Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký volně prodejný příprave jako AD?

Od: dara* odpovědí: 10 změna:

V posledni dobe je toho na me moc. Na dite sme vetsinou sama, partner ma hodne prace. Driv mi s hlidanim pomahala rodina. Ted jak je mala zivejsi tak ji nechce nikdo hlidat. Vzdy si o hlidani musim rict hodne od predu a skoro prosit svoji segru nebo mamu. Partner ma svych starosti dost a na moje "male starosti" moc nema naladu. K tomu mame mit svatbu, kterou z velke casti resim porad jen ja.
Kdyz uz se pohadame tak me dokaze tak vytocit ze uz mu nadavam do ignrantu a podobne. Vim ze nadavt se nema, a mrzi me to, ale on me dokaze zbuzerovat snad za vse.
Nedano sme se chtela mazlit a libat tak neco zkousim a on nema naladu.
No tak nic.
Kamaradky na me taky nemaji mco cas, maji deti a ty zabiraji dost casu. Kdyz uz si cas udelaji, tak se spis snazime odreagivat a problemy neresit.
Zacinam u sebe pozorovat divne nalady. V jednu chvili sem spokojena a stastna, a pak si treba jen neco prectu na FB nebo v novinach a jsemhned smutna a rikam si, ze sem celkove zivotem zklamana. Driv jsem cestovala kvuli praci a fetsivalama a podobne ale vzdy sem se tesila spatky do sveho rodneho mesta, kde i ted ziji. Ted uz z navratu nemam radost. A rikam si "chjo uz sme zase tady"
Nema nekdo typ na nejake ustalovaci nalady? Nevim jestli uz mam stavy na predepsani AD

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S dětmi se dá podnikat spousta věcí. Ale také potřebujete chvíli jen sama pro sebe. Nechte dítě občas tatínkovi na starost a hlídání a odreagujte se. Zajděte si na kosmetiku, masáž, zacvičit si, nebo se jen sama projděte na čerstvém vzduchu, abyste si provětrala hlavu a odpočinula si od starostí. Ale pokud nejste spokojená ve vztahu před svatbou, po svatbě to bude ještě horší. Rozmyslete si proto tento krok dobře. Pokud se partner nepodílí na přípravách, pak se neangažujte a svatbu odložte. Pokud na Vás nemá náladu a neprojevuje o Vás zájem jako o ženu, pouvažujte zda opravdu takového manžela chcete. Komunikujte s ním o tom a navrhněte mu, že se svatbou ještě počkáte. Uvidíte, zda to uvítá, nebo začne trošku lépe fungovat ve vztahu. Možná by Vám pomohla návštěva u psychologa, nebo s partnerem některá poradna. Na AD je vždycky času dost, když už si člověk opravdu sám se sebou neví rady. Nějaké bylinné přípravky určitě existují, ale o tom se poraďte v lékárně. Ale na fungujícím vztahu musí chtít pracovat obě strany. Snaha na jedné straně nestačí..

hodnocení

1x

Podle mně jste hlavně nespokojená ve vztahu. Myslím, že od dítěte si každá máma odpočine, když jde po obědě spát a pak večer. To by mělo na Vaši psych. regeneraci stačit. Ale to nebude ten důvod. Pravý důvod musíte vyřešit s partnerem, abyste se cítila spokojená a nevalila nespokojenost jenom před sebou, ona se pak jen více nabaluje a tíží. Věci je třeba řešit. A jak tu někdo psal, dobře si rozmyslete, jestli uzavřít manželství s tímto partnerem. Možná byste byla na tom psychicky líp, jako svobodná matka. Nebo prostě svatbu zastavte a řekněte mu, že když se k Vám takhle necitlivě chová, tak se vdávat nechcete. Jestli mu na Vás záleží, tak se začne chovat pozorněji. Jestli ne, tak víte na čem jste. Než nutit chlapa do svatby jen kvůli dítěti, to Vám opravdu bude líp jen s dítětem a najdete lepšího. Najdou ho i s třemi dětmi, to se nebojte.

hodnocení

0x

Ponorka, stereotyp, rodičovská, velká změna... Některé maminky to tak mají a pokud nemůžete občas "vysadit", jste s dítětem převážně sama, může to být u někoho na psychiku náročné.

Myslím, že ano, poraďte se s lékařem, malé dítě potřebuje mít hlavně maminku v pohodě.

zoy*
hodnocení

0x

Máte pocit, že jste na Vše sama, pociťujete vyčerpanost a nechuť ke všemu, co je kolem Vás. Dítě, partner a ještě svatba. Určitě by Vám pomohlo, kdyby jste si s někým domluvila hlídání, ideálně s partnerem, taky je jeden z rodičů a udělala si den sama pro sebe, nebo s kamarádkou. Zajít si do někam na relax, do kina, večer si dát skleničku vína. Snad každá maminka má občas takové pocity, najednou je toho na ní moc. Pro mne bylo fajn, když jsem si naplánovala výletky s dcerou, úklid doma a všechny aktovity, co k mateřské patří. Manžel byl v době mé mateřské taky hodně v práci a ještě jezdil na služebky. Máte řidičák? To by Vám taky pomohlo. Nevím, kde bydlíte, jestli máte městskou dopravu, nebo někde na vesnici.

Užívání AD určitě ne. To je alespoň můj názor. Sama jsem je brala, ale pouze po tragédii, která se stala a nedokázala jsem si sama pomoci.

Začněte si dávkovat hořčík, B-kompex a vitamín C. Tady tyto vitámíny mi poradil doktor na energii.

Přeji Vám, aby jste byla veselá, už jen proto, že jste maminka a i nevěsta *slunce* Hodně síly

hodnocení

0x

@dara - sorry

V posledni dobe je toho na me moc. Kamaradky na me taky nemaji čas. - vždyť vy se nudíte !

My měli během 14 měsíců 3 dcery. Vinohrad, větší sad, pole, domácí zvířetstvo, oprava rod. domku ... Byl to fofr, i já se dětem věnoval naplno - hlavně večer, koupání, pohádky ... a nikdo nám děti nehlídal.

Nová generace je změkčilá, sorry i pohodlná

zz
hodnocení

0x

Z jury si nic nedělejte. Zřejmě je z těch lidí, co jsou nejlepší a všechno zvládali nejlíp a každý, kdo není takový budovatel, že rodinu i práci zastane bez škobrtnutí, je znuděný slaboch - na takové borce prostě nemáme ;) Pokud máte pocit, že jste zralá na "chemickou" pomoc, doporučím třezalku tečkovanou. Pokud máte potřebu jíst pilule, prodávají se bonbony s výtažkem z třezalky. Osobně ale preferuji třezalkový čaj. Účinky nezačnou být zjevné hned, zhruba 14 dní trvá, než se vůbec bylina začne projevovat...

(btw. jistě by stálo za úvahu zamyslet se nad vaším partnerským vztahem, případně jej nějak přehodnotit...)

zz

Zapomněl jsem dodat veledůležitou věc, že třezalka vyžene z těla všechny cizorodé látky, které tam nepatří - tedy i léky na tlak, ředění krve, antikoncepci...bacha na to.

pohanka*
hodnocení

0x

Ve Vašem vztahu to skřípe, také bych se svatbou počkala. Mám ale názor, že chyba je na obou stranách. Neumíte řešit problémy, Vy se třeba uchylujete se k nadávkám, přítel buzeruje. Samozřejmě byste měli opravdu svatbu plánovat spolu. Nevidím tu nějakou radost a společné soužití. Možná i přítel je nějak unaven, zklamán, rozčarován.

Svatba kromě toho nemusí být velká, někdy stačí jenom malá, civilní, bez velkého počtu lidí. Uskromnit se.

Na jednu stranu Vás musí otec rodiny uživit a zabezpečit chod rodiny, musí trávit čas v práci. Na druhou stranu mu to vyčítáte. Ale to je život nás všech obyčejných lidí.

Manželovi rodiče nemohou pomoci? Jsou daleko, nebo nejsou vůbec?

Nepíšete, kolik je Vašemu dítěti, kdy půjde do školky?

S maminkami na mateřské jste se mohli přes celé léto setkat u vody, u bazénku na zahradě, na pískovišti, naplánovat nějaký výlet do lesa, anebo do blízkého okolí. Někde fungují letní aktivity pro rodiče a děti /lesní školky/. Samozřejmě, musí být člověk, který si to vezme na triko a zorganizuje to. U nás fungovala taková školka v červenci a bylo to zajímavé.

Takže napsat, že jiné maminky nemají čas je mi divné, ale přece jenom občas si čas uděláte. Buďte ráda i za to malé odreagování.

Možná večer, když dáte malou spát, není u Vás večer /od září/ nějaké cvičení? I na menší vesnici bývá nějaká jóga, pilates, sokol. Vypadla byste z denního kolotoče a poznala nové lidi, i když to je jednou do týdne, člověk se má na co těšit.

doplněno 23.08.16 03:45:

Teď jsem narazila na ,,Slunečném životě,, na článek ,,7 pilířů duševní hygieny,, a zaujalo mě konečné shrnutí.

Pokud chcete žít vyrovnaný život, měli byste ho postavit na pevné nohy jako stůl.

1 noha - rodina, partner

2 noha - práce

3 noha - přátelé

4 noha - volný čas, koníčky, sport

To je rozumné zhodnocení, když vypadne jedna noha, tak stůl ještě stojí, jak přijde pryč i další, je to na pováženou.

Vám vypadla práce, jako zaměstnání, ale je to dočasné, jistě se k zaměstnání opět vrátíte, jak holčička povyroste.

Jenom bych opravila můj výše uvedený názor na vztahy s partnerem a tu svatbu. Asi bych usilovala zlepšit ten vztah, chování, pracovala bych na tom, aby byl funkční, rodina šlapala. Snažila bych se vztah udržet, pracovat na něm, projevit partnerovi důvěru, svoji lásku a stabilní zázemí, určitou vstřícnost, a nebála bych se napsat, dát mu najevo, že on je hlavou rodiny. Přece jenom je to on, kdo zabezpečuje rodinu a tráví svůj život v práci. Takže tu ,,první,, nohu bych určitě posílila. Je dobré mít svoji původní rodinu, otce dítěte. Žádný jiný tatínek nebude pro holčičku ten nejlepší.

Ty ostatní nohy můžete trochu posílit podle možností a práce časem bude také.

nebudslepice
hodnocení

0x

Tak po pravdě?

Za vše můře zanedbaný ve Vašem případě manželský sex, opakovně několikrát, až budete v sedmém nebi.

Náslendě si pochroustejtě kakaové boby, tam je dopaminu dost, kašlat na chemii v tabletcích a budete vytoužená čekat manželův příchod domů. Nepražené kakao boby ne depku jsou paráda-odzkoušeno.

Tak to mám já,

a praktikuji?... Na manžu se 15 minut po příchodu domů nemkuví, aby se aklimatizoval, podá se mu následně kvalitní pokrm a kvalitné podrží.

Je mi brzo 50a funguje to pořád...a neotevírám v teplákách a nabručená))

marfusa*
hodnocení

0x

Tady vypíšu, co jsem vyčetla v časopise o zdraví. Na Vaše problémy by se hodil volně prodejný L-tryptofan, doplněk stravy. Web www.bwy.cz. Také je důležité pít mléko, jíst mléčné výrobky, drůbeží a rybí maso. Je potřeba odpočinek. Dále při neklidu a nervozitě doporučují doplněk stravy Mučenka pletní, také volně prodejný, web www.dr-boehm.cz. Snad Vám to pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]