Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trhani nervu

Od: dada2003 odpovědí: 9 změna:
Dobry den, mam dotaz budou mi nejspis trhat nervy a moc se bojim tak bych se chtel zeptat zda je mozme aby me uspali a udelali to kdyz budu pod narkozou? Predem dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zbytečné podstupovat narkozu. Zub umrtví (pouze píchnutí) a pak už nevíte co dělají. Nic necítíte.

m
hodnocení

1x

Mně zubařka zub umrtví a je to v pohodě, a to jsem velice cimprlich.

Horší je, že zub bez nervu není vyživovaný a za 3 roky se začne rozpadat, kořen s oblibou zůstane v dásni, to se pak musí chirurgicky (také s umrtvením). A místo zubu je díra.

Pokud to jde oddálit, nechte si živý zub, jak to jen půjde.

eivlis*

tak ted jsem se trosku vydesila.Me zubar takto zachranil zub, alias je uplne ok az na to, ze mi nerv v zubu musel vytrhnout, ale toto info mi Dr.nedal.:(Me Dr. tehdy rekl, ze zub, ktery uz nema nerv muze fungovat dal jako uplne zdravy treba dalsich 15 let..

zuzuz
tak to je naprosty nesmysl...ja mam takto osetrene zuby pres 20 let a v pohode...a ze jich mam! 3 roky? tak to musi byt nejaky jiny problem k tomu...

Píšete nesmysly... Nevyživovaný zub je křehčí, ale samovolně se rozpadat nebude.

Shodou okolností mi trhaly nervy z levé horní šestky v zimě. Ptal jsem se zubařky, jestli by nebylo lepší dát zub pryč (také jsem měl strach z bolesti). Řekla mi, že rozhodně ne, že je to jeden z nejdůležitějších zubů co člověk má. A že je sice zub křehčí a změní trochu barvu, ale jinak žádné omezení, že ona sama má takhle mrtvý zub už 20 let a naprosto v klidu.

Co se týká té narkózy... myslím, že určitě ne. Mně zub ani neumrtvila (dohodli jsme se, že jen, když by to opravdu bolelo) a nakonec to bylo v pohodě, bolest prakticky žádná. Je pravda, že i zubařka se tomu divila.

eivlis*
hodnocení

0x
Presne tak,staci umrtvit zub a pak uz necitite absolutne nic jako pred casem ja..

Umrtví? Mně trhali nervy ani neumrtvili nebo nějak špatně neboť jsem to cítil ale dalo se vydržet,předchozí bolest zubů před návštěvou dentisty byla o dost horší! Toto byla po vyrthnutí nervu jen úleva!

Ale fakt je ten,že každý jsme jiný a jinak snášíme bolest! Ale fakt je taky ten že když bolí zub.tak následný zákrok je téměř vždy úlevou!

Záleží hodně na konkrétním lékaři, ale myslím, že i ten Váš by pokud uděláte bolestivou grimasu, anestezie přidal.
Moje zubařka se hned zeptá a pokud kývnu tak přidá. Vše je o domluvě. :)

eivlis*

Presne, kazdy jsme jiny, nastesti.. Ja mam ze zubaru celej zivot hruzu.. Klidne budu znova rodit a to byl poradnej mazec bolesti bez umrtveni, ale jak jde o zuby, tak uz dopredu prosim doktora o umrtveni, protoze vykon se zuby snasim velmi spatne, takze uz i ja se zacinam nebat zubaru, protoze nikdy zadna bolest. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]