Stará marmeláda?

Od: Datum: 17.08.16 19:48 odpovědí: 7 změna: 18.08.16 11:10
avatar

Nejsem zastánce dlouhodobého uchovávání potravin,nezavařuju,nesuším,nevařím na týden(vařím denně,obden) apod.:)ovšem tchýně nám dává marmelády/džemy.Některé jsou z roku 2009,vadí to něčemu?je mi to proti srsti to jíst,ale ráda peču,tak se to do něčeho použije.Jak stará teda může být marmeláda,aby jí nic nebylo?nesmrtelná přece není*nevi*


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.08.16 19:54
avatar
Mám jedlé z roku 2011. Ale jak jsou staré tak už chutnají pouze sladce bez velké chuti po ovoci. Odhodlavam se je hodit do kompostu, protože bychom dopadli tak že "budeme celou zimu jíst nahnila jablka a na krásná se ani nedostaneme". :-D
Např povidla nesmrtelná jsou, ale to je poklad i po letech.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.08.16 19:57

Pokud to má vůni a chuť marmelády, není zkažená, tak proč ne.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.08.16 19:56
avatar

Možná že bude trochu suchá uvnitř a nebude už chutnat, ale jinak jí nic nebude. Já jsem také našla ve sklepě marmelády staré osm let a nic jim nebylo. A po pravdě, kdybych to na nich neměla napsané, tak bych ani nepoznala, že jsou tak staré. Tak ji otevřete a ochutnejte, pokud Vám bude chutnat, klidně ji snězte. Když ne, tak ji vyhodťte. Ale určitě se Vám nic nestane.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.08.16 20:02
avatar

V první řadě bych zkontroloval víčko sklenice (předpokládám, že je zavařená ve sklenici). Když je víčko prohnuté dovnitř, bude marmeláda pravděpodobně v pořádku. Když ani po otevření nevykazuje marmeláda podezřelé vlastnosti (plíseň, nepřirozená barva, chuť, zápach...), klidně bych jí použil. Nejen na pečení, ale třeba i na chleba.

Pokud je víčko vyboulené, rozhodně zahodit.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 17.08.16 20:49
avatar

Tak tak,asi jako Magdon.Nakrásně jsem marmeládu ze špendlíkú konzumoval od její výroby někdy v roce 1994 ještě předloni.Udělal jsem jí hooodně ale protože nebyla jahodová,nikdo ji nechtěl.Po celou dobu byla OK.Samozřejmě čím déle od "výroby" tím víc jsem zkoumal zdali je vše OK a zda není uvnitř "penicilín"!


doplněno 18.08.16 11:03:

Blesíku myslím že žádná ani čerstvě uvařená marmeláda snad vitamíny neobsahuje ty jsou snad vařením zničeny? Nebo se pletu?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.08.16 21:31
avatar

Když není zkažená a má dobrou chuť, tak proč ne? Ale vitamíny ztrácí snad po roce. Ty tam nebudou, to je jasné.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: sgsdg
Datum: 18.08.16 11:10

Marmeláda vydrží nekonečně. Hlavně jí nenaklánějte, kdyby na vrchu byla plesnivá, abyste tu plíseň nezamíchala do marmelády a nepřehlédla + při otevírání musí udělat plop. To ale platí pro všechny marmelády.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.