Nejste přihlášen/a.
S partnerem spolu máme rocni dite, ale prave od narozeni ditete mam dojem, ze uz si nerozumime. Nejake veci sem driv prehlizela, ale ted mi dost vadi. Treba neco jendou za cas doma rozbiju, treba i meho a on na me zacne rvat ze sem nesikovna ze stejne zas brzo neoc rozbiju, ale naposledy rozbil sklinku on. Kdzy neco rozbije, tak me by nikdy nenapadlo se na nekoho kvuli tomu zlobit.
Strasne chtel dite, ale zda se mi ze si s ni mco nehraje a ze se spis tesi az jde dite vecer spat a ma klid. Je hrozny puntickař. Kdyz nekde jsme, tak se mi zda ze do em rije a pomlouva me, nez aby seme zastal. Začínám se v týhle situaci citit zoufale a nevim co delat
Z toho co jste vypsala, se mě zdá, že nemáte rovnocenný vztah.
Vy jste na něm závislá, nemáte žádné sebevědomí. Také jste se asi málo před narozením dítěte poznali.
Nebo právě narození dítěte přítele změnilo. Už to není převážně nevážný vztah, ale povinnost a nadlouho.
A napadá mě, máte peníze? Chodí přítel do práce? Když se zlobí kvůli rozbitému nádobí. V životě rozbijete a také někde zapomenete věcí, se budete divit.
Každý někdy něco rozbije, ťuknete sklo, porcelán o něco, hlavně že jste všichni zdraví a nádobí se koupí nové. Pokud nerozbijete památeční servis po prababičce.
Přítel si možná neumí s ročním dítětem hrát. Je to pro něj nové, nezná to. Pořkejte, jak bude dítě růst, tak 3-4 roky, tak to bude o něčem úplně jiném.
Zeptejte se ho, proč na Vás řve? A pokud bude vyšilovat pořád, tak ho v klidu upozorněte, že na sebe nenecháte křičet, aby přestal. Protože když si na Vás začne takhle otvírat pusu častěji, tak se vše jenom stupňuje. Hlavně Vy jednejte s chladnou hlavou, nenechte se vyprovokovat. A řekněte dost, takhle žít už nechci. Je to na Vás, co si on dovolí, co mu dovolíte.
Evidentně je s něčím nespokojený a viní za to Vás. Jestli to není tím, že se mu vedle dítěte méně věnujete, to bývá častý problém. %Zenská urvaná a na dřívější něžnosti ani nepomyslí. Chlap si to neumí dát do souvislosti. Snažte se ho víc všímat a taky ho víc zapojovat do kontaktu s dítětem. Vozí kočarek? Pomáhá při koupání, krmení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.