Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje máma mi vnucuje agresora

Od: neviem* odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer. Potřebuji se spíš tak trochu vyzpovídat. Je mi 24, od 18ti bydlím sama. Protože matka, si když jsem byla malá, po rozvodu s mým tátou, našla přítele. Ten jí celý život mlátil, na mě kolikrát vztáhl ruku taky. Vždy ho brala zpět. Myslela jsem, že to byla pro ní poslední kapka ale vzala ho opět zpět, prý je to taky jen člověk a potřebuje pomoc. Těšila jsem se, až mi bude 18 a vypadnu. Pořád mi ho vnucuje. Já se s ním stýkat nechci, všude ho tahá. Nikdo ho nemá rád a ani kvůli rodině není schopná ho nechat doma. Je to gambler, zloděj a agresor. Ona dělá, že nic. Ale proč mi ho pořád vnucuje? Ať si s ním žije ale ať nepočítá s tím, že mě někdy uvidí- když bude s ním. Jenže stále matka dělá, jako kdyby se nic nestalo a fungují rádoby jako normální pár. Ona to moc dobře ví ale stejně ho všude cpe. Měli jsme s přítelem společné narozeniny u jeho rodičů na zahradě. Máma volala, jestli budu slavit. Tak jsem řekla, že ano a ptala se, kde. Na to se mě zeptala, jestli může vzít JEHO. Moc dobře ví, že s ním nikdo nechce mít nic společného a stejně se zeptá. Nevím, jestli si ze mě dělá srandu, nebo...? Samozřejmě jsem řekla, že by se to opravdu nehodilo a důvod. Načež řekla ok, ale že bez něj nikam chodit nebude a položila mi telefon. Je mi opravdu líto, že je taková a ještě ke všemu, moje vlastní máma. Hrozně mě to mrzí. Proč staví jeho, chlapa, se kterým nemám nic společného, přede mě? Vždy to tak bylo.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Jste dospělá, ale tolerance nikde. Je to mámim život, ne váš. Ať si žije s kým uzná za vhodné a vy jí nediktujte podmínky. S jejím přítelem se stýkat nemusíte, dejte si sraz s mámou třeba v kavárně a popovídejte si. Je více příležitostí, kde se osamoceně můžete potkat.

doplněno 22.08.16 22:36:

Ale kuš - slovo tolerance patří hned k druhé větě - tolerovat matčin život a nediktovat matce s kým má žít. Je to její život.

ohneta*

To snad nemyslíte vážně usko. Vy byste se chtěla stýkat s chlapem, který by mlátil vaši mámu a i vás? Vám by nezáleželo na vaši mámě, nechtěla byste pro ni chlapa, který by ji měl rád a nemlátil by ji? Je mi vás líto.

V tomhle tolerance? Uska si asi dělá srandu nebo to nepochopila. Ano, matka ať si žije podle svého a s kým je jí libo, ale rozhodně nemůže čekat, že toho jejího pofidérního šamstra bude někdo chtít vidět. A docela mě překvapuje, že matka tazatelky je tak zahleděná do svého "miláčka", že přehlíží svoje děti.

neviem*
hodnocení

Tolerance za co? Že mě nechala v prostředí s takovým člověkem? Že mě nechala koukat se na násilí? Že to nechala dojít tak daleko, že sáhnul na mě? To jako vážně? Ne, ona nebude diktovat nám jeho.

hahanaj*

Já bych jí řekla, pokud se chce s vámi vídat tak sama bez něj a na tom trvejte.V tomto případě bych taky nic netolerovala. proč taky.

olivie*
hodnocení

Je to jen zavírání očí před problémem. Ona bude hrát divadlo a dělat, že se nic neděje. Souhlasím s Vámi. Neřeknu, když by to byl normální chlap. Ale jestli píšete pravdu. Nevidím důvod a skutečně máte právo na to, nepouštět si k sobě člověka, co ubližuje ostatním. Ať si ovlivňujeme sama sebe tímto chlapem, né ostatní.

ben®

Dobrý den, proč si zde děláte z lidí legraci a nepovíte si to u jednoho počítače rovnou? Zdravím!

doplněno 22.08.16 19:49:

olivie nebo neviem - admin nejsem. Ovšem, zapomenout heslo při čerstvé registraci, tak to snad ani nejde. Pokud jste zde nová uživatelka poradny, tak začátek se moc nepovedl.

olivie*
hodnocení

Jsem zapomněla heslo no. Pardon. Vy jste admin? Mohu mít dotaz?

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 22. 08. 2016 20:22:05
A proto odpovídáš sama sobě? Možná by bylo pro začátek lepší si pročíst Pravidla a FAQ.
Jaké osobní důvody vedou někoho k tomu, aby položil otázku a sám si na ni odpověděl?

S kým máma žije je opravdu jen její věc. Je v pořádku, že zavolala předem a zeptala se Vás. Že ho nepřivedla rovnou a neuvedla vás tak vzájemně do rozpaků. Popovídejte si o tom s mámou a požádejte ji, aby Vám svého přítele nevnucovala, že se s ním stýkat nechcete, ale s ní, že nechcete kontakt ztratit. Máma by se Vás měla snažit pochopit. Ona má výhrady k Vám (viz. Vaše vlákno níže uvedené) a Vy zase k jejímu příteli. Je jen na vás, zda se dokážete domluvit a respektovat jedna druhou. V každém případě se nemusíte stýkat s tím s kým nechcete..

poradte.cz/...

olivie*
hodnocení

Děkuju, konečně taková rozumná odpověď. Četla jsem již kolikrát a vždy se mi od Vás moc líbily :)) Vztahy máme bohužel dlouho špatné a trápí mě to.

hahanaj*

v minulé otázce vám bylo 30 a s dvěma dětma , dneska je vám 24 ...stejně to tady na nás koulíte, vymýšlíte si pohádky

oliviei

Nevymýšlím si pohádky, jen jsem si zapoměla heslo, konec konců jako vždy. A to že si odpovídám sama na otázky je taky to co nikdy e nepochopíte, na to nemáte

Vaše Olivie

Zapomenout heslo - může být.

Odpovídat si sama sobě - může být, pokud jste:

1. darebačka

2. rozdvojená osobnost

Na to nemáte - na odhalení vlastních odpovědí a vkládání navzájem si odporujících dotazů tady "máme". A radu pro osoby s rozdvojenou osobností tady také máme - vyhledejte lékaře.

ogar
"Moje" Olivie, proč myslíš, že bych to nepochopil? To chceš naznačit, že jsem hloupější než ty? Proč mě urážíš? Tak se o to aspoň pokus, udělám vsechno pro to, abych to pochopil, slibuju. Je ovšem otázkou, jestli v tom máš jasno ty sama :-P

lordweb24*
hodnocení

0x
Jen odpovim i kdyz je to knicemu evidentne...
Napadlo Vas treba ze mamka ho chce vzit sebou jen proto, ze Vas samotnou videt nemuze? Protoze ten jeji, jak vy rikate agresor by ji udelal doma scenu kde byla, s kym byla atd? A opet by si nasel duvod ji treba serezat? Tim ze ho vezme sebou zmensi o dost dusledky jeho agresivity...

eivlis*
hodnocení

0x
Nedivim se vam,ze to takto citite.V tomto bych jednala tvrde.Ano,matka se muze stykat s kym chce,ale vy se podle toho zaridte.Byt vama,tak s ni promluvim a reknu ji jak to vidim,ze k tomu chlapovi citite to a ono,hnus.Pokud matka rekne ze to vidi jinak a udela si dal vse podle sebe,tak pak je rada na vas,abyste ukazala hranice,ze on do vaseho zivota nepatri a tecka.
Jak pise Lord vyse,tak nemuzu souhlasit.Jen proto,ze matka chce zit dal s agresorem,tak ja musim podle toho reagovat jen,aby ji nenamlatil?Kdo chce pomoc,pomoc dostane a kdo ji odmita,tak jemu pomoci nejde,ale neni v poradku,aby to ovlivnovalo zivot dcery jen proto,ze matka pomoc nechce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]