Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Poleva na věnečky - recept

Od: mano* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
jak děláte polevu na věnečky? Prosím o recept.

Jde mi o tu bílou jako je v cukrárně. děkuji

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
Hezký den.
Vymačkám šťávu z jednoho citrónu a zahušťuji moučkovým cukrem,až se udělá dostatečná konzistence.
Pokud je jí málo,opět přidám citrón a cukřík.
Z jednoho citrónu by měla stačit cca na 15 kousků větších věnečků.
Jmenuje se cukrová poleva na věnečky ;)

 

uska*
hodnocení

0x

Poleva na věnečky
moučkový cukr + citr. šťáva + horká voda. Stejné množství citr. šťávy a vody.

V cukrárně místo citr. šťávy používají citronovu tresť, také ředěnou vodou.

V cukrárně se používá fondan s kys citronovou a doredi se vodou. Je to po zaschnutí krásná lesklá poleva, která není matná ani suchá ani se nedroli.
Vyrobit doma fondan jde, ale je to pracné a ne každý má doma skleněný nebo nerezový stůl. Koupit také jde, ale ne v klasickém obchodu.
Takže v domácím prostředí je skutečně nejlepší ml cukr a citron. Na věněčkách to bude dobré. :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]