Vepřové ve vlastní šťávě - jak zavařit?

Od: Datum: 13.08.16 10:17 odpovědí: 6 změna: 13.08.16 21:19

Ahoj Kuchtíci a Kuchařinky. Od rána se hrabu v mase, dělám domácí vepřovou konzervu ze syrového masa neboť mé tělo stále více odmítá různá dochucovadla. Snídani se bez masa nedovedu představit. Mám již vše ve sklenicích, zavíčkované a strčila jsem to do trouby na 2 hodiny v hlubokém plechu s vodou na 125 st. Nyní se dočítám, že sklenice s masem mají být při zavařování úplně ponořené ve vodě. Asi jsem to zvojtila.

A teď babo raď . Jak to děláte vy? Prosím o odpověďi, děkuji Uška


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.08.16 14:20
avatar

Já si maso dělám často, dokonce i kuřecí, vždy se to chodí na chleba nebo do risota, navrch by vždy mělo být trochu sádla. Sklenice stavím na utěrku do hrnce, zalovám jen do poloviny a vařím při 90 půl hodiny, pak rtychle schladím necháom při pokojové teplota a za 24 hodin, nepozději 36 vařím znova půl hodiny a schĺadím. Jmenuje se to dvojnásobná sterilizace a je nutná při mase i při houbách, a vydrží to i dovolenou v teple.A pozor, maso nikdy nezavařuju syrové, bud uvařené nebo upečené.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.08.16 14:22
avatar

Podívejte se sem: http://www.receptyonline.cz/s…rilovani-zavarovani--249.html

Myslím, že to bude v pohodě.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.08.16 14:37
avatar

Jak píše ,,Aja,, masné výrobky se musí zavařit dvakrát. Jsou sice lidé, kteří jenom jednou, ale třeba do týdne to sní. Pro dlouhodobé uchovávání se musí sterilace opakovat. Tyndalizace.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.08.16 14:45

nebojte bude to v pohodě nemusí být celé ponořené ve vodě ... nyní nechte na lechu v troubě do zítra a zítra ještě zavařte, nemusíte ovšem už dvě hodiny ... a že se zavařuje syrové je jedině dobře - chuť masa zůstane taková jako má být.Hlavně nedávat cibuli -ta pak zkvasí a maso se kazí. Stačí sůl a kmín.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: uska®
Datum: 13.08.16 14:49

Děvčata děkuji za reakce. Chci se naučit doma udělat kdysi známou čínskou konzervu bez dochucovadel a všech přítomných sraček. Matně si vzpomínám na babiččino výborné maso zavařené v plechovkách, dělala to po zabíjačce ze syrového masa ( mě prase chybí*smich*). Jen se to mazalo na chleba. Z uvařeného nebo upečeného masa to nemá tak bezva chuť.

Jenže ty plechovky se vařily v kotli, tudíž byly celé ponořené. Já to dala jen do trouby na hluboký plech s vodou, hodinu to bylo na 120 st, pak jsem nevydržela a další hodinu na 200 st. Zítra to zopakuji. Nyní jsou sklenice schládlé, sádlo je vytopené nahoře sklenice.

Nejsem si jista, zda nebude problém, že sklenice zavařuji nepotopé, voda troubě na plechu sahá jen do poloviny sklenic..

Datum: 13.08.16 16:34
avatar

Uško, tak jak to popisujete, tak zavařuje moje dcera. Úplně stejně. Už několik let takhle zavařuje na dovolenou. Říkala, že lžičku soli na dno sklenice, nakrájené maso na kostky a zavíčkovat. Vaří to na 150º snad 45 minut a pak ještě jednou na 100minut . Že kamarádka vaří ještě jednou druhý den, ale že ona ne, že to není třeba. :) Je to vlastně "pomalý hrnec". Myslím si, že to, že sklenice nebyly potopené, nahradfila trouba. Bude to bezva!

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.