Jak uchovat lisky (houby)

Od: Datum: 29.07.16 16:56 odpovědí: 10 změna: 31.07.16 15:53

Vazeni radcove,rano jsme byli na houbach,zadarilo se a 1/2 kosiku lisek(spis lisaku)jak jsou velike,ted co s nimi,chtela bych na zimu do bramboracky,mate tip?Dekuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.07.16 17:11
avatar

Závidím, až se třesu. Lišky jsem nenašla už možná 20 let. Naštěstí jsem je koupila v Tescu, když měli slevu 75%. Chytila jsem poslední vaničku.

Ale jen tak mimochodem - liška a lišák, to je jiný druh, i když příbuzný. Existují oba.

Ale abych se pochlubila, včera jsem našla kromě 2 praváků, klouzků modřínových, růžovek, hodně kovářů a několika poddoubáků také KOTRČ! *tanec*Z té mám velikou radost. Nechávám ji dorůst v misce s vodou. Daří se.

Ty lišky bych pokrájela a dala zamrazit. Vydrží Vám a v zimě bude bramboračka jedna báseň. Nebo kyselka - bílá omáčka s divokým kořením, smetanou, bramborami a těmi liškami. Lahůdka!

Lišky jsou také vynikající naložené v octu. S kouskem cibule, snítkou kopru. Ale to se hodí spíš jen jako příloha k nějakému masu. Pokud uděláte tu polévku nebo omáčku, budete mít přímo vynikající oběd! *placni* Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 31.07.16 15:53
avatar

... kotrč je ale mužského rodu (kotrč kadeřavý) *pivo*hergot, taky musím vyrazit...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.07.16 17:56

Dekuji za odpoved.Schvalne jsem napsala lisaci,protoze tak velke uz jsem nenasla mnoho let.Ty svitily uz zdalky, par hribku take bylo,ale muzu potesit ZACINAJI!Je paradne naprseno a teplo,doufam ze pristi tyden se moje houbarske srdce bude tetelit!A ty dnesni teda jdou do mrazaku,dekuji.

Datum: 29.07.16 17:58
avatar

Trochu podusit a dáít zmrazit, dělám to se všemi houbami.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 29.07.16 19:21

A hlavně nás tady s podobnými dotazy neprovokovat. Viď, Babčo? *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.07.16 10:58
avatar

To teda jó! *plac*

A pokud už, tak nám prozradit, kde rostou. Koleno nekoleno, běžela bych tam přímo poklusem. :-D Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 29.07.16 19:42
avatar

Lišky se dají též usušit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 31.07.16 15:51
avatar

Teda já jsem jednou lišky, kterých jsem našla velké množství (ale už je to před několika lety, letos teda zatím ani suchou babku), taky usušila. Neměla jsem to dělat a ani to nikomu nedoporučuji. Před vařením jsem je namáčela asi půl dne a zůstaly tvrdé, nepoživatelné. Sice nechápu proč, ale je to tak. Od té doby se mi nepodařilo takové množství najít a kdyby, raději bych si je udělala na kyselo na smetaně (mňam), nebo je uchovala podušením a následným zamrazením, jak píše JABRAKA.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.07.16 13:37

Pro babujagu i ostatni zajemce,misto kde rostou-Krusne hory, Horni Blatna a okoli,tak sup sup,kdyz dnes vyrazite do stredy jste tam coby dup,jinak jsem tam ja a vse Vam tam vypucuju!(jsem provokater!)

Datum: 30.07.16 14:25
avatar

Trochu sádla a kmín,špetka soli.V mikrovlnce nastavím 7 - 10 min ve sklenici s víčkem.Buď zavařím,nebo po zchladnutí dám zamrazit v kelímku s víčkem.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.