Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vícezrnná kaše v sáčku?

Od: babkazov® odpovědí: 11 změna:
avatar babkazov

Vyskakuje na mě reklama na kaši. zdravyzivot.com/...

Jsem zvědavá, tak jsem se začetla. Používáte ji nebo podobnou někdo? Jaké máte zkušenostI? Dá se to jíst? Třeba na snídani?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

2x
avatar ben

Dobrý den, očekával bych od toho stejný "rozpor" a dojem, jako má člověk při konzumaci pokrmu připraveného doma ze surovin a pokrmu ze sáčku. Tedy, úspora času na úkor chuti - ovšem, žaludek to zaplácne . Zdravím!

P.S. Obecně proti "pytlíkovkám" nejsem, ale beru je spíše jako nutné zlo.

 

balzerka
hodnocení

2x

Drahé a zbytečně moc sladké. Koupila jsem několik druhů, a pak jsem je ředila tak, že jsem povařila ve vodě trochu ovesných vloček a tímto dosypala. Pak stejně přišla na řadu skořice, rozinky, ořechy nebo džem. Mleté ovesné vločky, když se veřer namočí nejlíp i s pohankovou lámankou a jáhlovýma vločkama /1:1:1, ať máme víc minerálů/, tak ráno chvilku za stálého míchání povaříte, dolijete roztokem třeba rýžového mléka, vmícháte a máte totéž ve zdravější verzi za podstatně méně peněz. Navaří se to, tak zbytek do krabiček na svačinu.V ledně vydrží několik dní a dá se to zastudena.

 

hodnocení

0x
avatar clayman
Ovesná mi celkem chutná. Tuhle bych taky zkusil kdybych ji viděl v obchodě v regálu.

 

hs*
hodnocení

0x

Dobrý den, reklama mi nevyskakuje ani zmíněnou kaši nekupuji, ale moc chutná mi tato zdravapotravina.cz/... vozím to sebou spíše na dovolenou, jsou to malé lehké sáčky (65 gramů) a zalije se to horkou vodou a vždy se na to těším (doma používám "profláklý"Mixit :)

 

hodnocení

0x

Je to instantní produkt, tudíž to rozhodně není zdravé. To silně kecají. Zaplácne to žaludek a to je všechno. Žádné přirozené vitamíny tam nejsou, protože to je zpracované extrudací. Přečti si o tom na internetu. Nikdy nic instantního nekupuji. Ale chápu, že se to někdy a jednou za čas může hodit. Třeba na čundru, nebo tak. Ale rozhodně to je zdraví škodlivé, když se to jí každý den. Všechno, co se zaleje vařící vodou a za několik minut je to hotové, je instantní. Takže výrobci kecají, protože jim je úplně fuk, jestli budou lidi zdraví. Oni potřebují prodat a tak budou líbivě vychvalovat každou sra.ku. Určitě bych to nejedla.

Rozhodně má pravdu balzerka. Když bych musela mít nějakou kaši, tak podle jejího postupu.

Ovesné vločky jsou už z podstaty instantní. *zed*
doplněno 31.07.16 20:11: Vločky stačí zalít horkou vodou a za pár minut je z toho kaše. Žádnou extrudaci jsem u kaše nenašel. Ale i kdyby není na ni nic špatného. Surovina se zahřeje, stlačí tlakem a pak se prudce uvolní. Tím se nafoukne. Typicky burizony, popcorn a všechny ty "polystyrenové" chleby.

Nechci se hádat, dotaz byl na kaši vícezrnnou. Schválně si přečtěte něco o té extrudaci těchto výrobků. Tam právě popisují jak se vyrábí tyto vícezrnné produkty, které se prodávají jako zdravá výživa. Napsala jsem jen svůj názor. Nic víc. Vločky kupuji a vařím je. Přidávám si je i do polévek k zahuštění, protože jsou zdravé. Schválně se podívám, jak jsou teda vyráběné. Nikdy jsem nad tím nedumala, protože jsem je vždy vařila klasicky.


doplněno 01.08.16 06:30:

No já jsem to našla. "Jsou instantní kaše a extrudáty zdravé? Jíme jinak.cz" Tam jsem si to přečetla. Je to tam vysvětleno a připadá mi to logické.


doplněno 01.08.16 19:55:

Už toho nechám. Nemá to smysl. Děláte jakobych to vymyslela já. Nic jsem si nevymyslela, pouze přečetla ze zdroje, který jsem uvedla. Nemám pocit že bych něco motala dohromady. Nechápu proč jste na mne tak nabroušený. Právě já patřím mezi ty, kteří si doma pečou a rozhodně nemám nic proti produktům které uvádíte. Nejsem zastánce bílého pečiva a nedělám si ho. Jsem na svůj věk zdravá jako řípa právě proto, že se umím stravovat tak, abych si nezasvinila organizmus. Nikomu tady nic nevnucuji a moje názory nejsou slovem Božím. Každý nějak přispěl, a to samé jsem udělala i já. Nic víc, nic míň.

myslím, že motáte jablka a hrušky... na extrudátech není špatné jak se vyrábí a z čeho, ale jen to, že se udává jako něco extra zdravého a přitom je to plné tzv bílého cukru. Jíte rohlíky ač je to klasický bílý cukr? Tak si klidně dejte i tuhle kaši, je to stejné. Dejte si tu práci to i pochopit, jinak zde neznalé uvedete v omyl.

Jakmile se někdo uvede, že to není zdravé tak hned klapky na oči a fuj. Už vidím jak všichni doma chroustají poctivé celozrné pečivo a nepečou z pšeničné mouky, aby tohle mohli dále brát jako něco špatného. Ale to je fuk. Jen by bylo moudré hned vyhodit doma pšeničnou mouku - JE NEZDRAVÁ!

 

hodnocení

avatar babkazov

Děkuji za odpovědi. Když to na krámě uvidím, koupím a vyzkouším. Abych neumřela hlupa. :-D Čas od času dostanu šílenou chuť na instantní nudle v polévce ze sáčku. Z Vietnamu nebo odkud. Asi to bude stené. 3x za rok a dost! *smich*


doplněno 01.08.16 08:22:

vanilko, jasně že jo. Jím takto už mnoho desítek let. Jen jsem chtěla vyzkoušet. :-D

 

vanilla*
hodnocení

0x

Udělejte si kaši sama doma! :) Je jednoduchá, do pěti minut ji budete mít :) Tu, o které píšete, jsem zkoušela a přišla mi strašně navoněná :/ Navíc na vás rejžují velké peníze. Hodnota jednoho balíčku, co uvádíte se může rovnat hodnotě třeba pěti snídaní ovesných kaší z domu ;)

 

m
hodnocení

0x

Tahle vícezrná je dobrá, dá se na sladko i na slano.

Vyloženě ňamka je ovesná ořechová. Chystám se na ovesnou vanilkovou:)

Dobrá je i pohanková čokoládová.

Nenadchly mně rýžová malinová a hrušková - umělá chuť a vůbec jsou divné. :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]