Dobrý den.Mám takový trochu velký problém. Už delší dobou mě svědí až pálí celá oblast intimních partií. Měla jsem za to, že to je mykózou, jenže na to jsem dostala léky a myslím, že pomohly. Jenže svědění pokračujte dál. Svědí mě jen kůže a já si myslím, že v tom maj prsty dorůstající chloupky. Holím se skoro každý den, protože ty rostoucí chloupky strašně píchají a je to opravdu nepříjemné. Jenže stálé holení už má pokožka nedává. Kůži mám strupatou a poškrábanou a svědí to víc a víc. Takže se teď neholím. Při pohlavním styku, kdy mě partner uspokojoval ústy, jsem myslela, že to bude moje smrt. Má vousy, které se mi zapíchavaly do kůže. Samotný styk se celkem dal vydržet. Ale i tak se pohlavnímu styku momentálně vyhýbám. Samotné svědění se nejčastěji objevuje, když jsem po malé návštěvě toalety a když dlouho ležím s nohama u sebe pod teplou peřinou.Ptám se tedy: Je nějaká bezbolestná možnost, jak se chloupků zbavit na delší dobu? Nebo s tim budu muset k nějakýmu doktorovi?Děkuji
Dobrý den, trpíte, protože děláte věc sice moderní, ale zbytečnou, resp. musí se to umět. Pokud se holíte takto často, tak podrážděnou a podřenou pokožku nevyléčíte. Takže, nechte se opět přírodně zarůst, aby se kůže vzpamatovala - musíte vydržet růst chloupků a potom už delší nebudou svědit. Pokud se neumíte holit, tak zkuste depilaci (nebo místo holení jen zastřihovat a bez kontaktu s kůží). Zdravím!
doplněno 05.10.16 17:38:
Depilaci Vám vysvětlí nějaká žena. Já si holím tváře, tak vím, jak je "příjemné" holit podřenou pokožku, resp. nejde to bez bolesti a dělat to denně je šílenství. Pokožka se po normálním holení prý vzpamatovává až 6 hodin a ta s vyrážkou potřebuje týden. A nedělejte věci kvůli někomu jinému, ale kvůli sobě. Můžete se mazat např. tělovým mlékem (chladí) a zatím se neholte.
pain
No holím se kvůli příteli a teď hlavně taky kvůli tomu svědění.
Přiznám, že se asi holit neumím. Co je to ta depilace? Musela bych kvůli tomu někam jít? Ale to bude asi bolet ne?
bg
Já partnerku holím normálním strojkem na vousy bez nástavce, nejde to tak do hladka jako žiletkou, ale chloupky nezarůstají a nesvědí.
dejte si s holením delší pauzu, ať se vám pokožka uzdraví. Partner to přece pochopí.
Jinak do budoucna můžete uvažovat o fotoepilaci IPL, pohledejte na netu, je moře salonů, které to nabízí.
Zbavíte se chloupků na dlouhou dobu, ale je to dražší, třeba vám partner rád přispěje
amos*
Nevim jak je to bezne, ale mam zprostredkovanou zpoved nekolika zen, ktere mely podobny problem se svedenim po styku s vousatymi a chlupatymi partnery, jejichz vousy a chlupy vyvolavaly svedeni nejen intimnich partii, ale i prsou po styku s chlupatym telem. Po holeni telesnych partii se svedeni normalne nevyskytuje, az na nejake kozni inf.nakazy napr. svrabem .
pain
Partner to pochopí, už jsem s ním podobný problém řešila.
Zdravím, mohu se zeptat, jaký holicí strojek používáte? Mé kůži vyhovuje břitové holítko Gillette Blue 3 (oranžový proužek), nepotřebuji ani pěnu na holení, stačí kůži namočit, žádná vyrážka, zarůstání, pořezání se, nic. S žiletkovým strojkem (Wilkinson Sword Classic) mám též pozitivní zkušenost, akorát bych jej doporučovala spíše masochističtějším typům, je třeba vychytat techniku, jináč hrozí úraz. U depilace, epilátoru bych bolestí zdochla. btw. určitě nejdřív nechat pokožku zahojit, než se do něčeho pustíte.
pain
Jsem studentka, je mi 19 a nemohu si moc drahé dovolit, takže se holím obyčejným holitkem. Ale budu to řešit s přítelem, který je starší a mohl by nějak pomoct.
paw*
Ty obycejne holitka jsou dost naprd. Na tvari se mi osvedcilo nejlepe gilette fusion power. Proste ostre holitko. Pokud pritel pouziva neco podobneho, tak si vemte svoji hlavici a mente je na nasade. Hlavice vam vydrzi aspon mesic a pekne holi.
Mně holení nevadí a používám úplně obyč. kovový holící strojek, asi už historický a dokonce bez mýdla. Dřív jsem používala depilační krém, se kterým jsem byla také velice spokojená, po chvilce působení chloupky odpadly, jen se smyla pěna s chloupky. Zkuste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.