Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zajistit nevyhrnování košile z kalhot?

Od: mrgandy* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

je to možná kravinka, ale přemýšlel jsem o tom, jestli je nějaký fígl, jak zajistit, aby se košile nevyhrnovala z kalhot. Podle mě je to určitě střihem, jak je ušitá a zároveň, jak sedne. Mám x košilí, které skvěle padnou a nemusím řešit, jestli se vyhrnují nebo ne, pak mám ale zase pár košilí, které se vyhrnují a když už si je vezmu, tak je musím neustále kontrolovat. Je to prostě košilí a špatným výběrem nebo je nějaký fígl, jak je "zafixovat"? Viděl jsem zahraniční video, kde maník ukazoval magnety (speciálně pro tento případ), kdy se jeden dá do kapsy, druhý pod košili a drží...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dle me zkusenosti to zavisi na dvou vecech.

1. Jak jsou volne rukavy kolem ramen a horni casti rukou. - Pokud je to moc uple, tak pri jakemkoli zdvihnuti ruky leze cela kosile nahoru a sama do kalhot uz se samozrejme nevrati. To je docela caste, pac plandave kosile se moc nenosi a tomu se jednoduse nelze vyhnout.

2. U spolecenskych kalhot byva z vnitrni casti horniho lemu nasity neklouzavy pasek, ktery kosili do jiste miry pri beznem pohybu docela dobre drzi. To u jinych kalhot neni a kosile o to snadneji klouze ven.

doplněno 31.08.16 11:43:

ps. Muzete si zkusit cipy kosile pricvaknout sponkovackou k trenkam. Pak ale doporucuju nezvedat ruce, pac by z toho mohl byt docela slusny zarez.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud kalhoty sedí pevně v pase (např. je jistí opasek), tak se košile ani nehne (vyzkoušeno). Problém je, když kalhoty padají a člověk je zase vytahuje zpět (a tím leze ta košile nahoru). Takže, noste kalhoty pevně v pase a delší košile. Zdravím!

P.S. Některé košile jsou svým střihem určené pro nošení přes kalhoty.

doplněno 31.08.16 11:17:

kalhoty - opravdu? Vysvětlete, proč je taková povinnost limitovaná věkem a jak znáte věk tazatele.

doplněno 31.08.16 11:26:

kalhoty - doufám, že Vaši odpověď tazatel ocení jako pro něho přínosnou a vzdělávací .

kalhoty

V pase stažené kalhoty nosej stáří dědci. Kalhoty musej sedět přes boky.

doplněno 31.08.16 11:20:

O věku to není. Ani starej dědek nemusí vypadat jako starej dědek.

bedr*
hodnocení

0x

až budete kupovat nové kalhoty, některé mají zevnitř úzký gumový pásek, který lépe drží košili. Nebo se prodává tekutá guma na textil, takže stačí zevnitř nanést na kalhoty a nechat uschnout pár kuliček, nebo linek.

vanad1*
hodnocení

0x

Tuto úpravu mají policisté v USA. I když nasedají a vystupují z auta nebo provádí zákrok, košile je ořád na svém místě.

hodnocení

0x
Pomáhá i zastrčení do trenek. Pak ale u některých gatí můžou být vidět ty trenky, chce to vyzkoušet. Mě to v autobusáckém mundůru funguje dobře. Jinak máti kdysi tatovi košile nadšívala, ono se to nevyhrnulo nikdy úplně.
U nás se holt říká nadšít. Ano, prodlouží se délka o cca 15cm. Někde rožnou, jinde zapnou světlo. Nevím, co slovíčkaříte.
uska*

Libore, také bych košili NADšila. To je, že na stanovenou délku výrobcem něco přišijete NAD jeho rozměry.

PŘIŠÍT mohu třeba logo do středu košile.

libore, mohu se zeptat, co to znamená "nadšívat košile"? Občas si něco ušiju, možná se mi to bude hodit. ;)

nevím, jak libor, ale já mám od manželky na kroji přišito ke spodní části další cca 15 cm pruh - tj. košile je nadšitá, delší a nevytahuje se z kalhot

jmlc "nadšívat" by tedy mohlo znamenat nastavovat, košile když je dole nastavená, je vlastně prodloužená a drží, kde má.Jsem dost stará, ale výraz "nadšívat" neznám, ještě tak našívat, něco k něčemu přišívat...*smich*

hofler
hodnocení

0x

podle mě je to o výšce košile

no nevím, košile je buď dlouhá nebo krátká, ale "vysoká košile"? *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]