Poleva na věnečky - recept

Od: Datum: 27.07.16 15:48 odpovědí: 3 změna: 27.07.16 18:10

Dobrý den,
jak děláte polevu na věnečky? Prosím o recept.

Jde mi o tu bílou jako je v cukrárně. děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 27.07.16 16:23
avatar
Hezký den.
Vymačkám šťávu z jednoho citrónu a zahušťuji moučkovým cukrem,až se udělá dostatečná konzistence.
Pokud je jí málo,opět přidám citrón a cukřík.
Z jednoho citrónu by měla stačit cca na 15 kousků větších věnečků.
Jmenuje se cukrová poleva ;)
Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 27.07.16 18:06

Moučkový cukr + citr. šťáva + horká voda. Stejné množství citr. šťávy a vody.

V cukrárně místo citr. šťávy používají citronovu tresť, také ředěnou vodou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.07.16 18:10
avatar
V cukrárně se používá fondan s kys citronovou a doredi se vodou. Je to po zaschnutí krásná lesklá poleva, která není matná ani suchá ani se nedroli.
Vyrobit doma fondan jde, ale je to pracné a ne každý má doma skleněný nebo nerezový stůl. Koupit také jde, ale ne v klasickém obchodu.
Takže v domácím prostředí je skutečně nejlepší ml cukr a citron.
Ohodnoceno: 1x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.