Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvrdá boule pod okem

Od: kvetink odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
asi před třemi dny se mi pod okem začala dělat boulička. Nijak jsem jí nemačkala, protože jsem si myslela, že je to akné a tak jsem tomu dávala nějaký čas, než to bude opravdu "hotové" a půjde to vymáčknout snadněji. Dělá se mi to celekm často, většinou je to naplněné spoustou krve :(
Bohužel jsem se dneska ráno vzbudila a měla jsem oteklé celé oko. Boule nejde vymáčknou a je tvrdá. Navíc bych řekla, že se od včerejška opět zvětšila. Má asi přes 1,5cm.
Nevíte co by to mohlo být, případně jak se toho zbavit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bezpodmínečně s tím jděte za doktorem. Přeskočte obvoďáka a ražte rovnou za chirurgem. To co máte je téměř jistě nežit neboli furunkl čili toto - prostezdravi.cz/... na začátku červené a tvrdé, většinou do týdne to může prasknout a začne z toho vytékat krev smíchaná s hnisem. Rozhodně nic nevymačkávat, zánět se může ještě zvětšit. A proč za doktorem? Na zadku či na zádech to je jedno, tady máte poblíž tepny přivádějící krev do mozku, čili z vašeho zánětu i rozmilé bakterie. Může to skončit rozmilým bakteriálním zánětem mozkových blan ... anamneza.cz/...

Zákrok lékaře je téměř bezbolestný, většinou ho doprovodí týdenní léčbou antibiotiky, tady nemá co si zahrávat, je to fakt kousíček od vašeho mozku.

kvetink
hodnocení

Dneska jsem byla u očního. Mám zánět spojivek a ta "boule" by snad měla být k tomu, ale je možné, že se z toho udělá ječné zrno.
Dostala jsem nějaké antibitoika do očí a pokud nebudou žadné problémy, tak v pohodě. Pokud by se něco dělo, mám okamžitě přijít.
Jinak děkuji všem za rady :)

ohneta*
hodnocení

1x

Nejlépe u doktora, pokud je tak velká jak píšete.

iz*
hodnocení

1x

V okolí očí bych nic nevymáčkavala. Podle mne byste měla navštívit lékaře.

kvetink
hodnocení

Ona vymáčknout nejde, běhěm těch cca 3 dnů jsem to zkoušela několikrát a bez úspěchu. Jen mě to dost bolelo a to je všechno.
K očnímu, nebo do nějaké kožní ambulance?

mowla*

Začal bych u očního (čistě pro jistotu - spojitost s okem je nepravděpodobná) a pokračoval - posléze, u kožního...

Ja bych sla na kozni ambulanci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]