Nejste přihlášen/a.
Vazeni radcove,rano jsme byli na houbach,zadarilo se a 1/2 kosiku lisek(spis lisaku)jak jsou velike,ted co s nimi,chtela bych na zimu do bramboracky,mate tip?Dekuji.
Závidím, až se třesu. Lišky jsem nenašla už možná 20 let. Naštěstí jsem je koupila v Tescu, když měli slevu 75%. Chytila jsem poslední vaničku.
Ale jen tak mimochodem - liška a lišák, to je jiný druh, i když příbuzný. Existují oba.
Ale abych se pochlubila, včera jsem našla kromě 2 praváků, klouzků modřínových, růžovek, hodně kovářů a několika poddoubáků také KOTRČ! Z té mám velikou radost. Nechávám ji dorůst v misce s vodou. Daří se.
Ty lišky bych pokrájela a dala zamrazit. Vydrží Vám a v zimě bude bramboračka jedna báseň. Nebo kyselka - bílá omáčka s divokým kořením, smetanou, bramborami a těmi liškami. Lahůdka!
Lišky jsou také vynikající naložené v octu. S kouskem cibule, snítkou kopru. Ale to se hodí spíš jen jako příloha k nějakému masu. Pokud uděláte tu polévku nebo omáčku, budete mít přímo vynikající oběd! Jaga.
Teda já jsem jednou lišky, kterých jsem našla velké množství (ale už je to před několika lety, letos teda zatím ani suchou babku), taky usušila. Neměla jsem to dělat a ani to nikomu nedoporučuji. Před vařením jsem je namáčela asi půl dne a zůstaly tvrdé, nepoživatelné. Sice nechápu proč, ale je to tak. Od té doby se mi nepodařilo takové množství najít a kdyby, raději bych si je udělala na kyselo na smetaně (mňam), nebo je uchovala podušením a následným zamrazením, jak píše JABRAKA.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.