Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodni lazen...jak na to?

Od: vodnik* odpovědí: 7 změna:
Dobry den...prosim jak to delate? "promichejte vejce s cukrem ve vodni lazni pri 75 st"...date varit vodu a na to misku a v te to michate? ale neni to spise v pare? ja jsem nedosahla takove teploty-a kdyz jsem misku ponorila do vody hloubeji,tak se mi to zdrclo...dekuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, máte dva hrnce - jeden větší (na vodu) a druhý menší (tam vaříte a mícháte). Hrnce vsadíte do sebe a do toho většího nalijete studenou vodu a do menšího dáte ingredience. Potom postupně ohříváte vodu i ingredience. Nevkládáte tedy nic do horké vody, ale zahříváte obojí postupně (a hlídáte si to). Zdravím!

doplněno 20.08.16 09:46:

Až budete s výsledkem spokojená, tak musíte menší hrnec včas vytáhnout z horké vody, aby to "nedoběhlo" a proces se již zastavil.

doplněno 21.08.16 08:47:

vodnik - hlavně by měla být voda pod tím dnem menšího hrnce, aby nestálo přímo na dně toho většího hrnce a ponořte do vody i částečně stěny menšího hrnce. Chce to najít doma dva hrnce, které do sebe hezky pasují - a dávejte pozor, ať se neopaříte. Myslím, že to zvládnete.

vodnik*
hodnocení

Dobre rano...dekuji.Musim to tedy jen doladit,dala jsem hodne vody do vetsiho a jak zacala varit ,tak mi prskla do toho mensiho:)) :)) a bylo to v haji:))
ben®

Dobrý den, jo, o tomto problému s hladinou vody a jejím prskáním jsem Vám nenapsal, ale povedlo se to . Jsem rád, že jste houževnatá, nevzdáváte se a máte snahu vše doladit na profesionální úroveň. Zkuste si to třeba zatím bez náplně menšího hrnce a pamatujte si tu výšku hladiny, která se osvědčí - je neděle, tak máte dost času na experimenty . Ovšem, já Vám věřím. Zdravím!

hodnocení

3x

Když ponořite misku do vody, je to vodní lázeň. Když nad vodu, je to parní lázeň. Na takové věci, když je děláte častěji, je vhodný mlékovar. Má dvojité stěny a mezi nimi se ohřívá voda.;) Míchala jste stále? Bez přestávky? Nejlépe metličkou? Cukr a vejce, tam se zdrcnout nemá co. Možná, že se to vařilo prudce a dlouho a vy jste vyrobila sladkou vaječinu, místo sladké pěny.

hodnocení

1x

Teplota byla pravděpodobně moc vysoká, asi jste to měla dělat na slabším plameni. Také je nutné stále míchat, jinak se to skutečně "zdrcne". Já na vodní lázeň používám hrnec na mléko - "kašičkovar"(takový ten s dvojitým dnem, do kterého se nalévá voda).

Něco v tomto stylu, ale ten můj je trochu jiný: domaci-potreby.shop-y.cz/...

doplněno 20.08.16 17:50:

Přehlédla jsem, že o tomto hrnci píše už "babkazov". :)

vodnik*
hodnocení

prosim a ten mensi hrnec,ktery vkladam do vetsiho ma byt ponoren kolik? jen dno nebo skoro cely,aby se to rozehralo spravne?

Každá ta vodní lázeň vyžaduje něco jiného. Některá pomalé zahřívání, tedy postupné a některé nevadí, že misku ponoříte do horké vody hodně. ;) Myslím si, ale jen myslím, že cukr a vejce nechtějí hodně horkou vodu. Do teplé a postupně teplo přidávat. Takhle nějak se dělávají i pusinky. Takové skoro bez mouky nebo něčeho jiného. Jen samotné bílky s cukrem a pak se to suší v troubě. :) Navíc, voda by měla být ne vařící, jak vám píší v receptu.

Co jste to vyráběla? Dejte recept. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]