Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak uvařit cuketu?

Od: postcd® odpovědí: 5 změna:

Zapékat nechci, a maso také nechci. Rád bych cuketu uvařil a aby to bylo jednoduché a pro nenáročného strávníka poživatelné.

Napadají mě jáhly a rýže, jedno z toho smíchat s vařenou cuketou a něčím ochutit, ale čím? (napadá mě smažená cibule, nebo kari) máme také bazalku, majoránku apod.

Napadají vás další možnosti co k té cukětě a čím ji ochutit? děkuji


doplněno 20.09.16 20:32:

zkoušel jsem tykev a cuketa by měla být to samé. vydlabat střed s jádry, odstranit slupku nakrájet na kusy a na hrubém struhadle nastouhat. Následně zpěnit cibuli na másle, přidat cuketu sůl, pepř a lžíci mletého kmínu, vařit a rozmixovat. Bylo to jako kedlubnová polévka dobré.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

cesmina*
hodnocení

2x

Mě napadá směs koření na grilování nebo gulášové .

 

hodnocení

2x

Zkuste rizoto s cuketou a bazalkou:

25 dkg rýže-např. jasmínová,25 dkg rajčat,2 cukety 1 větší cibule,3 stroužky česneku, sušená bazalka, olivový olej,400 ml vývaru z kostky ,sůl, strouhaný sýr Gouda, čerstvá bazalka.

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V kastrole na olivovém oleji cibuli a česnek orestujeme ,přidáme propláchnutou a okapanou rýži, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut do změknutí rýže. Rajčata a cukety očistíme, omyjeme .Cuketu podélně rozřízneme na půlky a nakrájíme na silnější kolečka , rajčata nakrájíme na měsíčky.Na pánvi na troše oleje cukety a rajčata orestujeme a podusíme doměkka -asi 10 minut , přidáme trochu sušené bazalky. Takto připravenou zeleninu vmícháme do měkké rýže. Na talíři sypeme strouhaným sýrem a zdobíme čerstvou bazalkou a opečenou cuketou.

Recept mám uložený, ale ještě jsem nedělala.

 

 

lidus*
hodnocení

0x

Dělala jsem s cukety krémovou polévku a byla moc dobrá. Uvařit nakrájenou na kostky cuketu a pak ponorákem rozmixovat, na druhém kastrolu opražit cibulku na drobno a kousek slaniny, přidat do rozmixované cukety, dochutit (polévkové ko¨ření, sůl ) a do hotového přidat trochu smetany ke šlehání, kousek másla a namačkaný česnek, do polévky dát opražené kostky chleba.

Hodně dobré je z cukety dušené zelí. Já si to teda dávám s knedlíkem a s uzeným ale umím si představit že být vegetariánem stačilo by mi to i bez masa.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]