Nálev na okurky

Od: Datum: 09.07.16 15:27 odpovědí: 7 změna: 27.08.16 22:04
avatar

Poradí někdo jak si namíchat sladkokyselý nálev na okurky nebo papriku se zelím? Vždy když namícham podle deka nebo jiného receptu z i internetu tak nálev je dost kyselý. Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.07.16 15:58
avatar

Já v Kauflandu kupuji Znojemský nálev,kopr a hořčičné semínko se přidá.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.07.16 16:52
avatar

3l vody, 1,5l ocet, sůl, celý pepř-20kuliček, nové koření 10 kuliček, hořtičné semínko plná lžíce, 50 tablet cukerynu,kopr, křen,někdy přidám 1 sáček Deka.malé lahůdkové cibulky a mrkev na kolečka, povařím do varu a zalévám okurky, steriluji.Já nálev ochutnám a podle potřeby přidám cukeryn nebo sůl.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.07.16 23:15
avatar

1,2 litru vody, 0,5 litru octa, 30 dkg cukru, 5 dkg soli, 15 kuliček pepře, 15 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 1 lžička hořčičného semínka (není nutné), pak do lahví cibulka mrkev, kopr... atd, co kdo má rád. Toto množství je na cca 7 lahví 0,72 litru, podle velikosti okurek. Nálevu si dělám větší množství, vydrží i bez lednice třeba 14 dnů. Déle jsem nezkoušela, stihnu ho vypotřebovat. Loni jsme zavářeli asi 70 lahví, je o ně veliký zájem a letos už jsme začali nanovo. Zkuste a ať se daří!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jipa®
Datum: 10.07.16 01:48

Nálev: 3,5 l vody, 10 dkg soli, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření a 5 bobkových listů. Dát vařit a když se začne vařit přilít 1 l octa a nechat přejít var. Odstavit a přidat 65 koleček cukerínu. Nechat vychladnout a možno použít. Nálev možno uvařit do zásoby. Skladovat možno v uzavřené nádobě kdekoliv a jakkoliv dlouho (i do příštího roku).

Nakládání okurek: do každé sklenice dát kolečko cibule, několik koleček mrkve a kopr, naskládat okurky a navrch přidat trochu hořčičného semínka. Navrch možno přidat i kousek křenu, stroužek česneku nebo kousek feferonky (nemusí být). Důležité je okurky nepřevařit. Já zavařuji na plynu, v zavařovacím hrnci s teploměrem, který nechám vystoupat na 80 °C a pak vypnu. Okurky nechám v hrnci v horké vodě dojít do vychladnutí. Je to vyzkoušené, dělám to tak již dlouhé roky a okurky zatím všem chutnaly.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.07.16 14:42
avatar

Já nevařím nálev, ale dávám do každé sklenice. 3 nové koření, 3 sachariny, 1 lžičku deka, 1 lžíci cukru, 6 lžic octa - to je cca půl deci, cibuli, mrkev, bobkový list.Doleje se vodou. Manžel si přidává feferonku. Každá sklenice je originál, podle toho jak velká je lžíce cukru a ten ocet taky neřeším, jestli je trošku víc nebo míň. Všem okurky moc chutnají a nemusím se vařit s nálevem. Krásné zavařování :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.07.16 21:48
avatar

Děkuji za recepty budu zkoušet a napíši který chutnal nejlépe Žolda

Od: ruze®
Datum: 27.08.16 22:04
avatar

4 l vody, 1 l octu, 300 gr. cukru, 60 tbl. sacharinu, 160 gr. soli, 1 velká lžíce hořčičné semínko,5 bobkových listů,10 kuliček nového koření a 10 celého pepře,nechát vše chvíli přejít varem. Používám 30 let na všechno-okurky,kapie,čalamádu,papriku se zelím,červenou řepu...U červené řepy přidám 1 malou lžičku fenyklu a do sklenic dám 3-5 malých kousků křenu,kde je třeba,např. -čalamáda,tak ho scedím. I na utopence je výborný. U nich ale přidávám na 1 l vody ještě 1 dcl. octu navíc,protože proložená cibule mezi špekáčky nálev osladí a utopenci by byly sladší,ale i tak se stejně ,,zblajznou,,.Můžete si ho udělat i méně,1/4,1/2,3/4.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.