Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovat lisky (houby)

Od: benule® odpovědí: 10 změna:

Vazeni radcove,rano jsme byli na houbach,zadarilo se a 1/2 kosiku lisek(spis lisaku)jak jsou velike,ted co s nimi,chtela bych na zimu do bramboracky,mate tip?Dekuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Trochu podusit a dáít zmrazit, dělám to se všemi houbami.

sebod*

A hlavně nás tady s podobnými dotazy neprovokovat. Viď, Babčo? *smich*

To teda jó! *plac*

A pokud už, tak nám prozradit, kde rostou. Koleno nekoleno, běžela bych tam přímo poklusem. :-D Jaga.

hodnocení

2x

Závidím, až se třesu. Lišky jsem nenašla už možná 20 let. Naštěstí jsem je koupila v Tescu, když měli slevu 75%. Chytila jsem poslední vaničku.

Ale jen tak mimochodem - liška a lišák, to je jiný druh, i když příbuzný. Existují oba.

Ale abych se pochlubila, včera jsem našla kromě 2 praváků, klouzků modřínových, růžovek, hodně kovářů a několika poddoubáků také KOTRČ! *tanec*Z té mám velikou radost. Nechávám ji dorůst v misce s vodou. Daří se.

Ty lišky bych pokrájela a dala zamrazit. Vydrží Vám a v zimě bude bramboračka jedna báseň. Nebo kyselka - bílá omáčka s divokým kořením, smetanou, bramborami a těmi liškami. Lahůdka!

Lišky jsou také vynikající naložené v octu. S kouskem cibule, snítkou kopru. Ale to se hodí spíš jen jako příloha k nějakému masu. Pokud uděláte tu polévku nebo omáčku, budete mít přímo vynikající oběd! *placni* Jaga.

... kotrč je ale mužského rodu (kotrč kadeřavý) *pivo*hergot, taky musím vyrazit...

hodnocení

Dekuji za odpoved.Schvalne jsem napsala lisaci,protoze tak velke uz jsem nenasla mnoho let.Ty svitily uz zdalky, par hribku take bylo,ale muzu potesit ZACINAJI!Je paradne naprseno a teplo,doufam ze pristi tyden se moje houbarske srdce bude tetelit!A ty dnesni teda jdou do mrazaku,dekuji.

hodnocení

0x

Lišky se dají též usušit.

Teda já jsem jednou lišky, kterých jsem našla velké množství (ale už je to před několika lety, letos teda zatím ani suchou babku), taky usušila. Neměla jsem to dělat a ani to nikomu nedoporučuji. Před vařením jsem je namáčela asi půl dne a zůstaly tvrdé, nepoživatelné. Sice nechápu proč, ale je to tak. Od té doby se mi nepodařilo takové množství najít a kdyby, raději bych si je udělala na kyselo na smetaně (mňam), nebo je uchovala podušením a následným zamrazením, jak píše JABRAKA.

hodnocení

Pro babujagu i ostatni zajemce,misto kde rostou-Krusne hory, Horni Blatna a okoli,tak sup sup,kdyz dnes vyrazite do stredy jste tam coby dup,jinak jsem tam ja a vse Vam tam vypucuju!(jsem provokater!)

jabraka*
hodnocení

0x

Trochu sádla a kmín,špetka soli.V mikrovlnce nastavím 7 - 10 min ve sklenici s víčkem.Buď zavařím,nebo po zchladnutí dám zamrazit v kelímku s víčkem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]