Absorbent pod masem

Od: Datum: 29.07.16 17:47 odpovědí: 15 změna: 30.07.16 18:53

Zdravím všechny!Dnes se mi podařilo upéct lososa i s absorbenční podložkou,co bývá ve vaničce pod masem.Ví někdo,co tato podložka vlastně obsahuje?Mohly se pečením uvolnit nějaké chemikálie?Jestli jo,tak jsem kaput,ptž jsem to zjistila až po jídle...*blee*


doplněno 29.07.16 18:01:

...ještě pro upřesnění-ten absorbent jsem samozřejmě nesnědla...*smich* byl schovaný pod kůží,kterou nejím,takže jsem ho objevila,až když jsem dojedla a kůži chtěla vyhodit...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 29.07.16 19:47
avatar

Dobrý den, patrně nebudete první, komu se podařil stejný kousek. Kdyby to lidi zabíjelo, tak už to výrobce stáhl z trhu. A pokud se něco uvolnilo, tak to byla dávka minimální, život neohrožující a pokud nejíte lososa ve velkých dávkách a stále (s tou podložkou), tak to přežijete. Zdravím!


doplněno 29.07.16 21:42:

andrew - nevím, z čeho to je, ale jsem přesvědčen, že Vám to neuškodilo. Už se tím netrapte a pokračujte ve zdravé vyživě.


doplněno 30.07.16 05:10:

andrew - pokud Vám bylo mírně nevolno od žaludku, tak to bylo spíše tím, že losos je ryba poměrně tučná a vzhledem k jeho ceně na ní možná nejste moc zvyklá (málokdo si ho může dovolit často).

Ovšem, i přes tučnost je losos ryba pro zdravé stravování velice vhodná. http://clanky.vareni.cz/losos-v-nasem-jidelnicku/

Ohodnoceno: 3x
 
Od: andrew
Datum: 29.07.16 20:25

Já děkuji za odpověď,trochu mě to rozhodilo,ptž se snažím zdravě stravovat a teď toto... *zed* Nevíte,z čeho je ten absorbent složený? Nejspíš celulóza a dál? Nikde jsem tuto informaci nenašla... *nevi*

Datum: 29.07.16 22:20
avatar

Teda Vy jste šikula;) ben má pravdu, pusťte to z hlavy, nic se Vám nestane. Hlavně že Vám chutnalo, příště si dáte pozor.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: andrew
Datum: 29.07.16 22:59

Díky,že jste mě uklidnili,zatím žiju ;) ,bylo mi trochu špatně od žaludku,ale asi to byla jen psychická záležitost-po tom zjištění... *palec*

Datum: 29.07.16 23:32
avatar

Dobrý večer, takovou situaci bych nepodceňoval. Asi to přímo není na hospitalizaci, ale určitě by vám pomohlo adsorpční uhlí . A především, o tom jsem přesvědčen, hodně aktivní partner. V takových komplikovaných případech není nad podporu blízkých. Nebojte, bude to dobré. Hlavu vzhůru. Zítra budete jako rybička.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.07.16 02:31
avatar

Je to jen papír.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: andrew
Datum: 30.07.16 02:38

Vážně? :) Jak to víte?

Datum: 30.07.16 10:32
avatar

Kdoví, co se z toho tepelnou úpravou může vyloučit!*bzum* Asi bych to nejedla!

Jen otázka: Vy maso před úpravou neperete? Neprohlížíte? Hodíte to na pekáč a nazdar? Já všechno opláchnu, osuším, neomyté maso, jakékoliv, by se mi ošklivilo. Nesmrdělo to, když se ta chemie pálila? Ještě by se to bývalo dalo včas odstranit.

Kdysi se lidé smáli tomu, jak nějaká kuchařinka pekla kachnu, v jejímž břichu byly v igelitovém sáčku ty drůbky. Kachnu následně musela vyhodit. Říkala jsem si: To snad není možné. Ale jak vidno *smich*...Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: andrew
Datum: 30.07.16 16:21

...to se budete divit,ale já to maso oplachovala...spěchala jsem a kůži zespod nekontrolovala,bylo to tam pěkně přicuclé,rukama jsem nic neobjevila...*ee* jinak při pečení nic nesmrdělo a ani na chuti by jste nic nepoznala...prostě stalo se-práce kvapná...*nevi* vařím pravidelně a nikdy se mi nic podobného nepřihodilo,hold všechno je jednou poprvé...;)každopádně žádné problémy nemám,vše je ok,takže jedovaté to nebude...:)

Datum: 30.07.16 17:20
avatar

Na tuto podložku je použita polypropylenová pěna.Protože je vyrobena při teplotě až180 stC,a kachna se peče dlouho při nižší teplotě,nebude to pravděpodobně mít negativní vliv.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 
Od: andrew
Datum: 30.07.16 18:10

...já pekla lososa na 180st... *ee*

Od: hs
Datum: 30.07.16 17:50

Tady je vysvěteno, že se nic nestalo: http://www.tbo.com/dining/mea…-wont-hurt-cooked-meal-641368

A zde (pro odlehčení) diskuse na velice podobné téma - nejste první ani poslední ;) http://www.emimino.cz/diskuse…-absorbbcni-podlozkou-235794/

Zde je takový soupis, do čeho jsou vlastně ty potraviny balené (je tam i zmínka o těch absorbčních destičkách, bohužel ne tedy v kontextu s jejich uvařenim: http://www.packaging-cz.cz/pr…ng/PAC022002/clankypdf/28.pdf

Ohodnoceno: 2x
 
Od: andrew
Datum: 30.07.16 18:41

Moc Vám děkuji,toto byla pro mě nejpřínosnější odpověď! *palec* zvláště ten odkaz č.1, já nikde nic nenašla,jen tu diskusi na emiminu... Díky! ;)

Od: simi®
Datum: 30.07.16 18:46
avatar

Nic si z toho nedělejte, kdysy se mi podařilo osladit si kávu hnojivem na kytky, v práci mi došel cukr, kolegyně mi nabídla ve snaze pomoci takový malý barevný sáček, mi pak bylo divné, že to plave a nerozpouští se to...přesto jsem to vypila, nim mi nebylo :-D ale několik let si ze mě dělali legraci.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: andrew
Datum: 30.07.16 18:53

 

 

 

Poslední otázky Poradny nejen pro ženy
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.