Houbový recept

Od: Datum: 18.08.16 06:12 odpovědí: 8 změna: 19.08.16 06:04
avatar

Poraďte mi rádcové prosím co nejlepší recept na houby..=) Mám doma spooustu hříbků a chtěla bych zkusit něco nového..=) Tak prosím pište, pište a pište..=) Předem děkuji..=))


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 18.08.16 07:45
avatar

Dobrý den, např, uděláte klasickou smaženici a silnější palačinky, Na jednu polovinu palačinky potom nakladete vrstvu smaženice a přehodíte přes ní druhou polovinu palačinky - a máte "kapsu". Zdravím!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 18.08.16 09:14
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.08.16 09:55
avatar

1 misku hlaviček z hříbků 1 hrnek nastrouhaného sýra (eidam, gouda) 1 rohlík 1 lžíci dijonské hořčice hrst nasekané petrželky 4 snítky tymiánu sůl, pepř strouhanku 1 lžíci másla olej podle potřeby mléko

Postup: Hlavičky hub opečte na oleji. Rohlík namočte v mléce, rozmačkejte ho a smíchejte s bylinkami, hořčicí, solí a pepřem. Menší pekáček vymažte máslem a na dno rozetřete polovinu nádivky. Poskládejte na ni hlavičky hub, navrstvěte polovinou sýra, potřete zbylou nádivkou a posypejte strouhankou a nakonec sýrem. Celé pak ještě poklaďte kousky másla a dejte péct asi na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

nebo: http://dolcevita.blog.cz/0709…ene-houby-ze-sumavske-chalupy

A pokud nechcete spotřebovat všechny houby najednou, můžete hřibky zamrazit. Postup je velmi jednoduchý - houby nakrájené na malé kousky osmahněte na másle společně se solí, cibulkou a česnekem. Až se odpaří téměř všechna voda, kterou hřiby pustily, nechte je vychladnout a pak dávkujte do sáčků či krabiček. Pak ukládejte do mrazáku, díky odpařené vodě mráz houby nepoškodí.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 18.08.16 21:33
avatar

risoto, houbová omáčka, knedlíčky do hovězí polévky, zapečené s těstovinami a zelím, naložit na sladkokyselo, a mnoho mnoho jiných,

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lola®
Datum: 19.08.16 06:02
avatar

Promiňte, ale já chtěla recepty..=/ Podle názvu toho moc neuvařím..=/

Datum: 18.08.16 22:23
avatar

Máme rádi houbové karbanátky. Jsou dobré teplé i za studena. Dělám takto ( jen olej na smažení dávám jaký zrovna mám, nemusí být slunečnicový) karbanátky jsou dobré smažené i na sádle:

http://www.recepty.cz/recept/…ove-karbanatky-bez-masa-10056


doplněno 18.08.16 23:59:

Já také miluji řízky z hub..Na mrazák bych asi nedala nic, udělala bych houbový týden z čerstvých hub..

Ohodnoceno: 2x
 
Od: balzerka
Datum: 18.08.16 23:53

Já nejraději houbové řízky s bramborem. A ty maličké tvrdé houbičky / nebo větší rozčtvrcené/ si zavařím. Do vody cukr, sůl, ocet, pár kuliček nového koření , trochu kuliček pepře a hořčičné semínko. Ochutnávám, aby to bylo úplně ono. Nejdřív houby povařím, pak sliju /, aby nebyly tolik slizké/ a povařím znova, zase sliju a pak nasypu do sklínek, zaleju nálevem a zavařuji na 90stupňů asi 50 min .Na internetu je plno návodů, já to zkouším od oka a pokaždě se mi povedly.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: lola®
Datum: 19.08.16 06:04
avatar

Děkuji všem za úžasné recepty..=) Budu ráda, když jenom budete posílat dál..=)

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.