Ztmavlý alobal po pečení

Od: Datum: 16.08.16 00:24 odpovědí: 3 změna: 18.08.16 23:33

v troube se peklo maso, dokážete vysvětli, proč alobal na někteých místech ztmavl? Bylo tam více vrstev alobalu, takže nepřípadá v úvahu nějaké chemické zabarvení (výpary šťávy nebo dotyk masa).

Nemůže jít spíš o nějakou změnu krystalové struktury alobalu (je to vůbec čistý Al?) při vyšší teplotě?

Z jaké na jakou? A nebo druhá možnost pasivace Al->Al2O3 vrstvička?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 16.08.16 09:53
avatar

Já sice alobal taky používám, ale asi je to pěkné svinstvo, jednou jsem položila alobal na dno trouby, ale tam neodkápaval tuk, alobal se doslova rozpustil a připekl na dno, něco jsem odstranila, ale zbyly tam velké připečeniny, které jsem dodnes nedostala ničím dolů.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: veronica
Datum: 16.08.16 14:22

Čistý hliník to býval dříve - tenkrát byl pořádně silný. Při té dnešní tloušťce by se roztrhal už při sebemenším průvanu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 18.08.16 23:33

Taky s alobalem nepeču ráda. Mně to připadá, jako kdyby to zoxidovalo, že to místy tak zešedne. Nejspíš bude nejvíc vadit kyselé.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.