Nejste přihlášen/a.
Někdy, zvláště když jsem přibrala, tak jsem doslova vyžadovala si položit mezi kolena obyčejný polštář. Jinak bych ani neusnula, jenže polštář během noci v posteli zmizel a ráno mě bolela celá záda. Prodávají se takové hranaté polštářky s upevněním pomocí suchého zipu na jednu nohu. Tak by mě zajímalo, zda je někdo používá pravidelně. Pokud je polštář upevněný na levé noze a ve spánku se převrátím na pravý bok, tak jaksi pozbývá účinnosti, pokud obě nohy nejsou v lineární poloze.
Celá moje rodina si postupně zvykla používat takové ty "masky na oči", protože jsme rozmazlení a lépe se nám spí v naprosté tmě. Nevěřila bych, jak tma změní kvalitu spánku - zvláště v létě, kdy slunce svítí skoro celou noc
Divím se, že i tyto masky není tak úplně jednoduché sehnat. Asi je lidé moc nepoužívají. Je pravda, že trochu na oči "tlačí", ale nemyslím tím, že nějak moc nebo bolestivě. A taky se docela pod nimi oči v létě trochu potí, ale snad tyto mínusy nejsou nějak škodlivé.
Dobrý den,
polštář mezi kolena si dávám už celá léta, bez toho se pořádně nevyspím, sice se mi občas v posteli zatoulá , tak si kolena aspoň proložím přikrývkou.Taky potřebuji ke kvalitnímu spánku pořádnou tmu, četla jsem, že hormon spánku melatonin, se vytváří pouze za tmy. Ale masku nesnesu, měla jsem ráno vždy oteklé oči. Tak jsem to vyřešila speciálními závěsy a pro jistou ještě zatáhnu žaluzie.
Nepoužívám (ještě v noci honit polštářek! Stačí, že musím se budit kvůli WC). Masku na oči používám přes den, při meditaci. Mám sametovou a netlačí. U nás se dají sehnat za 10 Kč v sekáči. Jinak ji 1x měli loni v Kauflandu.
A kde to bydlíte, že u Vás svítí slunce celou noc? Nám tedy svítí měsíc. Asi jsme divní?
Nedávno jsem v radiu slyšela vyprávět nějakou doktorku o tom, jak lidé "špatně" spí, protože neumí složit své končetiny správným způsobem. Při spánku na boku, nemá být jedna noha na druhé, ale jedna pokrčená a ta druhá vedle ní, pokrčená méně. Kolena se nemají vzájemně dotýkat, protože pak to tlačí. Když jsem to poslouchala, tak jsem si v duchu říkala, že to tohle přece ví každý, a divila jsem se, proč o tom tak dlouho vykládá. Teprve dnes a v tuto chvíli jsem pochopila, že to její povídání smysl mělo. Žádný polštářek nemám, nepoužívám a abych pravdu řekla, ani jsem netušila, že se dokonce prodávají nějaké specielní polštářky mezi kolena. Asi to je nutné při nějakých onemocněních, kdy člověk nemůže nohu natáhnout nebo co.
Používá se aby se odlehčilo kyčlím,tudíž to může mít spojitost i s nadváhou.V loni v těhotenství jsem byla legálně tlustáa občas jsem jej strčila mezi kolena,ale převaluju se,takže by mi nevydržel a cokoli na sebe upoutat by nešlo,znervozňovalo by mě to.Mám spíše zlozvyk,že musím být přikrytá i v horkém létě,prostě neusnu jen tak"holá".
S těmi škraboškami máte pravdu.Já jsem příznivce spánku ve tmě.Pracovala jsem dlouho na směném provozu(13let)a vždy jsem musela mít závěsy i žaluzie zatáhle.Maska na očích mi pohomla krásně usnout,ale potom jsem jí našla na patě,takže se zatemňovala místnost.Masky opravdu nejde jen tak sehnat a tak jsem si jí ušila.Když už jsou v obchodech,tak jsou malé a padají.V seriálu Sex ve městě měla krásné masky na oči na spaní.
Manžel se dříve smál a jak teď dělá na směny,tak jsme koupili i tmavé rolety,protože i přes žaluzky a závěs šlo světlo a pochopil,že dobře si odpočině jen ve tmě!...konečně spí,nebudí se a je odpočinutý.Myslím,že lidé co dělají na směny a spí při denním světle,tak si hodně ubližují.
Polštář mezi kolena se mi příčí. Celou noc se převracím, spím na pravém či levém boku, klidně i na břiše, ale na zádech ne, proto je to pro mě nanic. Ale když jsem byla po totálce kolene, byla se mnou na pokoji paní po totálce kyčle. Té přímo nařizovali polštářek mezi kolena. měli i takovou molitanovou kostku, tu si tam vkládala.
Jak jsem byla šťastná, že mám "jen" koleno a ten polštářek nemusím mít. Vzhledem k mému nočnímu převracení, řádění a skotačení bych ji určitě ráno našla kdovíkde.
Kde žijete, že tam u vás v létě svítí slunko skoro celou noc? jak píšete? Odstěhovala bych se tam. Za mrazák bych sice platila i nadále, ovšem za svícení bych velice ušetřila. To je ale hloupé, že, vidět partnera 24 hodin denně. Skoro na provaz. Ta noc je dobrá, člověk si od něj odpočine. To vy nemáte. Docela Vás lituju. Odstěhujte se někam jinam, třeba k nám, my máme klasický den a noc v létě i v zimě. Jaga.
používala jsem polštář po operaci menisku, jeden mezi kolena a jeden pod bolavé koleno...manžel používá, protože ho bolí kyčel...
A jaký ten polštářek má účel? Aby kolena netlačila na sebe?
Já si právě také nedovedu představit spaní s polštářkem mezi nohama - mně by to spíš zavazelo, neusnula bych.
Zkusil jste někdo spát s tím dlouhým válcem,který začíná dole mezi nohama a končí pod hlavou?
Dobrý den, ano , používám ho roky. Vždy když si lehnu na bok , dám si jednu nohu ( tu horní , když ležím na pravém boku, tak to je noha levá a opačně ) na ten dlouhý polštář ( 140x40 ) a někdy si o něj opřu i hlavu. Jinak pod hlavu mám anatomický polčtář s pamětové pěny. Spí se tak super, klouby mě nebolí a polštář nikam neuteče, protože je dlouhý a vlastně ho držím nohama. Tu horní nohu mám položenou na polštáři a tu druhou , mám položenou podél polštáře. Už jinak na boku nespím. Pokud spím mimo domov a tam sebou polštář nemám, vždy mě ráno bolí klouby , než se rozhýbu. Nedám dopustit a právě objenávám druhý.
Tak vyloženě specielní polštář k tomu účelu nemám, ale když mě při spaní na boku rozbolí kolena (to co je při ležení na boku vespod tedy), tak si mezi ty kolena udělám kouli z části peřiny Podle mě to asi nějak souvisí s nadváhou - začla jsem s tím během 1.těhotenství (k účelu oddělení kolen se dal výborně použít, díky válcovitému tvaru, "kojicí polštář"-zmiňovali to mj.i v návodu k němu...) a pak tytéž bolesti při dalším těhotenství a doteď mám 10kg navrch vůči původní váze a tak mám asi nějaké těžké nohy, no
U mě to tedy souvisí s koleny (kyčle zatim ok), jedno mám i operované (meniskus), ale na tom boku bolej bohužel totožně
Po operaci kýčle jsem s polštářem mezi koleny spávat musela. Pak jsem od toho upustila, ale vracím se k tomu. V noci si ho stěhuji pod loket, protože mám problém s ramene. Na levém boku ho mám mezi koleny a na pravém boku pod loktem.
syzy-jo,jo používá se povinně po operacích kyčlí.Už pohledem jde vidět,že když jsou nohy u sebe,tak kolena a kyčle nejsou v jedné ose,nohy se nám směrem dolů zúžují,aby se docílilo ,že kolena jsou ve stejné ose jak kyčle ,dává se polštář.Jinak to tu kyčel namáhá a třeba se i posouvá"ven".Koho bolí kyčle,tak si přirozeně dává peřinu mezi nohy na spaní.Matka to tak dělala roky a netušila čím to je,jen jí to bylo příjemné.No a jak jí odoperovali kyčel dostala polštářek.
Já to poznala při běhu,mám tendenci klást nohy"za sebe"sice mám pěknou chůzi,ale u běhu se namáhá kyčel.Takže se snažím běhat s více roztaženýma nohama.Jako byste viděla stopy ve sněhu,já je mám skoro v jedné lajně a měla bych je mít aby mezi stopama(mezi pravou a levou) bylo tak 20cm.
opravujisuzy-tak i nadváha ovlivní kyčle.Nejen já jsem psala,že v těhotenství se taky polštář mezi kolena hodil.Když jsem jako dítě byla obezní,taky jsem tak spala a nevěděla proč,jen to bylo příjemné a vyspala jsem se.
Stejně tak tělo potřebuje melatonin a proto se má spát ve tmě,což dneska se světelným smogem a prací na směny jde těžko.Proto ty masky,rolety,závěsy...
...jo a máte pravdu ,na levém boku se prý má spát,prý si člověk netlačí na jícen,žaludek...radili mi to taky v těhotenství,protože mě neskutečně pálela žáha.Takže na tom něco bude,ovšem mi to nepomohlo.
No právě, také jsem si začala myslet, že to je nutné v případech nějakého onemocnění. Naštěstí nemám problémy tak to neznám. Ten pořad co jsem poslouchala byl ale o normálním spánku, nejednalo se tam o specifických případech. Proto mne to udivilo. Bylo toho tam víc, vysvětlovala i jaký vliv má určitá poloha ve spánku na funkci srdce a jiné. Už si všechno nepamatuji.
Já jsem z tazatelčiny otázky pochopila, že není nemocná, jenom že trochu přibrala a že má asi moc těžké nohy, když je má nějak na sobě koleny a z toho jsem vycházela, protože právě o tom tam ta doktorka mluvila.
já zase kdysi v rádiu slyšela, že na levém boku se spát nemá - prý kvůli srdci. Přitom se dobře vyspím od dětství jen na levém boku, v skoro "embrionální " poloze, nohy pokrčené pomalu pod bradou, kdyby to šlo, kolena položená na sobě Váhu mám průměrnou, zatím kolena ani kyčle nebolí. Zatím
Xy, přesně tak jsem spokojeně spávala do doby zlomeniny krčku a totálky kyčle, od té doby jsem se pořádně nevyspala. Jak já vám závidím. L
Tak polštářek nemám neslyšela jsem o něm ješte,,ale tu masku to nikdy,,při probuzení bych se lekla,že jsem oslepla..
Já si na noc dávám přes oči ručník, protože celkově hodně špatně spím a už když usnu, budí mě i nepatrné světlo. Ale s tím oslepnutím. Jednou se mi dostal do obou očí nějaký ošklivý zánět (z koupání v pravděpodobně nepříliš čistém rybníce), tak jsem si tam před spaním dala azulenovou mast. Ráno jsem se vzbudila, otevřela oči - a vše jsem viděla tak rozmazaně, že jsem vlastně skoro nic neviděla, akorát různobarevné šmouhy. V hrozné panice jsem vyskočila z postele a myslím, že jsem i nahlas vykřikla - myslela jsem si, že jsem z toho zánětu téměř oslepla. Na mast jsem si prvních pár vteřin vůbec nevzpomněla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.