Nejste přihlášen/a.
Zdravím, syna už několik dní bolí nohy, nejdříve to vypadalo, že je má jen namožené ze sportu, ale co jsem se dočetla na internetu, mám podezření na bolest z důvodu růstu, věk by odpovídal. Co s tím, dá se ta bolestnějak utišit? A prosím, neraďte mi žádný ibalgin apod., to mne samozřejmě napadlo, ale nepřeju si, aby ho do sebe cpal bůhví jak dlouho...
Není tahle otázka vaše? poradte.cz/...
Blanice nebo Mirko, proč tohle děláte?
Dobrý den, v naší rodině se používala taková černá a páchnoucí mast - smrdělo to, ale fungovalo to skvěle (mazalo se jen na noc, kdy jsou bolesti velké). Problém je, že nevím, jak se to jmenuje (ovšem, v lékarně to budou vědět - prý se to stále prodává). Zdravím!
babkazov - protože z toho má "plezír" a hezký pocit, že si umí poradit sama .
pletiplot - bolesti jenom "z růstu" existují i u zdravého děcka a projevují se v noci při spánku. Takže, kdo to zažil (a pamatuje si to), tak mně dá za pravdu. Není to choroba, ale nepříjemný stav, který se zřejmě neprojevuje u každého jedince (někdo roste pomaleji a bolesti nepociťuje).
Pomáhá hlavně teplo - nejlépe dát do mísy hodně teplou vodu (klidně tak horkou, jak jen vydrží) a třeba půl hodiny ty nohy nahřívat + celkově se snažit udržovat nohy (chodidla i holeně) v teple. Určitě žádný ibalgin a nic podobného, to máte pravdu. Já jsem si s tím svého času také hodně užila a to napařování nohou mi vždycky pomohlo. Také jsem kvůli tomu nosila podkolenky.
Teď jsem si uvědomila, že vhodnější než mísa by byl nějaký kbelík - nohy by se měly prohřát opravdu co nejvýše (klidně po kolena).
Já kupuji dceri Colafit Junior, sice ne z důvodu bolesti nohou, ale jako doplněk kolagenu na klouby, ale myslim si, ze je to vhodne reseni.
Já tento preparát rovněž kupuji synovi na růstové bolesti (je o 2/3 mladší než Váš), ale tedy neptám se a neodpovídám si na to sama sobě v diskusi na Poraďte...mě to poradili v lékárně
Kromě toho používáme Ibalgin Baby Sirup a homeopatika Calcarea Phorsphorica 5CH (1.balení 5-0-5 a 2 balení 3-0-3), bohužel kýžený efekt se po "koktejlu" těchto 3 preparátů stejně jaksi nedostavuje :-/
A nemůže jít o dětské revma? revma.zdrave.cz/... Pokud byste chtěla vyzkoušet "babskou radu", která ovšem zaručeně zabírá a u nás v rodině se osvědčila na podobné bolesti nohou, zkuste podbělový list: bylinkyproradost.cz/... Opravdu vřele doporučuji. Dejte to synovi na noc a ráno uvidíte tu úlevu.
Vypadá to, že tazatelka tyhle otázky položila jen proto, aby mohla dělat reklamu nějakému prostředku. A navíc, má z nás plezír.
Blanice, všimněte si barevného podkladu, v proužku ve kterém je jméno odpovídajícího. Když je modrý, pak z tohotéž pc odpovídá někdo, kdo se tváří jako tazatel a odpovídá sám sobě. Buď si z nás dělá legraci nebo dělá reklamu něčemu nebo někomu. Není pravděpodobné, že na jednom přístroji je více lidí a ne tak, že by se sešli u stejné otázky. Schválně se zeptejte Mirky Horačkové.
Tak to je milé, vypadá to, že mi tu radí někdo od nás z ubytovny :D o žádnou reklamu se nejedná, vždyť jsem jen psala, že nechci žádný ibalgin, tak nechápu, co je na tom reklamního :-O? Každopádně díky za rady, ta druhá diskuse byla také od nás, nicméně moc nechápu to obvinění,proč bych se ptala na radu a sama si pak odpovídala
Bolest jenom "z růstu" je nesmysl, nic takového neexistuje (jen výjimečně u osob s hormonální poruchoů růstu a podobně). Udělejte rentgen kyčlí, mohlo by jít o následky prodělané Pertesovy choroby. Nechte ho vyšetřit na boreliozu, případně nechte provést neurologické vyšetření. Nemá smysl tlumit polest a ignorovat skutečnou (zatím neznámou) příčinu.
Aha, tak jsem skočil na špekt na falešný dotaz, no nic, no, stane se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.