Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pletení z PEDIGU

Od: cesmina* odpovědí: 12 změna:

Prosím Vás kdo jste někdy pletl z PEDIGU jaká je nejlepší jeho síla.Chtěla bych to zkusit ,ale nevím jaký si koupit.Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cesmíno,pletávám z pedigu.Víte,ono je to stejné jako u normálního pletení.Když chci rychle čepici nebo šálu,sáhnu po té nejtlustší vlně.Samozřejmě záleží na tom,co pletete.Háčkování to samé.Drhání jakbysmet.

U toho pedigu zvolte pro začátek (třeba košík),zlatou střední cestu.

Je třeba si to ošahat a zjistit,co Vám bude nejlépe vyhovovat.Jednoznačné specifikum neexistuje.

doplněno 25.08.16 17:44:

Ano,jak píše Liduška *palec* .Pedig se musí namáčet.Pokud budete mít práci rozdělanou,třeba do druhého dne,tak ten polotovar vložte na noc do vany,nebo většího lavorku.Musí to být ve vodě,jinak se Vám zláme.

lidus*
hodnocení

2x

Malé věci 1mmAA, větší (košík, tác...) 2-2,5mmAA. Pozor NEPLETU, plete dcera, říká, že 1mm je fakt na miniatury a že nejlépe se dělá z 2,25-2.5 mm, vždy volí AA kvalitu. Nemáte zapomenout pedig před prací nmočit na 2minuty do teplé vody, usušit a plést.

cesmina*
hodnocení

Moc díky.Ještě jsem nikdy žádnou nádobu nepletla a tak to chci jenom vyzkoušet .Jen něco malého.

Je to lehké,opravdu na tom nic není.Zpočátku zkuste obaly na květináče.Ještě bych dodala - nesmírně uklidňující ;)

A potom dejte vědět,jak to dopadlo,ano?

cesmina*
hodnocení

No tak já to zkusím,ale až v září.Potřebuji na to klid .A ve školním roce je dcera dopoledne ve škole a tak jsem sama doma.Nevím,nevím jestli to bude na pochlubení.Dlouho jsem totiž nepletla ani z příze.

lidus*

Cesmíno, dcera se to naučila v ústavu kde pletli nevidomí, výrobky od nich jsou bez jakékoliv vady na kráse, což se o těch jejich z počátku říct nedalo, teď už je to trochu lepší a začíná plést i vnučka (6let) ono je dobře poznat i to, že některou část utahujete silněji a jinou slabě. Ptala jsem se ještě na to namáčení, prý fakt jen chvilku, že žádné dlouhé máčení. Ale pozor, já tomu nerozumím, jen se ptám dcery po telefonu.

Liduško,to jsem z toho jelen.Na noc vždy namáčím a vše je okay *nevi*

lidus*

Pedig se pak před samotným pletením namáčí, nejlépe ve vlažné vodě, aby byl pružný a nepraskal. Pedig nenechávejte dlouho namočený ve vodě – hrozí že pedig zešedne a bude se lámat. Po ukončení práce je nutné pedig usušit.Zdroj: proutene kosiky.cz

Nedalo mi to a tak jsem hledala na nettu, volat dceři už nemůžu, uspává tu mladší vnučku.

cesmina*
hodnocení

Všem moc díky.Asi se zkusím pozeptat ve stacionáři jestli z toho nepletou taky.Praktická ukázka se hodí vždy.

Cesmíno,zde máte návod ;)

cesmina*
26.08.16 14:31
hodnocení

Paráda.

Tak a teď už jenom začít :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]