Jak na správné grilování

Od: Datum: 11.08.16 18:58 odpovědí: 9 změna: 12.08.16 07:33
Dobry den. Jak spravne grilovat aby maso nebylo vysusene?
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.08.16 19:02
avatar

Vysoká teplota a rychle jinak vyrobíte sušenou mrtvolku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.08.16 19:10
avatar

Krátce, zato intenzivně.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: asdfg
Datum: 11.08.16 19:34
A jak treba nalozit kureci prsa? (Moc dobrych marinad neznam)
Datum: 11.08.16 19:58
avatar
Než prsa raději vykostena stehna. Pokud vám běžně moc nechutnaji tak z grilu jsou vynikající. A rozhodně je tak snadno nevysusite.
Doba je hodně podle teploty uhlí, ale počítejte cca 3 min z každé strany. Pak nejtlustejsi rozriznete a zkontrolujte, případně pripecte.
U kuřecího by už nemělo být vidět růžové, ale bezbarva šťáva určitě ano.
doplněno 11.08.16 20:01: Marinad moc nedělám. Vystacim si s kořením resp směsí např na steak apd a potru olejem.
Ohodnoceno: 2x
 
Od: asdfg
Datum: 11.08.16 20:27
Prave kureci stehna delam furt a ted je ani nemam doma tak jsem chtela udelat zmenu, ale bojim se ze kureci prso vysussi(jeste mam doma marinovaci injekci a tu jsem taky zatim nezkousela)
Datum: 11.08.16 21:20
avatar

V tom případě doporučím plátky z vepřové krkovice - ta nemá chybu a šťavnatá je vždycky.

Naposled jsem ji dělal s obyčejným grilovacím kořením (rozmíchat v troše oleje, natřít, nechat uležet) a taky dobrý.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 12.08.16 05:19
avatar

Negrilovat moc tenke platky, maso ven z grilu v momente kdy si rikam jeste minutu, toto samozrejme neplati u kurete. Po vytahnuti do nadoby a prikryt alobalem. Na talir po peti minutach.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.08.16 07:01
Ja se naucil poradne roztopit gril a od te doby je to OK. Kupte si v obi okolo 200,- startovaci komin, naplnite ho uhlim ci briketami, postavite na mrizku grilu, date 2-3kostky pepa nebo to uhli/brikety polijete tekutym podpalovacem a nechate 60 vterin aby se vsaklo. Pak kostky (davaji se pod ten komin) nebo nasakle uhli/brikety zapalite, pockate tak 10-20 minut nez bude uhli/brikety bile a pak ho z toho komina vysypete na gril. Podpalovac mezitim odhorel, uhli/brikety jsou maximalne rozhorene a Vy muzete v klidu grilovat. Zadne starosti se drevem, foukanim apod.
doplněno 12.08.16 12:36: Pokud mas k dispozici elektrinu, tak ano.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.08.16 07:33
avatar

Nasypu uhlí do grilu a zapálím horkovzdušnou pistolí, která to nejen zapálí, ale i krásně rozhoří. Žádné pepo, žádné ropné produkty a je to i rychlejší, než tvůj postup.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.