Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi rádcové prosím co nejlepší recept na houby..=) Mám doma spooustu hříbků a chtěla bych zkusit něco nového..=) Tak prosím pište, pište a pište..=) Předem děkuji..=))
1 misku hlaviček z hříbků 1 hrnek nastrouhaného sýra (eidam, gouda) 1 rohlík 1 lžíci dijonské hořčice hrst nasekané petrželky 4 snítky tymiánu sůl, pepř strouhanku 1 lžíci másla olej podle potřeby mléko
Postup: Hlavičky hub opečte na oleji. Rohlík namočte v mléce, rozmačkejte ho a smíchejte s bylinkami, hořčicí, solí a pepřem. Menší pekáček vymažte máslem a na dno rozetřete polovinu nádivky. Poskládejte na ni hlavičky hub, navrstvěte polovinou sýra, potřete zbylou nádivkou a posypejte strouhankou a nakonec sýrem. Celé pak ještě poklaďte kousky másla a dejte péct asi na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
nebo: dolcevita.blog.cz/...
A pokud nechcete spotřebovat všechny houby najednou, můžete hřibky zamrazit. Postup je velmi jednoduchý - houby nakrájené na malé kousky osmahněte na másle společně se solí, cibulkou a česnekem. Až se odpaří téměř všechna voda, kterou hřiby pustily, nechte je vychladnout a pak dávkujte do sáčků či krabiček. Pak ukládejte do mrazáku, díky odpařené vodě mráz houby nepoškodí.
Máme rádi houbové karbanátky. Jsou dobré teplé i za studena. Dělám takto ( jen olej na smažení dávám jaký zrovna mám, nemusí být slunečnicový) karbanátky jsou dobré smažené i na sádle:
Já také miluji řízky z hub..Na mrazák bych asi nedala nic, udělala bych houbový týden z čerstvých hub..
Já nejraději houbové řízky s bramborem. A ty maličké tvrdé houbičky / nebo větší rozčtvrcené/ si zavařím. Do vody cukr, sůl, ocet, pár kuliček nového koření , trochu kuliček pepře a hořčičné semínko. Ochutnávám, aby to bylo úplně ono. Nejdřív houby povařím, pak sliju /, aby nebyly tolik slizké/ a povařím znova, zase sliju a pak nasypu do sklínek, zaleju nálevem a zavařuji na 90stupňů asi 50 min .Na internetu je plno návodů, já to zkouším od oka a pokaždě se mi povedly.
Dobrý den, např, uděláte klasickou smaženici a silnější palačinky, Na jednu polovinu palačinky potom nakladete vrstvu smaženice a přehodíte přes ní druhou polovinu palačinky - a máte "kapsu". Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.