Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí výroba vína, postup

Od: boba2 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
chtěla jsem udělat rybízové víno, ale nepovedlo se mi. Prosím o návod jak na to, přesný postup. Chci ještě zkusit ostružiny (když jich bude dost) a hrozny. Dám tomu ještě šanci, ale chci něco ověřeného.

děkuji

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

0x

Už jsem o tom tady psal několikrát,tak ještě jednou.

Protože se jedná o biologický proces,je potřeba dodržet především přísnou čistotu.Nejlépe použít sterilizované ovoce.(sterilizovat v mikrovlnce povařením,.)Pak vložit do dobře vymyté nádoby a použít 1 díl ovoce na 10 l kvasu,také 0,5 - 0,7 dílu cukru.Musí se pak přidat vinné kvasinky a dávka živné soli pro ně.(Lze koupit v drogerii.)Tím je pro úspěch zaručen.Pak je třeba nádobu umístit na teplé místo,kde bude obsah 5 - 8 týdnů kvasit,Čistý roztok sedimentuje pevné části a kvasinky a čiré víno se z povrchu hadičkou (čistou)stáhne do lahví.Ke zbytku se může přidat cukr a voda a dokvasit znovu druhé kvašení.

JABRAKA

 

hodnocení

0x
avatar wlezley

Jak se nepovedlo? Pokud nezačalo kvasit - chybí cukr. Pokud se nepovedlo chuťově tak je těžko radit ;)


doplněno 10.08.16 14:31:

Rybíz bez přidaného cukru bude kvasit mizerně , průměrně má kolem 8oBx což je žalostně málo. Pokud prokvasí tak nevytvoří dostatek lihu na konzervaci a začne plesnivět nebo octovatí.

Domácí výroba vína, postup

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]