Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat proložky na vejce?

Od: babajaga® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

stojím před problémem. Mám 4 slepičky. Vejce neprodávám, co nespotřebuji, rozdám po příbuzných.

Jenže mi chybí proložky na vejce. Brala bych jakékoliv - ty po 6, 10, 15 i 30 kusech. Nikdy se mi nic nevrátí. A je mi trapné škemrat - ale krabičku mi vrať!

Ptala jsem se v drůbežárně, kde mají prodejnu vajec. Chtěla jsem je koupit, ne dostat zadarmo. Prodavačka ale řekla, že toto nesmí.

Vím, že je lidé vyhazují. Dříve jsem si poprosila v malém krámku, paní vedoucí brala vejce po 30, ale prodávala do sáčků po míň kusech, jak lidi chtěli. Prázdná plata vyhazovala, tak jsem si je od ní párkrát vzala.

V obchodě se prodávají třeba papírové tácky na občerstvení. Prodávají se i tyto proložky na vejce? Nikde jsem je nikdy v nabídce neviděla.

Nevíte, kde se dají sehnat? Děkuji - Jaga.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Moc pěkně odpověděli ti, kteří napsali, kdo chce vajíčka, ať dodá platíčko. Já mám podobnou příhodu. Letos jsem měla plno okurků a cuket, jeden den člověk nesbírá a najednou přerostou. Dcera bydlí v bytovce, tak jsme přerostlé okurky a cukety dali do bedničky, napsalo se, že je to volně k odběru, mladí to dali v bytovce ke vchodu a do rána bylo vše pryč. No a jednou zmizela i bednička! Tak jsem holce řekla, ať napíše, kdo chce okurky, ať vrátí bedničku - opravdu se vrátila! Takže dodávka okurků pokračovala, ale teď bude poslední, protože okurky mají plíseň a stříkat to nehodlám.

hodnocení

Takhle jsem jednou donesla do práce kbelík mladého jemného kopru. A staré noviny. Ženské si odebraly, co potřebovaly, zabalily do novin. Podělilo se jich hodně. Kbelík mi tam zůstal.:)

A sama jsem si zase jednou u jednoho domu vzala cuketu - byla jich tam také krabice k rozebrání. Jedna mi stačila a měla jsem z ní radost. Je dobře, když se takto lidé podělí. *placni*Jaga.

cinematic*
hodnocení

2x

Tak řekněte příbuzným, že kdo chce vejce, ať si donese plato. Bude to i ekologičtější. ;)

cesmina*
hodnocení

2x

Školní či jiná kuchyně.Já chodím do školní ,když potřebuji velkou sklenici od okurek na růžičku.Dají mi ji rádi a zdarma ,tak si myslím ,že by se tam našla i prázdná plata od vajec.Tak pokud máte nějakou poblíž ,tak se zkuste zeptat.

ronyx*
hodnocení

2x

Škoda, že poptávka nepřišla dříve - je to asi měsíc, co jsem cca 50ks krabiček pro 10 vajec sešlapal (už se mi neplacaté pletly) - používám je k zatápění v zimě. Ale pokud by byl zájem o plata pro 30 vajec, tak tady odhadem cca 30ks mám a dám je zdarma, jen je otázka, jak je k vám dostat... Napiště mi SZ - něco vymyslíme ;)

hodnocení

1x

At beru od rodiny , nebo od znameho. Vzdy mi reknou at vratim plata a skorapky. A vzdy to udelam , nyni uz automaticky.

ovczaak*
hodnocení

1x

ty proložky jsem nedávno sháněl. nakonec jsem narazil na výrobce majonéz,byli rádi,že se toho zbavili,zadarmo. údajně se ty proložky nesmí opakovaně používat. takže nehledejte v drůbežárně,kde je musí kupovat,ale tam,kde potřebují vajíčka,výrobnu majonézy. a ještě jeden postřeh,zkusil jsem cukrárny,marně,prý používají sušená vejce! od té doby nejím zákusky...

alena73
hodnocení

0x

kakamila
hodnocení

0x

Vrátit "plato",pak dostaneš vejce...

hodnocení

0x
Pokud třídíte odpad, zkuste občas kouknout do kontejneru na papír. Platy zatápíme a občas si nějaké přineseme právě odtud.
Jinak ta jídelna by též mohla být dobrý nápad nebo rozhodit sítě po známých a sousedech jen s tím, že by se vám hodila, pokud by je vyhazovali.
Jinak k babičce pro vajíčka též často jezdíme s vlastními platy nebo přivezeme prázdné.

uska*
hodnocení

0x

Jago, jste slabá povaha. Musíte si o ně říci. U nás to funguje takto - vybrané rodiny zásobuje manžel ( na kole v létě i v zimě) v sobotu dopoledne vajíčky v krabičkách. Zpět automaticky veze skořápky, sušený chléb i prázdné krabičky a to více kusů než dodal. Semotamo lidé koupí i vajíčka v obchodě a krabičky skladují pro nás.

hodnocení

Díky za rady. Ano, stává se mi často, že si příbuzní vejce odvezou, jiné proložky ale nepřivezli. A tak se mi zásoba ztenčovala, až jsem na dně.

Dobře mi tady někdo poradil s tou školní jídelnou. Je v sousední vesnici. Tam se jistě dost vajec spotřebuje, jsou tam 3 kuchařky + vedoucí a ty jsou jistě už zásobené. Když jim koupím babíček kafe, třeba mi nashánějí.

Také bereme pro babču obědy z vyvařovnmy, vidíte, i tam by se jistě našlo. Nějak mi to nemyslelo.

Vím dobře, že se najde i v kontejnerech na papír. Ale tak nějak se mi příčí nahlížet, otvírat, případně vybírat. Většinou někdo zvědavě kouká, co to tam ta ženská provádí.

Jednou se mi povedlo, že proložky nebyly v kontejneru, ale postavené v komínku vedle něj na zemi. Hned jsem si je vzala. Ten někdo byl rozumný a věděl, že to lidé z vesnice ještě rádi využijí. Jaga.

lidus*
hodnocení

0x

Jaguš jaképak škemrání, já si klidně řeknu i známým co jim vejce nedávám a kupují si je v obchodě, těm co je dávám zadarmo si říkám i o skořápky a zbytky pečiva které by stejně vyhodili.

eva12
hodnocení

0x

Mám proložek asi sto, různé tvary, 10 nebo 30 kusů, vyměním ráda za pár vajec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]