Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny!Dnes se mi podařilo upéct lososa i s absorbenční podložkou,co bývá ve vaničce pod masem.Ví někdo,co tato podložka vlastně obsahuje?Mohly se pečením uvolnit nějaké chemikálie?Jestli jo,tak jsem kaput,ptž jsem to zjistila až po jídle...
...ještě pro upřesnění-ten absorbent jsem samozřejmě nesnědla... byl schovaný pod kůží,kterou nejím,takže jsem ho objevila,až když jsem dojedla a kůži chtěla vyhodit...
Dobrý den, patrně nebudete první, komu se podařil stejný kousek. Kdyby to lidi zabíjelo, tak už to výrobce stáhl z trhu. A pokud se něco uvolnilo, tak to byla dávka minimální, život neohrožující a pokud nejíte lososa ve velkých dávkách a stále (s tou podložkou), tak to přežijete. Zdravím!
andrew - nevím, z čeho to je, ale jsem přesvědčen, že Vám to neuškodilo. Už se tím netrapte a pokračujte ve zdravé vyživě.
andrew - pokud Vám bylo mírně nevolno od žaludku, tak to bylo spíše tím, že losos je ryba poměrně tučná a vzhledem k jeho ceně na ní možná nejste moc zvyklá (málokdo si ho může dovolit často).
Ovšem, i přes tučnost je losos ryba pro zdravé stravování velice vhodná. clanky.vareni.cz/...
Já děkuji za odpověď,trochu mě to rozhodilo,ptž se snažím zdravě stravovat a teď toto... Nevíte,z čeho je ten absorbent složený? Nejspíš celulóza a dál? Nikde jsem tuto informaci nenašla...
Tady je vysvěteno, že se nic nestalo: tbo.com/...
A zde (pro odlehčení) diskuse na velice podobné téma - nejste první ani poslední
Zde je takový soupis, do čeho jsou vlastně ty potraviny balené (je tam i zmínka o těch absorbčních destičkách, bohužel ne tedy v kontextu s jejich uvařenim: packaging-cz.cz/...
Kdoví, co se z toho tepelnou úpravou může vyloučit! Asi bych to nejedla!
Jen otázka: Vy maso před úpravou neperete? Neprohlížíte? Hodíte to na pekáč a nazdar? Já všechno opláchnu, osuším, neomyté maso, jakékoliv, by se mi ošklivilo. Nesmrdělo to, když se ta chemie pálila? Ještě by se to bývalo dalo včas odstranit.
Kdysi se lidé smáli tomu, jak nějaká kuchařinka pekla kachnu, v jejímž břichu byly v igelitovém sáčku ty drůbky. Kachnu následně musela vyhodit. Říkala jsem si: To snad není možné. Ale jak vidno ...Jaga.
...to se budete divit,ale já to maso oplachovala...spěchala jsem a kůži zespod nekontrolovala,bylo to tam pěkně přicuclé,rukama jsem nic neobjevila... jinak při pečení nic nesmrdělo a ani na chuti by jste nic nepoznala...prostě stalo se-práce kvapná...
vařím pravidelně a nikdy se mi nic podobného nepřihodilo,hold všechno je jednou poprvé...
každopádně žádné problémy nemám,vše je ok,takže jedovaté to nebude...
Dobrý večer, takovou situaci bych nepodceňoval. Asi to přímo není na hospitalizaci, ale určitě by vám pomohlo adsorpční uhlí . A především, o tom jsem přesvědčen, hodně aktivní partner. V takových komplikovaných případech není nad podporu blízkých. Nebojte, bude to dobré. Hlavu vzhůru. Zítra budete jako rybička.
Nic si z toho nedělejte, kdysy se mi podařilo osladit si kávu hnojivem na kytky, v práci mi došel cukr, kolegyně mi nabídla ve snaze pomoci takový malý barevný sáček, mi pak bylo divné, že to plave a nerozpouští se to...přesto jsem to vypila, nim mi nebylo ale několik let si ze mě dělali legraci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.