč je Indulona na boty blbost? Protože neimpregnuje a vodu propustí. Jenže, zde nejde o boty, ale o kabelku a spíše o udržení pěkného vzhledu i "čerstvosti" pravé kůže. Takže, jednou za rok se nějaká údržba udělat může.
Než se kabelka začne šít, už při opracování kůže, je tato ošetřena. Useň se něčím napouští. A když už je ušitá, znovu je ošetřená. Není to tak, že pouze obroušená kůže, bez napuštění, jde do výroby čehokoliv. Navíc, na kabelky se používá něco, podobné laku. Když ho nevhodně natřete, porušíte ho. Není potřeba kabelku čímkoliv natírat nebo stříkat. To, že si to myslí prodavačka, není zákonem. Žádnou kabelku z kůže jsem nikdy nestříkala a vydržela mi až do vyhození pro nemodernost nebo proto, že se rozpadly švy. Rozhodně ne proto že by byla kůže zničená. Vzpomeňte si na peněženku, kterou jste brala to ruky mnohokrát za den. A ruka nebyla vždy čistá, bez potu. Peněženka byla v kapse, mezi nákupem. A jak dlouho sloužila.
Když jsem si kupoval u Deichmanna boty (naposledy v životě, ale to je jiná pohádka), nabídli mi u pokladny sprej na uržování a impregnaci kůže. Myslím, že na kabelku by to šlo taky.
Sádlo určitě ne, když tak potřít kůží od špeku, ale kabelka pak získá patinu, bude mastná a vonět jak uzenářství. Je to žádoucí?
Nikdy jsem žádnou kabelku neimpregnovala,boty ano to je ale něco jiného. Pokud chcete impregnovat kupte si v obuvi impregnaci na kůži ve spreji a nedělejte pokusy se sádlem nebo indulonou. Tím se dřív natíraly boty a je to pěkná blbost..
Pokud je to kvalitní kabelka, tak není třeba impregnovat. Nikdy jsem to neudělala a mám kabelky které jsou staré víc jak dvacet let a jsou jako nové. A hlavně je mi divné to doporučení prodejce, nebo výrobce. Za celý život jsem se s tím nesetkala a že jsem byla na kožené kabelky a boty přímo zatížená. Ale dnes je jak vidím možné všechno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.