Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malé dítě a bacily

Od: susenka odpovědí: 10 změna:

Mám malé dítě a zjistila jsem,že mákla prstama do kapku suššího psího hovínka a pak se štourala v nose,myslíte že může dostat takový ty červy z toho,mám se obávat? Děkuji za informace ,zda jste měli podobný problém,vím že se říká čistota je půl zdraví,špína celá,ale přece jen ...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nic se neděje, akorát si posílila imunitu :)

susenka
hodnocení

taky to tak beru že si posílí imunitu,ale malej červíček ve mě přece jen hlodá

hodnocení

3x

Ta hovínka, jak říkáte stoličku, tu hlídejte celý život. U mě ve školce měly děti zakázáno splachovat. Nahlásily, já si vzala brýle, bleskem zkoukla a spláchla. Mnohokrát jsem mamince potichu, za rohem hlásila roupi. *hi* Já vím, že to vypadá úchylně, ale pokud dítě nechodí do nočníčku, ale na záchod, hovínko spadne ihned do vody a kontrola není žádná. U svého dítěte jsem takhle červíky objevila, když kakala v přírodě. A jednou jsem zažila, kdy se na lehátku vrtěl chlapec a když jsem ho poslala vyčurat, to co mu vypadlo z nohaviček pyžámka, to nepřeji vidět nikomu! *plac*A také kontrolujte vlásky. Děti sedávají na písku s hlavičkami u sebe. *hej*Nemusí být, ale může. Kdkoliv. Všichni mají děti čisté a ani nikomu nenapadne, že existují cizopasníci. A to tak, že častěji, než by se zdálo.

hodnocení

0x

doporučuji prohlížet stoličku, kdyby něco, tak jsou pro děti na likvidaci takových potvůrek prášky, myslím, že musí být recept od dětské ĺékařky.

susenka
hodnocení

a jak dlouho mám tu stoličku hlídat,je nějaká inkubační doba?Může mít i ty bacily v nose?Nechci hned letět za doktorkou a dělat poplach

rosa

Dítě i dospělí se mohou venku (a nejen venku) nakazit v podstatě kdykoliv, a to např. škrkavkami, jejichž vajíčka přežívají i přes zimu, v půdě, v pískovištích atd. Všude venku je např. spousta volně pobíhajících koček a psů. Chci tím jenom říci a upozornit na to, že pouze tento přímý kontakt s psím hovínkem nepředstavuje pro dítě možnost nákazy, že malé dítě se teoreticky může nakazit kdykoliv, aniž by šahalo zrovna na psí hovínko:

ulekare.cz/...

susenka
hodnocení

já vím že je možné se nakazit kdekoliv,a vždy se snažím dávat na vše pozor,at už jsou to nákupni košíky,či někde venku,na hřištích atd,vím všude je nebezpečí,ale na hovínko mi ještě opravdu nemákla a to byla minutka kdy se maminka nedívala a děti si hráli za zahradou

eivlis*
hodnocení

0x
Taky si myslim,ze to nic neni a jen to posili jeho telo.:) Mam kluky 2 a kdybych porad resila co pisete,tak obzvlast u toho starsiho nedelam nic jineho.:)Jak byl malej,tak chytal casteji tzv.3denni.virozy,kdy jsme s manzelem meli pohotovost.Snazili jsme se.mu porad a porad vysvetlovat,ze neni dobre olizovat kosiky v obchode,ze z toho ho napadaji bacily,ale bylo to marne a musel dorust a pochopit.Ted uz delsi dobu,kdy zrovna slavil 10 let,tak se mu nemoci vyhybaji i presto,ze v jeho tride vsichni "padali"jeden za druhym,tak odhadujem,ze si jeho telo opravdu vytvorilo vlastni obranu.:)..Druhej kluk 6letak je zase naopak velmi cistotnej,nastesti.:) takze tak za me :)

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud to byl bobek psí, tak buďte v klidu. Psi roupy nemají, těm se daří u koček. Psi mají škrkavky a někdy tasemnice, a zárodky obou musí projít trávicím ústrojím, aby došlo k nákaze. Takže zaštˇourání v nose, kde jsou přirozené bakterie chránící před "bacily" zvenčí, asi nákazu nezpůsobí. ;) Ida

susenka
hodnocení

Pokud to jde trávicí cestou tak to naštěstí nepapala,takže doufám že bude vše o.k. Děkuji všem za dobré rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]