Mražení tlačenky

Od: Datum: 22.08.16 18:05 odpovědí: 13 změna: 23.08.16 11:30
avatar

Zdravím. Dělala jsem domácí kuřecí tlačenku a zase jsem toho udělala kotel. Tak teď nevím co s tím. Určitě to najednou nesním a je to móóc dobré. Tak přemýšlím, jestli by se to nedalo zamrazit, než to tady budu rozdávat. nestane se něco s tím rosolem, když to zmrazím, Mrazil někdo z Vás tlačenku? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 22.08.16 18:15
avatar

Dobrý den, asi to není nejlepší způsob, jak ji uchovat, ale pokud nebude vadit, že se zřejmě rozpadne po rozmražení, tak je to možné. Já bych zřejmě volil naložení plátků do octového nálevu. Viz odkaz je zajímavá diskuze na toto téma. Zdravím!

http://www.labuznik.cz/diskus…mrazeni-tlacenky-sulcu-31859/

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 22.08.16 19:42

Ale Bene. Pročpak radíte, když jste to nikdy nezkusil? Jistěže to jde, jak je vidět podle rad ostatních rádců, tak je to zcela běžné.Také jsme mrazili a nikdy se nerozpadla, proč taky, že? Pro tazatele: my jsme tlačenku i dávali do sklenic a zavařovali.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 22.08.16 20:00
avatar

Sebod, já si tu diskuzi od Bena přečetla a je tam přesně to, čeho jsem se obávala. Nejde to s tou tlačenkou co jsem dělala já. Je kuřecí, není vepřová a je v ní přidaná želatina v prášku. To není to samé, jako když se vyvaří kosti a kůže a tak dál z prasátka. Tohle je takový dietní mls. To do mrazáku nepůjde. Já nevím co mne to raflo dělat toho tolik. Nějak jsem to neodhadla.


doplněno 23.08.16 08:18:

Sebod, já jsem úplný ťulpas. Dneska ráno jsem se probudila a naednou mi to secvaklo. Jasně, zavařím to. I když se rozpustí, tak to zase ztuhne. Pořád lepší, než to mrazit. To z toho bude břečka po rozmrazení. Je tam sice ta želatina v prášku, ale za pokus to stojí. Jenom nevím na kolik stupňů, když se tahle želatina nesmí vařit, aby nezřídla. Tak asi na 100°C to nepůjde. Když tak mi napiš na kolik a na jak dlouho bys to zavařovala Ty. Díky.

Datum: 22.08.16 21:47

Suzy, tak to dej do sklenic a zavař

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.08.16 18:21
avatar

Vepřovou tlačenku mrazím běžně, nakrájenou na plátky aby když příjde nenadálá návštěva bylo rychle co zakousnout. Mrazím i jelita, jitrnice, ovar, vlastně já co můžu tak mrazím.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.08.16 18:50
avatar

Dobrý den. Teď mám jednu zrovna v mrazáku. Pokud je pěkně ztuhlá už před mražením, tak bych se vůbec nebál. Ale podotýkám, že my jsme vždy dělali vepřové. Ať už přímo ze zabíječky, nebo jako teď z koupených inkrediencí. Mrazí to i všichni sousedi.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.08.16 19:23

U vepřové tláči problém není. S kuřecí "netlačenkou" zkušenost nemám.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.08.16 19:32
avatar

Osobně ne ale dokud rodiče chovali prasce tak (tehdy jsem jezdil "domů" tak 1-2x ročně-cca200km daleko)tak vždy pokud byla,tak jsem dostal nejen nějaké maso ale tako tláču,navíc naši dělali do tlačenkového střeva i jitrnicový prejt (malou část klasicky "na rozdání",zbytek střev na klobásy) a vše mrazili!Nikdy jsem si nevšimnul že by tomu něco bylo.Mimo to že se takové dobroty rychle kazí !( v bříšku *smich*)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 22.08.16 19:42
Buz mrazit jak pisou jini nebo normalne zavarit.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.08.16 19:52
avatar

No to je právě to co mne trochu "viklá". Není to vepřová, ale kuřecí a je tam samozřejmě přidaný živočišný aspik v prášku, protože jinak by to neželírovalo. Je to taková dietní pochoutka, co se jí bez chleba, ;) jenom s rajskýma, trochou cibule a salátovou okurkou. Sice jsem vyvařila i skelety, ale tam je toho k opravdovému želírování málo. Ale je fakt moc dobrá, škoda že nemůžu dát ochutnat. Já se právě bojím toho co psal Ben. Že se po rozmrazení rozpadne. Ale nedá se nic dělat. vyzkouším to, stejně mi nic jiného nezbývá.


doplněno 22.08.16 19:53:

Paw, jak bych to mohla zavařit? Vždyť by se to rozteklo.*sok*

Datum: 22.08.16 20:46
avatar

Zcela běžně.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.08.16 08:33
avatar

Já bych možná nemrazila. Já bych ji šoupla ve skleničce do myčky a zavařila bych ji. Co?! Je to moc blbý nápad?


doplněno 23.08.16 15:50:

Suzy, asi máš pravdu. Já jsem uvažovala, že zavařené s mytím nádobí, by to vydrželo, dole v lednici. Klidně delší dobu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.08.16 11:30
avatar

Babko *ee*, asi si ze mne utahuješ. Já budu kvůli třem sklenicím pouštět myčku na tři hodiny, když mám elektrický hrnec a ani ten se mi nechce zahřívat kvůli třem sklenicím. Právě peču baklažány v troubě, protože se mi jich letos urodilo hodně a zkusím si zavařit i ty.


doplněno 23.08.16 16:22:

Já bych to s nádobím nikdy nedala. A vůbec se mi nezdá to zavařování v myčce. je tam ta sůl, teda já ji tam dávám. Když zavařuji v hrnci, tak kolikrát vidím, že se uvolnila do vody šťáva ze sklenic. Když vyšla ven, tak je docela možné, že vnikla i nějaká voda dovnitř. Nemám chuť se živit chemií, když už se s tím patlám, aby to bylo zdravé a bez všelijakých éček a pak to strčím do myčky nádobí. Já vím, že je to dost populární, ale to pro mne není směrodatné. Nikdo mi nezaručí, že se nějaká ta voda nevtáhne i do sklenic. Myčka je určena k mytí nádobí a ne k zavařování potravin. Nepopírám že to nejde, ono toho jde hodně, ale já se řídím selským rozumem a nedělám všechno co vidím. Mám zavařovací hrnec a v něm to udělám. Už je to ve sklenicích. A ani tam nepotápím sklenice, jen do půlky, takže se to vlastně dělá částečně v páře.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.