Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrat, povolení rodičů?

Od: monckels odpovědí: 12 změna:

Je mi 15 bude 16 a jsem těhotná, zijstila jsem včera a nevím co mám dělat a nechci aby vědeli rodiče, chci jít na potrat ale v nemocnici potrat máji povolení bez rodiču? Bych chtěla nechat ditě ale nemůžu jsem moc mladá, poradte mi prosím děkuji. MončKels

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

5x

Seberte odvahu a rychle se svěřte rodičům. Já vím, že to bude opět na hádky ale máte pravdu, jste moc mladá, jen si uvědomte, že už další děti mít nikdy nemusíte. Pokud si dítě necháte, jste matka na plný úvazek, není to panenka co ji můžete odložit a vyrazit do šantánu. Vy nemáte na ZŠ sexuální výchovu, vám nikdo neřekl jak se před početím bránit? Nechápu, už pro malé děti je krásná kniha o tom co je sexuální styk a jak vznikají děti.

monckels
hodnocení

Ano vím, ale moc mám strach řict rodičum, by na mě řvali, ale oni vědeli že nejsem panna ale nahoda chytila jsem dite, jsem s přitelem 2 roky a půl, ale pokusím odvahu řict, moc děkuji.

Neodkládejte to a rodičům se určitě svěřte. Pokud máte přítele již tak dlouho a rodičče o tom věděli a podporovali vás v tom, neměli by být zase až tak překvapeni, že se toto mohlo stát. Až toto vyřešíte, proberte s nimi do budoucna otázku antikoncepce.

Anebo jim dejte přečíst tuto diskuzi..

lidus*

Mono nezlobte se ale ti co jsou schopni souložit, měli by umět nést i následky. Jste velmi nezralá a nebyla by z vás dobrá matka, soudím hlavně podle toho "mám přítele 2 roky? (od 13ti a rodiče to tolerují?) a také vašich slov "chytla jsem dítě" i moje 6ti letá vnučka ví (hlavně díky knize a zvířatům), že se děti nechytají v lese, nenosí je čáp ani vrána, nevlezou tajně mamince do břicha...), naposledy měla dotaz jestli by naše slepice neměly brát tu "koncepci" (antikoncepce je asi moc dlouhé slovo), když kohout Lojzík furt po nich skáče a zase máme kuřata a kdo se má o to pořád starat. Rozumíte co tím chci říct? U vás selhala osvěta. Ona až doroste možná také příjde v 15ti těhotná ale zcela jistě bude vědět, že to nikde nechytila a že u toho museli být dva.

Drapněte přítele za ruku a šupajděte za rodiči, jen ho nechte, hrdinu, aby si to vyžral. Jako matka bych jistě nejásala ale zvážila vše pro a proti a podle toho vám poradila s rozhodováním. L

monckels
hodnocení

Lidus, myslíš že jsem jediná? No uřičte, Holky moc se stalo. Chodi od 13 let to je normalní nejsem jediná, ale aspoň jsem byla rozumná a pak v 15 let začali jsme zkusili a tak náhoda smůla. A moje matka se zlobila moc a když neznáte mě a nemůžete myslet že moje máma je špatná a to není pravda a na mě hodně zlobila a ted zase ale nebudu tady sveřit všechno. děkuji.

lidus*

Mony, nepochopila jste nic. Já řekla, že vaše máma je ta špatná, kdy a kde? Napište až s přítelem oznámíte novinku rodičům a myslím, že by nebylo na škodu aby to věděli i rodiče přítele, napište až se rozhodnete co uděláte. Já vám řekla jen svůj názor. L

danys*
hodnocení

4x

Gratuluji! Jste moc mladá, abyste si mohla dítě nechat? Na potrat mladá nejste?

Pokud jste dost stará, abyste si ho tam nechala fouknout, tak jste dost stará i na to mít dítě! Pokud dítě nechcete nebo nemůžete ho mít, tak si to sakra dobře rozmyslete!

jitkak*
hodnocení

3x

Nebuď hloupá a okamžitě si o tom promluv s maminkou ;) Když už jsi nebyla zodpovědná a nepoužili jste ochranu, tak se zodpovědně k tomu postav teď a svěř se rodičům...

doplněno 02.08.16 12:55:

Jo a neboj se, hlavu Ti neutrhnou... Přerušení není levná záležitost, kde by jsi na to vzala peníze? Prober to vše s maminkou ;)

figurek*
hodnocení

3x

Pokud vím, tak mini je poměrně bezpečná a není zas až tak moc drahá.

Ale co mě docela zarazilo, že do věci nijak neinteresujete vašeho přítele. Přece jste u toho byli oba, ne? Jděte a řekněte mu že jste těhotná. Hned poznáte, co je zač. Když byl dost chlapem aby vám to tam pustil, tak snad je dost chlapem i na to, aby vyřešil následky.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Já bych doporučovala nejdříve (a urychleně) navštívit gynekologa. Ten vám přesně řekne, zda jste opravdu těhotná, v kolikátém týdnu, jaké máte možnosti, co dál dělat a co v žádném případě nedělat. Má s tím zkušenosti. Určitě nejste ani první, ani poslední. Lékař s vámi bude jednat profesionálně, bez zbytečných emocí. Teprve pak bych vše svěřila rodičům. Miniinterupce by v tomto věku asi byla řešením, ale s vyšetřením neotálejte, musí se stihnout v krátké době. Ida

musi
hodnocení

0x

Ahoj. Píšeš, že by sis chtěla dítě nechat, tak s odvahou do toho, existuje víc takových holek, který mají dítě v tomhle věku a dá se to zvládnout. Kdybys teď šla na potrat, třeba bys už nikdy potom nemohla mít dítě nebo by sis to celý život vyčítala, přece jenom to dítě už je jednou naživu... A kdyby ses necítila na to ho vychovávat, můžeš ho dát do pěstounské péče nebo k adopci (někomu se to může zdát kruté, porodit dítě a pak ho dát cizím lidem, ale je to pořád lepší než ho zabít potratem).

A na Tvém místě bych to řekla rodičům, stejně se to pravděpodobně dřív nebo později dozví. Chápu, že se toho bojíš, ale uvidíš, že to tak bude nejlepší a že (až pomine prvotní naštvání) Ti poradí co a jak a pomůžou. Prober to s rodičema a s přítelem a uvidíš, a kdyby Ti nechtěli pomoct nebo jsi nevěděla co dělat, existují různé organizace na pomoc těhotným v tísni, tak se tam můžeš obrátit.

Přeju Ti hodně štěstí :)

hodnocení

0x

Dítě sice není pohlavní nemoc, abys ho chytila, ale mně by spíš zajímalo, jak dlouho, a proč si myslíš, že jsi těhotná. Vynechání menses v Tvém věku nemusí být těhotenství. Bez souhlasu rodičů Ti to nikdo neudělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potrat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]